burun spreyinden sonra koku alamama?

süslüler 3-4 gündür alerjim tuttuğu için sprey kullanıyordum ama ondan mıdır bilmiyorum dün akşamdan beri koku duyum tamamen kayboldu. hiçbir şeyin kokusunu alamıyorum ayrıca tat duyum da azaldı. korkuyorum biraz doktora gitsem mi yoksa daha önce başına gelen var mı? normal mi ya?

1. Burun spreyinin öyle bir etkisi yok ki suslu yani uzun yıllardır alerjik rinit yüzünden sprey kullanıyorum dönem dönem, hiç başıma gelmedi. Grip ya da covid olmuş olabilir misiniz acaba?

2 şubat 2022 10:28

2. Süslü ben de alerjik rinitim. Beklomil sprey kullanıyorum prospektüsünde geçici koku kaybı olabilir ama uzun sürmez yazıyor. Dünden beri çok korktum ben de yıllardır kullanırım hiç böyle bir şey başıma gelmedi. Covid testim de negatif :/

2 şubat 2022 10:30

3. Burun spreyleri 3 günden fazla kullanılmaz, kullanılırsa reverse konjesyon yapar. Muhtemelen buna bağlı koku kaybınız olmuş.

2 şubat 2022 10:33

4. Doktorum tamamen düzelene kadar kullan demişti. Ama bugünden itibaren bırakacağım hiçbir şeyin kokusunu alamıyorum çok sinir bozucu.

2 şubat 2022 10:35

5. Alerjik spreylerle otrivine tarzı spreyler aynı değilmiş. Ben de 2 günden fazla kullanmıyorum, sürekli gittiğim hekim bana nedenini sorunca sizin soylediginizi söyledim, yüzüme salak dercesine bakıp ikisinin aynı olmadığını ve alerjik burun tikanmalarim sürdükçe kullanmam gerektiğini söyledi.

Süslü ben yasamadigim için yanlış bilgi vermişim gibi oldu, kusura bakma bu nedenle, prospektusunde yazıyormuş oysaki, telefonla ulasabilirsen doktoruna sor ya da aklına takiliyorsa randevu alıp git bence, sağlık şakaya gelmiyor. Alevlenme döneminde de koku kaybı olabiliyor, çok geçmiş olsun umarım düzelirsin bir an evvel.

2 şubat 2022 10:42

6. Prospektüsü kaybolmuştu ama netten baktım seyrek yan etkilerde tat ve koku kaybı görülür yazıyor süslü. Doktora nasıl ulaşırım bilmiyorum devlete gitmiştim bir daha randevu bulabilir miyim bakacağım da kullanmayacağım ya. Tat duyum da gitmek üzere.

Teşekkür ederim cevabın için 💖

2 şubat 2022 10:48

7. Ahhahaha ya kızlar çok tatlısınız rinit spreyler kullanılır 1 aydır sabah akşam sıktığım spreyim var uzman reçeteli. Eğer spreyi doktor reçete etmişse ve devamlı kullanın demişse böyle bir yan etki olmaz, eşdost tavsiyesiyle alıp kullanmışsanız hemen bir doktora en azından aile hekiminize ulaşın.

2 şubat 2022 10:50

8. A4 süslüm 6 senedir alerjik rinit hastasıyım, sürekli kullandığım ilaçlar var. geçen sefer başka bir sprey kullanıyordum doktor burnun buna alışmıştır diye beklomil yazdı bu sefer. Benimki de uzman doktor ama yan etki yapıyor demek ki maalesef 🤷🏽‍♀️ Keşke çevrende alerjik riniti olan eş dost olsa da bi öneri alsam hahah nefes alamıyorum

2 şubat 2022 11:18

9. Verdim test, negatif. Zaten alerjiyle covid arasında bazı farklılıklar var anlıyorsun yani covid olmadığını süslüm

2 şubat 2022 11:21

10. Burun açan spreyler koku kaybı yapıyor ama geçici 1 gün kullanma geri geliyor

2 şubat 2022 12:37