buzdolabında bekleyen çiğ et ve kıyma?

merhaba sağlık nedenlerinden dolayı pişiremedim, pazartesi iş çıkışı marketten aldığım kuşbaşı et ile çekrirdiğim kıyma dolapta duruyor. dolabın kapağı resmen açılmadı bile. bozulmuş mudur? sabah pişireceğim. hafif kahveleşmişler paketlerini açmadım.

1. Kokusundan anlarsınız aslında ama renk değişimi olduysa riske atmayın bence. Pişiremeyeceğiniz durumda buzluğa atın neden üst kısımda bekletiyorsunuz ki?

13 eylül 2024 00:53

2. Et kolay kolay bozulmaz süslü tadından kokusundan anlarsınız

13 eylül 2024 00:57

3. Grileşme yok kahveleşme var  o da normal oksidasyon gibi geldi. Buzluktan çıkan kıymayla yemek yapmaktan hoşlanmıyorum ancak beklenmedik şeyler oldu yemeği vaktinde pişiremedim, hemen yapılmayacak şeylerin buzluğa atılması gerektiğini biliyorum teşekkürler. Dolabın kapağı açılmadı dememin sebebi iç sıcaklığı stabil kaldı ısınmadı

13 eylül 2024 01:26

4. Googleladım kıyma buzdolabında 1-2 gün saklanabiliyormuş maximum. Zaten buzdolabının ısısı muhafaza edilmiş olsa kapağı açılmamış olsa dahi kıymanın belli bir derecenin altında saklanmış olması gerekiyor. Üst kısmın derecesiyse buna uygun değil.

13 eylül 2024 01:39

5. Bozulmustur balim. Cok defa tecrube ettim :(

13 eylül 2024 07:35

6. Kızlar eti yıkadım kavurdum, biraz yedim bir sorun hissetmedim. Kıyma da kötü kokmuyodu ve yapış yapış değildi onunla da biber dolması yaptım tat anlamında sorun yaşarsam kısmet.

Kıymayla ilgili googleda yazanları ben de gördüm ama daha uzun kalabileceği de yazıyor. Neyse piştiler zaten bakteri anlamında bir sorun kaldığını düşünmüyorum. Cevap verenlere teşekkür ediyorum.

13 eylül 2024 11:43

7. yemek yapmayı bilmiyorum, peşin peşin söyleyeyim; ama rengi değişmiş eti çöpe atardım ben olsam :/

13 eylül 2024 16:53

8. bir gün dolapta bekleyen ciğer yüzünden önce her yerim kaşındı, sonra kulağımın içine kadar her yerim sırayla kıpkırmızı olup kabardı. en son ellerim ayaklarım şişti. babamın baskısıyla azıcık yemiştim hem de. böyle şeyleri riske atmayın.

13 eylül 2024 17:41

9. Bozulmamış, bayatlamamış. Bir şey olmadı kızlar teşekkürler.

13 eylül 2024 20:08