bu dönemde istanbul'da entelektüel arkadaş grubu oluşturmak?

letterboxd ve goodreads'ten insan stalklamaya düşmeme çok az kaldı.. üniversite öğrencisiyim tüm arkadaşlarım şehir dışında.  her hafta kitap okuyup/film izleyip üzerine tartışacağımız bir arkadaş grubu istiyorum, çok mu zor acaba.. nereden tanışabilirim böyle insanlarla üniversite kulüpleri dışında insanlarla nereden nasıl tanışılır hiçbir fikrim yok, önerisi olan var mı acaba?

1. meetup diye bir uygulama var belki ordan konsept bir buluşmaya gidebilirsiniz

15 kasım 2020 13:11

2. bulmak zor maalesef. bizim insanımız derinlikli değildir, gündelik hayat pratiklerine sıkışmıştır, sosyal olarak ekmeğini yiyememeyeceği işe girmez. kendi ait bir bakış açısı yoktur, olayları önceden bir yorum okumamış ise asla yorumlayamaz. yorumlarsa da yanlış yorumlar. birilerinin onu yönlendirmesi gerekir. elitizmin bu kadar lanetlendiği, aşağılandığı ve vasatın yüceltildiği bir ülkede bu gibi gruplar maalesef çok küçük ve kapalıdır. ulaşılabilir olanlar da birilerinin kendi reklamını yapması ve ego tatmini için vardır.

15 kasım 2020 13:43

3. Neredeyse 40 yaşındayım, aktif olarak 8 yıldır filan bu amaç uğruna çabalıyorum, kendi çapımda 30kişilik bir kitle kurdum ama olmuyor olmuyor. Sürekli zorlamam gerekiyor. Şunu okuyalım, bunu izleyelim, bu konuyu takip edelim vs vs. Bunaldım gerçekten. Kendimin kendimden başka entellektüel dostu yok.

15 kasım 2020 13:53

4. bu soruyu ben mi yazdım diye düşündüm bi an o derece aynı durumdayız.. ben de istanbul'dayım, üniversite üçüncü sınıf öğrencisiyim. iki platformda da aktifim ve böyle bir dönemde dediğiniz düzende aktivite yapabileceğimiz bir tanışıklık çok iyi gelir bana. isterseniz kullanıcı adım açık yazacağım, hesaplarımın linkini şimdiden atamıyorum ikisi de kendi ismim diye :(

15 kasım 2020 15:14

5. ben de istanbul'dayım. Üni 3. sınıf öğrencisiyim. Letterboxd ve goodreadsi aktif olarak kullanmaya çalışıyorum. Entelektüel diyemem kendime ama olmaya çalışıyorum diyelim. kendime bir sinema kültürü oluşturmaya çalışıyorum. Süslüden birkaç kişiyle haftalık olarak belirlediğimiz bir filmi izleyip hakkında konuşabileceğimiz bir telegram grubu açmıştık. belki ilginizi çeker. Bu arada şu süreçte buluşamam ama onlinedan arkadaşlık yürütmek isterseniz bana uyar . Belki benden önce yazan süslü, siz ve ben üç kişilik bir telegram grubu oluştururuz.

15 kasım 2020 15:53

6. a3, a4 süslüler letterbox'dan goodreads'ten takipleşmek çok isterim, telegram kullanmıyorum ama yükleyebilirim sdfh ben de 2. sınıf öğrencisiyim bu arada

15 kasım 2020 17:32

7. ben paylaşayım öyleyse (link: https://www.goodreads.com/user/show/42086540-aysenur goodreads ) (link: https://letterboxd.com/aysenurtuncer/ letterboxd) umarım açılır linkler

15 kasım 2020 17:38

8. Takip ettim 🥰