cv’de erasmus ne kadar önemli ?

süslüler kuzenim ailevi sebeplerden ötürü erasmus’a gidemiyor. ben stajımı yapmıştım zamanında, o yüzden benim cv dökümanımda havalı bir yeri vardı ama öğrenim için olana katılmadım. (erasmusun değil firmanın havası vardı gerçi) o öğrenim için olana gitmek istiyor ama gidemeyeceği için kendini kötü hissediyor açıkçası kariyer anlamında. ben ortalaması, dili ve stajları iyiyse, erasmus yapmış herhangi birinin kariyer anlamında onun önüne geçeceğini sanmadığımı söyledim çünkü gidip partilemekten başka bir şey yapmayan çok insan var. sizce erasmus’un cv’deki önemi ne ? giden, gidecek olan arkadaşları cv’de erasmus gören ik’cılar resmen üstümüze atlıyor (!) gibisinden garip gurip şeyler söylemiş. yabancı dil açısından firmaya bir bakış açısı veriyor olabilir ama tüm firmalar zaten yabancı dil testi yapmıyor mu ? ciddi ciddi merak ediyorum, cv’de fark yaratıyor mu ?

1. ben de aksine cvde bir ise yaramadığını duyuyorum. ama yapmadığım için pişmanım cv için değil kendim için

20 şubat 2021 11:38

2. Bana eramus yapan kişiler, girişken, özgüvenli geliyor. Hiç derse bile girmese kendilerine birşeyler mutlaka katmış oluyor. Speaking bakımından kendini geliştirmiş oluyor.

20 şubat 2021 11:38

3. A1 ben de aynısını duydum kendi arkadaşlarımdan ama ben mezun olalı bir şeyler mi değişti merak ettim, ik'nın kimseye atladığı duyulmamış daha ama :d

20 şubat 2021 11:45

4. Erasmus staj yaptım. Mülakatlarda böyle  girişkenim şöyle tecrübe kazandım diye kendini satmak için çok iyi .d ama ilk işten sonra pek önemi kalmıyor önceki iş deneyimlerinizden bahsediyorsunuz sonrasında. Erasmus olsa iyi olur ama olmasa da çok büyük bir eksi değil bence.

20 şubat 2021 12:09

5. Erasmus egitimden once bi kultur degisim programidir, baska bi ulkede yasayabilip o topluluktan bir seyler edinebilmisseniz bu sizin buradaki hayata bakisinizi ve durusunuzu da mutlaka etkiler. Ben erasmus yaptim, is gorusmelerimde de hep erasmus tecrubem soruldu.

Ben tum derslere gidip baya katilim gosterdim ama oradaki hocalarimdan referans mektubu bile alabildim.

20 şubat 2021 12:12

6. Yani daha yeni mezun çocuğa ne soracaklar okul kulüpleri, gönüllülük, staj erasmus falan soracaklar tabii.

20 şubat 2021 13:55

7. yani iyi okullardan mezunsan kimse erasmusu önemsemiyor. Orta karar üniversite mezunlarında, adayın  bir yabancı dil tecrübesi olup olmadigini anlamak acisindan faydası var, o da sadece ilk is icin.

20 şubat 2021 14:27

8. Yani şöyle, ben de yarı özel bir sektördeyim ve özel sektörde çalışan arkadaşlarım da var. Hepimizin aday mühendisliklerine, stajlarına, dil becerilerine, yaptığı projelere, teknik bazı yeteneklere sahip olup olmadığına falan baktılar. Acaba son senelerde ik'nın erasmus yapanlara özel bir önceliği falan mı var diye düşündüm çünkü kuzenimin üzüldüğü şey bu. Gayet iyi bir üniversitede iyi bir bölümde okuyor ve iyi bir de ortalaması var. Tüm bunlara sahip olup önüne erasmus yapanların geçmesi bana saçma geliyor. (O böyle söylüyor yani) Bu arada bölümünden 15 kişi falan gidiyormuş, 2.5 ortalama ile hibeli gidenler varmış, o yüzden başarı yönünden ik'ya bir ufuk açacağını düşünmüyorum ama dediğiniz gibi sosyalleşme, adaptasyon gibi şeyler açısından faydalı olacağını düşünüyorlardır. Yüksek lisans mülakatlarını hiç bilmiyorum ama erasmusun katkısı nasıl oluyor falan. Var mı gerçekten ?

20 şubat 2021 22:24

9. Erasmusu nasıl partilerden ibaret sanabiliyosunuz :d yani sürekli partileyen insanlar var tamam da erasmus bi degisim programı yani ben cok partilemedim. Cokta güzel zaman gecirdim akademik anlamda kendime bircok sey kattım yeni insanlar tanıdım. İk acısındanda ben olsam acıkcası bu tarz bi projede bulunmus bi insanı tercih etmek isterdim. İnsan kendine bircok sey katıyo orda. Her seyi tek basına idare ediyosun. Paranı, evini, yemegini vs. Ama ikcılar benim gibi düsünüyor mudur? bilemiyorum acıkcası

20 şubat 2021 22:50

10. benim bölümümde anlaşma o kadar çok ki ortalaması 2.5 i geçen ve isteyen herkes tercihlerini düzgün planlayarak bir yerlere rahatça gidiyor ama ingilizce eğitiminin kalitesine güvenilen ve akademik başarısı yüksek bir okulda okuduğumuz için bizdeki genel hava gitmenin artıdan çok eksisi olacağı yönünde. gezmek macera yaşamak açısından tabii ki çok iyi ama pandemi döneminde onlar da sınırlanacağı için pek gönüllü olan çıkmadı hoş başvuru da alınmadı gidişler durdu bizde de. konuyu geri toparlayayım bence olmazsa olmaz değildir ama güzel bir deneyim olarak mülakatlarda sohbet konusu olabilir

21 şubat 2021 04:23