yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    10 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    düğünde altın kemer istemek bu nerenin adeti ?

    ben sadece aşiret düğünlerinde takılan bir şey olduğunu sanıyordum sizce de çok varoşça değil mi ya? bi tanıdığım düğünü için altın kemer istemiş keşke o değerde altın isteseydin daha az görgüsüz görünürdün demek geldi içimden ama belki de normal bi adettir diye sustum. sizce?

    1. Bu tür durumlarda istenen altın para çeyiz mehir başlık parası her neyse sizlerin bir akrabasının bir organından çıkmıyorsa karışılmasini daha varoşça buluyorum ben. Birazdan damlayacak olan "ama böyle yaparak kadını değersizleştiriyorsunuz mal gibi gösteriyorsunuz" diyen çakma feminist şehirlilere de şunu not düşeyim; erkeklerin yüzde doksan dokuzu bizi zaten sikip atılacak bir varlık olarak görüp, vajinamizin şeklinden killarimizi neyle aldığımiza kadar karışırken bizim de onlardan güçlü (paralı) olmalarını beklememizde hiçbir beis görmüyorum. Etraf kendi eksiklerinin farkında olmayan red pillci asalak doluyken, en adam sandıklarınızin bile kendi aralarında konuştukları yani onaylanma ihtiyacı veya dışlanma kaygısı gütmeden kendileri gibi oldukları muhabbetlerde fikirlerini bir duysanız benden daha beter şeyler söylersiniz. Dolayisiyla bunlara acıyan acınacak duruma düşer.

    2 kasım 2022 23:41

    2. Sorunuzun cevabı: zevkler ve renkler tartışılmaz, onun hoşuna altın bilezikler değil altın kemer gidiyor olabilir.

    2 kasım 2022 23:42

    3. Sanane

    2 kasım 2022 23:57


    4. İstemezdim ama altın kemer güzel bence :d altın kemerimi kendim alırım tek başıma kendim takarım inşallah lol

    3 kasım 2022 01:10

    5. Balkanlarda da var yöresel kıyafetin üzerine takılıyor

    3 kasım 2022 07:28

    6. Yani ha altin bilezik takmis ha kemer takmis ne farkedecek ki? Kemer seviyormus demek ki. Erkegin alim gucunun ustunde borc harc alinan sirf gosteris icin dugun gunu takilip sonra sefil olunan taki olayina ben de karsiyim ama iki tarafin da maddi gucu yetiyordur canlari isterse altin tac takip ciksinlar kafalarina uzerine dusunup yorum yapmam. Bana ne cunku.

    3 kasım 2022 08:21

    7. Herkes fakir değil yahu, neden herkes fakirmiş altın kemeri zar zor alacakmış gibi düşünüyorsunuz, benim tarzım değil beğenmem sevmem takmam ama alan alır takan takar, 20 kilo altın takılan gelin gördü bu gözler, evde antep çelik kasa vardı 1 metre boyunda, tiffany'den rolexden hediyeler vardı, gayet de çok böyle insanlar

    3 kasım 2022 11:20


    8. Anonim 4 size para harcaninca kendinizi hayat kadını gibi hissediyorsaniz, veya biri size para harcayinca karşılığında illa bir şey yapmak zorunda hissediyorsanız ilişkilere bahsettiğiniz yakıştırmayi yaparsınız. Onun dışında evlilik zaten iki insanın cinsel ve ilişkisel bağ kurmasiysa atılan imza sizin "normal" ilişkinizi de zedeliyor aynı mantıkla.

    Erkekler kadınlardan güzel olmalarını, Genç olmalarını, bakımlı olmalarını, hayatları boyunca öyle kalmalarını, duygusal anlamda verici olmalarını bekliyor ve bunu kendine hak görüyor. Argüman olarak da anatomiyi evrimi vs gösteriyor. Bu durumda biz de onlardan paralı olmalarını, yedirip içirip giydirmelerini, duygusal olarak onları memnun edebilmemiz alttan alıp anlayışlı olabilmemiz için aklımızda geçim derdi ihtiyaç listesi gibi şeyleri bırakmamalarıni istiyoruz. Erkeklerin dediği evrim teorisine göre bu. Ama zaman içinde bu rollerden sıkılıp çalışmak kendi paramızı kazanmak ve istediğimiz duygusal davranışı gerçekleştirmek istiyoruz. Bu yüzden de kadın erkek eşittir diyoruz ve erkek kariyer yapar, kadın çocuk büyütür düşüncesinden "çocuk da yaparım kariyer de" düşüncesine geçiş yapıp erkeklerin ekmeğine tereyağ sürüyoruz. Neden çocuğu da kariyeri de biz yapıyoruz ki, madem kadın erkek eşit o zaman kariyer yapan erkek çocuk da yapsın diyemiyoruz. Kendimizi güçlü göstereceğiz diye ki güçlüyüz zaten, erkeklerin üstünden yükü alıp kendi sırtımıza taşıyoruz. Hâlbuki rolleri değiş tokuş edip yükleri de bölüşebilirdik.

    Dikkat ederseniz hiçbir Anadolu erkeği (yani Türkiye'nin yüzde doksan beşinden bahsediyorum) feminizmin manevi yönüyle ilgilenmez aksine bunu savunani şeytan taşlar gibi taşlar. Kadına değer verilmesi, ilişki yaşaması, vücudunda istediği gibi karar vermesi, kariyerinde yükselmesi ve yanında erkek olmadan mesleki titrine saygı duyulması mümkün değil, kariyerinde yükselmiş bekar bir kadınının yetenekli ve azimli olduğu için değil kimbilir kimlerle yattığı için yükseldiği konuşulur kendi aralarında, Kızlik zarı bozulmuş kişiler aşık olup ilişki yaşamış insanlar değil ortalık malıdır. Ama iş maddi yükü bölüşmeye gelince Instagram Twitter yorumlarının altında en alâ feminist kesilirler, düğünü erkeğin yapması çok gereksizmis de, hayat müşterekse neden sadece erkek çalışıyor kadın da çalışıp yükü paylaşmalıymiş da, evlenirken kadın altın istememeliymis de, nafaka istememeliymis vs vs .

    Tamam maddi yükte ortak olalım ama manevi yükü de bölüşeceğiz o zaman,ben de istediğim gibi ilişki yaşayacağım ve istediğim yaşta evleneceğim, ev işleri tıpatıp yüzde elli bölüşülecek, misafir geldiğinde sen de hanım kız gibi hizmet edeceksin ben oturacağım, benden eskisi gibi bakımlı fit ve neşeli olmamı beklemeyeceksin dediğinde anında yan çizerler. O an kabul etmiş görünseler de yıllar içinde sizden soğurlar ve alternatif aramaya başlarlar.

    Lafı çok uzattım ama erkekler işler kendi yükleri hafiflemeye gelince modern ve elit, kendi işlerine gelmeyince "ahlaklı" ve geleneksel. Siz de böyle yaparak onların ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz. Hiçbir erkek düğünde kadına altın takilmasin yia dediğinde başka bir erkeği dışlamaz, saldırmaz. Ama kadınlar ben bana para harcanmasıni istiyorum diyene anında saldırıp değersizleştirir. Bunu tüm sosyal medya yorumlarının altında görebilirsiniz. Bu bir tercih ve yapana saygım var, para harcanmamasini ilişkileri için gerekli gördü ve yaptıysa helal olsun, beni hiç ilgilendirmez. Ama para altın vs gibi şeyler isteyen kadınlara aç gözlü, değersiz meta yakistirmasini yapan kendi yaptığı "fedakarlığı" içinden geldiği için değil onay görmek için yapmıştır, çünkü kendi ilişkisi içinde içi rahat etseydi başkasının ilişkisine karışmazdi, başkasına para harcanması onu rahatsız ediyor ki altın isteyeni dışlama çabasına giriyor. Ama hiçbir erkekte bunu göremezsiniz.

    Ben kadınların ömür boyu zarı, gençliği, güzelliği ile değerlendirmemesini çok isterim. Sizin anlattığıniz ilişki durumlarını yaşamayı çok isterim. Ama burası ortadoğunun ta kendisi, ne kadar görmek istemeseniz de ezici çoğunluk beni değersiz görürken bir de ben kendimi değersiz göremem. Degerliyim, güçlü olan, kendine güvenen erkek istediğimi yapmalı ve ben karşılığında istemediğim hiçbir şeyi yapmak zorunda değilim. Bu kafada büyüyüp benden bu talepleri olan erkek ve ailesi, biricik evlatlarına para biriktirmeli, düğün yapmalı, altın takmalı ve beklediği ve umduğu gibi kendinden beklenen şeyleri de yerine getirmeli.

    3 kasım 2022 14:36

    9. yav toplumsal cinsiyet normu tartışmayın be ne alaka benim sorumla. ben altın kemer seviyo musunuz diye sordum ve altın kemeri isteyen de benim bu arada. başta deseydim bana varoş dicektiniz şimdi böyle sorunca da sananeeee dediniz her türlü soru sahibini tersliyosunuz fark etmiyor

    3 kasım 2022 14:49

    10. Uzun uzun cevaplar vardı okumadım. Sadece biri balkan demiş alakası yok. Komple ana baba tarafından balkan göçmeniyiz ki adetleri de sıkı uygularız ilk defa duyuyorum. Aslen İzmirliyim ve şu an doğuda (hatta il de veriyim bitlis) görev yapıyorum buranın görgüsüz köylüleri istiyor. Ama aslen hakkari çok seviyo. Ve sadece düğünlerde vs takılıyor.. illa kocamı sömürceksem o değerde başka şeyler isterdim. Ha kıskanıyosun alamican diye bok atıyosun diyen varoşlar için de söyliyim ki evliyim ve kocamın da ailesinin de maddi durumu iyi. Oğullarının evi arabası vardı bana sadece altın olarak düz işçiliksiz bilezik taktılar çünkü altın bilezik takmak bile köylü işi geliyor. Belirli bi eğitim seviyesi üstündekilerin böyle şeyleri itici bulduğunu düşünüyorum. Sorry not sorry

    3 kasım 2022 21:06