düğünümde eşimin ailesinin birşey takmaması?

merhaba kızlar. bir süredir kafamı meşgul eden bir sorun var. gelecek ay evleniyorum ve bu süreçte eşimin ailesinden yana tek bir çöp bile görmedim. nişanımda takılacak takıyı nişanlım aldı taktı. benim ailem alınması gereken şeylerde bana hep destek olmaya çalıştı. küçük küçük yardım ettiler. maddi açıdan onun ailesi ve benim ailem denk durumda. düğün zamanı gelip çattığında nişanlımın ailesi ne takacağız diye onu darlamışlar. yani nişandaki ve bu süreçteki duruma çok alıştıkları için düğündeki takıyı da sen hallet demişler nişanlıma. kızlar benim ailem onlarla aynı durumda olmalarına rağmen borç harç da olsa elaleme karşı birşeyler aldılar takacaklar. ben hiç böyle hayal etmemiştim evleneceğim adamın ailesi resmen beni takmıyor ve değer vermediklerini düşünüyorum. nişanlıma hiç bir şey diyemedim bu konuyla ilgili. zaten yeterince borca girdik. bir de kendi kendime takacağım takıyı alacağım resmen. onu da kredi kartıyla alacağız sanırım. düşündükçe delirecek gibi oluyorum. ne yapılır bu durumda? bize destek olmadıkları gibi saçma sapan istekleriyle de başka konularda moralimi bozdular. yani daha başlamadan evliliğimden soğudum. bu arada beni istemedikleri falan yok. gayet memnunlar yani benden yana. insan ne yaparki bu durumda

1. Ben pek anlamıyorum neden böyle beklentilere girildiğini. Bir şey almıyorlarsa almasınlar, demek ki kendilerini illa bi şey takmak zorunda hissetmiyorlar. Ama siz de onların yerine almayın bence. Elalem ne der diye onlar düşünmüyorsa siz neden düşüneceksiniz? enayi yerinde koydurtmayın bence kendinizi.

10 temmuz 2018 10:17

2. gerçeğinden ayrılmayan imitayon bilezikler falan görüyorum gittigidyor tarzı yerlede. elalem ne der diye çok takıyorsanız onlardan taksınlar size. sonra atın çöpe gitsin. ne siz onlara destek olursunuz ne onlar size. ona göre muamele edersiniz.

kimse kimseye maddi destek olmak zorunda değil bence de ama takamıyorsa bile lafını etsin en azından, durumumuz yok kusura bakmayın desinler. pişkin pişkin evlatlarını borca sokmak istemek ne demek..

10 temmuz 2018 10:26

3. Ailen neden böyle yapıyor diye sakince konuşmak lazım bence. Ve sahte çelik takılar var. Ya da altın suyuna batırılmış gümüşler var. Sonrasında da kullanırsınız kararana kadar

10 temmuz 2018 10:40

4. cevaplar için teşekkürler. nişanlım benim kabalığımdan dolayı ailesi karşısında zor durumda kalmasın diye kibar ve mesafeli davrandım hep. hiç sorun yokmuş gibi konuştum onlarla. dediğiniz gibi gereksiz incelikler yapmışım diyorum şimdi. sanırım bundan sonra daha katı olacağım. hem gelecek misafirlerden utanıp, hem de takıyı bizden istemeleri de ayrı bir utanmazlık. benim kulağım duymuyor sanıyorlar belkide yaptıkları saçmalığı. ama yeri geldiğinde bu yaptıklarını da yüzlerine vuracağım.

10 temmuz 2018 10:45

5. Hiçbir şey almayın. takı töreninde elleri boş kalsın. Sizin paranızla elaleme gösteriş yapacaklar.

10 temmuz 2018 10:46

6. Hayır düğünde çifte takılan takılar yardım olsun işlerine yarasın diye takılır. Eşiniz onların takacağı takıyı alacaksa şiddetle karşı çıkın. Kendi ayağınıza çelme takmış olursunuz. Aynısı benim de başıma geldi. Eşim kaynanama set aldı bana taksın diye. Ama sonra kıt kanaat geçindik bunları ödeyeceğiz diye. Hayır sakın sakın izin vermeyin. Elalemden utanan elini cebine atsın. İlla yaparsa eşiniz öyle bişey, ailesinden kimsenin takmasına izin vermeyeceğinizi söyleyin. Düğünde rezil olacaklardır. Cimrilik pintilik yanında art niyet de arıyorum ben. Sizi bilmem ama benim olayımda art niyet vardı. Başörtülü değilim diye bana çöp bile vermeyeceklerini söylemişler. Belki sizde öyle değildir. Ama asla izin vermeyin bu takı olayına. Peşin peşin konuşun. Ben gerekli bazı eşyalarımı bile almamıştım borç az olsun diye ama eşimin ailesi bunu hiç takmadan takılarını aldırınca yeni evli halimizde makarna çorbaya talim ettik. Aynı duruma düşmeseniz bile fazla yük altına giriyorsunuz. Kesinlikle reddedin. Takıda gözüm yok benim deyip kestirip atın. Ailesiyle de az muhatap olursunuz.

10 temmuz 2018 10:59

7. sakın size takacakları takıyı siz almayın. bırakın elaleme mahçup olsunlar.

10 temmuz 2018 11:00

8. Boş yere borca gireceksiniz resmen. Benim ailemin maddi durumu pek yerinde değildi abime düğün-nişan yaparken. Borca girdiler bütün takılarını aldılar. Aynı şekilde benim düğün ve nişanımda da borçla takılarımı aldılar yavaş yavaş ödediler. Bunu yapmayacaklarsa size de aldırmasınlar. Ne güzelmiş öyle oğulları takıyı alsın annesine versin annesi de göğsünü gere gere milletin içinde kendisi almış gibi taksın.

10 temmuz 2018 11:30

9. Kesinlikle almayın. Düğünde takılan takılardan salon parası vs çıkarani çok gördüm o takılar boşa gitmeyecek neden böyle saçma bir davranış içindeler acaba.

Bisey almayın, hatta düğün cd si çıkınca herkese izleyin bayramda akrabalar toplanınca izleyin rezil edin ahahaha

10 temmuz 2018 11:40

10. önerim kesinlikle siz alıp borca girmeyin. eğer sizin için orada mahçup olmamak önemliyse diğer yazarların dediği gibi imitasyon takı alın yok ben sallamam derseniz nişanlınıza da ekstra borca girmeye gerek yok takı takılmasa da olur diyip ikna edin ve aldırmayın. zaten altın giderek pahalanıyor. ekstra borca ne gerek var.

10 temmuz 2018 12:01