düğünüm, makyajım, saçım, fotoğraflarım hiçbiri istediğim gibi olmadı. çevremdeki insanlara yansıtmamak için de içime attım ?

benzer durumu yaşayan var mı aşmak için ne yaptınız sonuçta tekrarlanmayacak bir şey? çok moralim bozuluyor ben kendimi tuttukça herkes laf söylüyor anladık kötü her şey ama ruh emici bir ailem var hala makyaja o kadar para verdin çok kötüydü saçın cennet mahallesi sultan gibiydi demeyi kesmiyorlar. yeni evlenenlere önerim benim gibi zengin olmayan biriyseniz düğün yapmamayı ciddi ciddi düşünün. aile zoruyla yaptık yine memnun edemedik. makyajınızı kendiniz yapın bilmiyorsanız öğrenin. evlilikle ilgili her şey ama her şey çook pahalı o kadar masraf ettik hiçbir şey içime sinmedi.

1. Tutma kendini guççuk gelinim salıver gitsin. Bu devirde hala aile memnun etmek için düğün denen saçmalığı yapan var mı ya? yazık onlar için yapacağın masrafa en güzel yerde saçını başını yaptırsaydın ya da kocanı alıp lüks bir otelde 2-3 gün de olsa tatil yapsaydın sahiden üzüldüm bak :(

30 nisan 2023 19:03

2. Yakın arkadaşım çok ünlü diye seçtiği kuaför ve fotoğrafçının gazabına uğramıştı. Hatta gotoğrafçıya "bir tane güzel fotoğraf yok bari düzenleseydiniz biraz düzeltseydiniz" dediğinde " malzemeyi değiştiremiyoruz" şeklinde iğrenç bir karşılık almıştı.

Albümler her açıldığında morali bozulduğu için albümleri yatak odasına kaldırdı. Soran olunca da seçemedik, bakamadık yeniden bastırıcaz şeklinde geçiştirdi. Göstermek zorunda değilsiniz, açıklama yapmak zorunda da değilsiniz. Kaldırın kendi anılarınızı çekin sonuçta her an bir kere yaşanıyor eşinizle gittiğiniz her yerde çok daha iyi fotolar çekilebilirsiniz.

30 nisan 2023 19:06

3. Siktir edin ya soyleyenlere de agzinin payini verin. Sonucta kotu olmus olabilir, icinize sinmeyebilir ama kimsenin de bu sekilde konusmak haddine degil. Parasini vermedilerse laf soylemeye haklari yok verdilerse de senin verdiginle bu kadar oldu deyin. Dugunu vs kimse hatirlamaz bir sure sonra. Kendinize guzel bir forograf ani kalsin istiyorsaniz butceniz ve zamaniniz oldugunda sadece foto cekimi yaptirirsiniz.

30 nisan 2023 19:08

4. Bak süslü ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye bir söz var. Paranız yok, her şeyin en uygununa kaçıyorsunuz, o da b.k gibi oluyor. Ne oldu? Olmayan paranız da boşuna gitti. Kaybeden yine siz. Ne zaman kendimizi tartıp da hareket edeceğiz bu konularda merak ediyorum.

30 nisan 2023 19:10

5. Hic uzulme guzel gelin. Kimsebin dugunu dort dortluk olmuyor. Ben de gelinligimi anne baskisiyla icime sinmeden giydim. Sacim da kuafor azabina ugradi. Fotograflarda da o kadar moralim bozuktu ki o enerji yansimis ve hepsi berbat. Kimseye kendimi begendirmek zorunda degilim diye dusundum sonra. Dugunumde guldum hep dans ettim. Dugunden kisa bir sure sonra esimle evde yeniden giyindik hazirlandik. Telefonlarimizdan zaman ayarlayiciyla fotograflar cektik. Evimizde daha dogal ve mutlu oldugumuz icin hala sosyal medyada o fotograflari kullanirim. Herkes de cok begenmisti.

30 nisan 2023 19:18

6. Süslüler lütfen bir de siz üstüme gelmeyin aile zoruyla düğün yapmam iki cümlede anlatamayacağım kadar uzun bir mevzu böyle özetledim ama detayları var elbette. Keşke hiç kabul etmeseydik bunu 100 kere kendi kendime söyledim zaten. Bu konuda haklısınız. Ayrıca maalesef ailelerimizi seçemiyoruz. ben başka bir ailede doğsam evlenmek yerine erkek arkadaşımla ayrı eve çıkıp onu daha fazla tanımak isterdim. Cevap veren herkese teşekkür ederim ama Lütfen detaylarını anlatamadığım bu konuda sarkastik yorumlar yazmayın. her şeyin en ucuzuna kaçmadık öyle bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. konuştuğumuz hiçbir şeyi düğün günü yapmadılar ve memnun kalmadım. Düğünüm ise ortalama bir yerde oldu onda da en ucuzunu tercih etmedik. 100 lira versem ona da üzülürdüm. Bu sebeple zengin değilseniz yapmayın dedim. Çok yıpratıcıydı ve ettiğimiz masrafa çok üzüldüm. Sonuç olarak her türlü talihsizlik üst üste geldi.

30 nisan 2023 19:27

7. Süslülerim teşekkür ederim iyi ki varsınız. Umarım hep mutlu olursunuz. Evet düğünümün kötü olması dışında çok aşık olduğum biriyle evlendim bu her şeyden daha önemli haklısınız. Düğünüm yeni olduğu için ve saçma sapan adetler yüzünden insanlara çok maruz kaldığım için fazla düşünüyorum ama artık her şey bitti ben de elimden geldiği kadar bir süre insanlardan uzak durup önemsememeye çalışıcam. Ailem 27 senedir aynı ama toksiklikleri beni hala çok etkiliyor. Onlar bu kadar üstüme gelmeseydi bazı kusurları fark etmezdim bile. Umarım bu zamana kadar öğrenemedim ama bundan sonra önemsememeyi öğrenirim

30 nisan 2023 20:28

8. Aman süslü boşver önemli olan mutlu olman. Benim de istediğim gibi olmadı. Nişanda gittiğim kuaför makyajımı berbat yaptı. Öyle ki yüz şeklim falan bi acayip oldu. Öyle olunca düğünde başkasına gittim. Kinadaki saçım hiç istediğim gibi değil. Kinadan foto görmek istemiyorum. Makyajı zorlaya zorlaya istediğim gibi yaptirmaya çalıştım ama onda da kadının makyaj yapma anlayışı katman gibi fondöten surmekti. Fotolarda eşimin dudaklari bembeyaz olmuş opmeli pozlarda falan. Fotoğrafçı desen hep aynı pozları çektiği için albüme koyacak foto seçmekte çok zorlandık çünkü hepsi aynı poz. Yarısından çoğunda benim gözüm kapalı ya insan bi dikkat eder. Şaka gibi. Her şeye rağmen önemli değil. Bu da böyle bi anımız :p

30 nisan 2023 20:46

9. Yazın gidin bir yerde dış çekim yaptırın tekrar. Bizim her şey içimize sinmişti ama nikah günü vakit sıkışık olduğundan dış çekim yaptıramamıştık. İçimizde kaldı diye sonra onu da yaptırdık. Fotoğrafsa fotoğraf yani çok mu önemli hangi gün çektirildiği?

30 nisan 2023 22:11

10. süslü biz dünya para bayıldık aylarca araştırmalar görüşmeler düğün yeriydi gelinliğiydi müziğiydi gerçekten para harcadık. Mesela fotoğrafçı en iyisini seçtik geçen sene sadece foto ve video çekimi için 25 bin verdik ama memnun kalmadık. Yani adamların sosyal medyada paylaştıkları düğün videoları ve fotolarına bakıyorum bir De bizimkine bakıyorum yok yani aynı ekip çekmiş olamaz asla. Yani, çok para versen de özenerek seçsen de istediğin gibi olmayabiliyor takılma tatlım. Bundan sonrası için sadece kendi isteklerine odaklan. İçine sinmeyeni hiç yapma. Mutluluklar.

30 nisan 2023 22:38