buzdolabı için marka önerisi ve alttan buzluk mu daha iyi üstten mi?

süslüler yeni buzdolabı alacağız. arçelikte bi model beğendim enerji sınıfı d gerçekten çok az elektrik harcıyor ama buzluk üstte ve çekmecesiz. boschtan beğendiğim model var bi de onun buzluğu altta e sınıfı enerjisi. buzluğun altta olması sanki daha iyi olur diyorum ama boyum da kısa benim 1.57 en üst rafa erişmek zor olabilir gibi geliyor. ama her gün en alttan meyve sebze almak da pek hoş gelmiyor ayrıca çekmecesiz üst buzluktan bişey alırken üstüne düşüyor hepsi o da kötü. çok kararsız kaldım sizin öneriniz marka model var mıdır? zam gelmeden almak istiyoruz. bi de ben sebze meyveler hemen bozulmasın nemlenmesin diyorum bosch arkadaşımda var nemleniyor bozuluyor dedi meyvelere. :/

1. Ben alttan donduruculu aldım rahat ettim valla ya.dondurucuyu haftada birkaç kez aciyoruz zaten ama boyunuz kısaymıs raflara ulasip ulaşamadığınizi denediniz mi?

28 aralık 2023 09:22

2. Anonim 1 d sınıfı Arçelik 219 kWh yıllık tüketimi boschunki 261 kWh ayrıca e sınıfı olup 300 olanlar da var yani baya fark ediyor.

Anonim 2 bi tane buzdolabında denedim ama onun boyutu biraz büyüktü sanırım tekrar gidip bakmam lazım :/

Arçeliğinki ayrıca telefona bağlanabiliyormuş elektrik kesintisi vs olduğunda bildirim geliyormuş.

Beğendiğim modeller Arçelik 570476 EI

BOSCH KGN55CIE0N

28 aralık 2023 09:26

3. ss, biz iki sene önce anneme beko'dan aldık. biz de alt-üst buzluk konusunda çok kararsız kaldık ve sonunda annem bildiğinden şaşmadı ve buzluk üstte aldık. bence buzluğun altta olması daha iyi ya. ben kendi evime alacak olsam onu seçerim. ilk etapta alışması zor olabilir ama bence daha rahat. boylarımız da aynı sayılır o kadar sorun olacağını sanmıyorum. arkadaşının bosch hakkındaki yorumuna gelince, ben bu tarz şeyleri çok komik buluyorum kusura bakma. yani buzdolabının en temel fonksiyonunu gerçekleştiremeyen bir ürün olacak ve marka bu ürünü satmaya devam edecek. ben bu konularda insanların kullanım alışkanlıklarına ve beklentilere bakıp ona göre kendim karar veriyorum. gidin bosch alın demiyorum, yanlış anlamayın. ama bu marka meyveleri ekstra mı nemlendiriyor yani allah aşkına??

28 aralık 2023 10:12

4. (link: https://www.ugur.com.tr/urun/ues-435-d2k-nf-combi-dgt-r66 4 aydır kullandığım buzdolabı)

Şiddetle öneriyorum süslü. içi gerçekten geniş, sebze meyveleri uzun süre taze Tutuyor, temizliği kolay ve o kadar az elektrik harcıyor ki... bize normalde elektrik faturası 400den aşağı gelmezdi şimdi ortalama 250 civarı geliyor. Uğur derin dondurucu da kullanıyoruz buzdolabımız bozulunca satıcı bunu önerdi kendisine binlerce kez teşekkür ediyorum valla

28 aralık 2023 10:56

5. Bosch alt buzluklu model kayınvalidemde var evet nemleniyor sebzeler ama bu olması gereken bişey mi bilemiyorum o da erken bozulmadan şikayetçi. Benim de boyum 160 ben de üst rafların en arkasına yetişemiyorum biraz o konuda kullanışsız. Bir de evde küçük çocuk varsa sürekli buzluğu açıyor boyu yettiği için. Hatta arkadaşımın oğlu buzluğu açıl bıraktığı için buzlar çözülmüş eriyen şeyleri attık demişti. Neyse çok bilgim yok kafa karıştırmak istemem duyduklarımı anlattım sfsfs

28 aralık 2023 11:15

6. Süslü benim de boyum 157, alttan donduruculu aldığıma pişmanım şimdiki aklım olsa üstten donduruculu alırdım. Çünkü en üstteki rafı aktif kullanamıyorum.

28 aralık 2023 22:17