bursa her bakımdan nasıl bir şehir?

bursa'da bir iş imkanı çıktı karşıma. çalışacağım yer (başvurursam ve olursa) rahat bir iş ortamı olacak. ama şu anda da rahat bir işim var, maaş da aynı. artılardan eksilerden bahsedeyim. 6 ay oldu şimdi geldiğim yere başlayalı ve yerleşmek, şehre alışmak, evi düzeni yoluna koymak gerçekten sıkıntılı zamanlardı. işler yoluna girdi diyebilirim. ama ailemden çok uzaktayım, 11 saat yol çok sorunlu. şimdi yaşadığım şehirde kalıcı olmak istemiyorum kesinlikle. bursa ihtimalini değerlendirmeli miyim diye düşünüyorum.şehir hakkında aklınıza ne gelirse yorumlarınızı duymak istiyorum. sosyal hayat, insan kalitesi, sorunları, güzellikleri, pahalılığı.... nasıl bir yerdir bursa?

1. bursayı çok seviyorum, istanbuldan daha sakin ve huzurlu. evet belki istanbuldaki kadar çok kopkop mekan yok ama emin olun, buranın insanı çok harbi. bir tek etrafta çok dolanan arap var, görüntü kirliliği yaratabilir. onun haricinde yemyeşil, denizi var, iskender i var, cantık, hasköy pidecisi, metrosu, tirilyesi, kestane şekeri :) ya neyse ben bursayı seviyorum, istanbul yerine orda yaşamak isterdim. (anam ve ananem bursalı)

10 mayıs 2018 22:55

2. ben izmirliyim, daha önce çanakkale ve eskişehir'de yaşadım bu arada:) bu da kaydadeğer bir bilgi bence

10 mayıs 2018 23:02

3. Süslü ben İstanbul’da yaşıyorum, bursaya hiç gitmedim ama iş imkanı olsa düşünmeden giderdim. 1. Anonim istanbul kadar arap dolu değildir bence hiç bir yer :)

10 mayıs 2018 23:05

4. bir çanakkale, eskişehir, izmir değil ama güzeldir bursa süslü. yani yaşanılır. nerede yaşayacağınız önemli kesinlikle. o şehirlerden gelip bursa'nın her semtinde yapamazsınız, zor olur.

10 mayıs 2018 23:07

5. ben 5. anonim. aklıma geldikçe eklemeye devam edeceğim. trafik konusunda elbette istanbul gibi değil ama trafiksiz bi şehir de değil. toplu taşıma konusunda, türkiyenin en pahalı şehri:)

10 mayıs 2018 23:09

6. Bursa yaşaması kolay bir şehir değil, üzgünüm ki bursa çok değişti. Trafik tam bir sinir harbi. Haftasonları avmlere adım atılmıyor. Görece rağbet görmeyen bir avm seçiyoruz, girişinde kuyruk var. Mudanya’da yaşıyorum pazar günleri ilçeye girişte kuyruk oluşuyor. Ev kiraları ateş pahası. Yedi göbek bursalıyım inanın bu şehirde ben artık çok bunalıyorum.

10 mayıs 2018 23:40

7. 5. anonim olarak 8. anonime katılıyorum. aslında bursa'nın merkezi eski merkez değil artık. heykel, altıparmak, buralar görsel olarak güzel yerler ama örnek veriyorum, alkollü mekan kalmadı sayılır buralarda. ben mesela çekirge-ihsaniye civarlarını çok seviyorum, yeşil yeşil o sokaklar, yollar filan, çekirgeden ihsaniye'ye, altıparmak'a, heykel, setbaşı, yürürken tam böyle eski bursa diyorsun ama zihniyet olarak eski değil.

şehrin görece nezih kesimi artık tamamen nilüfer'de, nilüfer olmasa yaşamaz burada çoğu insan. görükle'yi mesela duymuşsunuzdur herhalde, orada nispeten rahat edeceğinizi düşünüyorum. eğer çevre konusunda rahat etmek isterseniz nilüfer'de yaşamak istersiniz. paha konusunda da doğru söylemişler. kiralar ucuz değil. ben çekirgede 70 m2, eski, kümes kadar eve 900 lira veriyordum kısa bi süre öncesine kadar. sırameşelerde, bu kadar olmasa da benzer rakamlarda yaşadım. sizin imkanlarınızı bilmiyorum tabii. nilüfer'de bu rakamlar daha da artacaktır diye düşünüyorum

10 mayıs 2018 23:41

8. 9. anonim, ben hafta sonları anatolium'dan başka bi avm'ye adım atmamaya çalışıyorum :) siz hangisini seçiyorsunuz?

10 mayıs 2018 23:43

9. 11. Anonim, birkaç ay önce anatoliumun otoparkında sinir krizi geçirmiştik kalabalıktan dolayı. Bir daha oraya gitmedim. Carrefour ve korupark ihtimalim dahilinde bile değil, gideceksem haftaiçi gidiyorum. Yalova yolundaki özdilek rahattır dedik, girişinde kuyruk beklediğim avm oydu. Şuan en rahatı endülüs park. Çünkü içinde pek bir mağaza yok swh

10 mayıs 2018 23:52

10. ay ben 5. anonim, kükürtlü yerine ihsaniye yazmışım hem de iki kere pardon :/ şu an geçici olarak ihsaniyedeyim, kafam karışmış :/

11 mayıs 2018 00:26