Anonim 4 size para harcaninca kendinizi hayat kadını gibi hissediyorsaniz, veya biri size para harcayinca karşılığında illa bir şey yapmak zorunda hissediyorsanız ilişkilere bahsettiğiniz yakıştırmayi yaparsınız. Onun dışında evlilik zaten iki insanın cinsel ve ilişkisel bağ kurmasiysa atılan imza sizin "normal" ilişkinizi de zedeliyor aynı mantıkla.
Erkekler kadınlardan güzel olmalarını, Genç olmalarını, bakımlı olmalarını, hayatları boyunca öyle kalmalarını, duygusal anlamda verici olmalarını bekliyor ve bunu kendine hak görüyor. Argüman olarak da anatomiyi evrimi vs gösteriyor. Bu durumda biz de onlardan paralı olmalarını, yedirip içirip giydirmelerini, duygusal olarak onları memnun edebilmemiz alttan alıp anlayışlı olabilmemiz için aklımızda geçim derdi ihtiyaç listesi gibi şeyleri bırakmamalarıni istiyoruz. Erkeklerin dediği evrim teorisine göre bu. Ama zaman içinde bu rollerden sıkılıp çalışmak kendi paramızı kazanmak ve istediğimiz duygusal davranışı gerçekleştirmek istiyoruz. Bu yüzden de kadın erkek eşittir diyoruz ve erkek kariyer yapar, kadın çocuk büyütür düşüncesinden "çocuk da yaparım kariyer de" düşüncesine geçiş yapıp erkeklerin ekmeğine tereyağ sürüyoruz. Neden çocuğu da kariyeri de biz yapıyoruz ki, madem kadın erkek eşit o zaman kariyer yapan erkek çocuk da yapsın diyemiyoruz. Kendimizi güçlü göstereceğiz diye ki güçlüyüz zaten, erkeklerin üstünden yükü alıp kendi sırtımıza taşıyoruz. Hâlbuki rolleri değiş tokuş edip yükleri de bölüşebilirdik.
Dikkat ederseniz hiçbir Anadolu erkeği (yani Türkiye'nin yüzde doksan beşinden bahsediyorum) feminizmin manevi yönüyle ilgilenmez aksine bunu savunani şeytan taşlar gibi taşlar. Kadına değer verilmesi, ilişki yaşaması, vücudunda istediği gibi karar vermesi, kariyerinde yükselmesi ve yanında erkek olmadan mesleki titrine saygı duyulması mümkün değil, kariyerinde yükselmiş bekar bir kadınının yetenekli ve azimli olduğu için değil kimbilir kimlerle yattığı için yükseldiği konuşulur kendi aralarında, Kızlik zarı bozulmuş kişiler aşık olup ilişki yaşamış insanlar değil ortalık malıdır. Ama iş maddi yükü bölüşmeye gelince Instagram Twitter yorumlarının altında en alâ feminist kesilirler, düğünü erkeğin yapması çok gereksizmis de, hayat müşterekse neden sadece erkek çalışıyor kadın da çalışıp yükü paylaşmalıymiş da, evlenirken kadın altın istememeliymis de, nafaka istememeliymis vs vs .
Tamam maddi yükte ortak olalım ama manevi yükü de bölüşeceğiz o zaman,ben de istediğim gibi ilişki yaşayacağım ve istediğim yaşta evleneceğim, ev işleri tıpatıp yüzde elli bölüşülecek, misafir geldiğinde sen de hanım kız gibi hizmet edeceksin ben oturacağım, benden eskisi gibi bakımlı fit ve neşeli olmamı beklemeyeceksin dediğinde anında yan çizerler. O an kabul etmiş görünseler de yıllar içinde sizden soğurlar ve alternatif aramaya başlarlar.
Lafı çok uzattım ama erkekler işler kendi yükleri hafiflemeye gelince modern ve elit, kendi işlerine gelmeyince "ahlaklı" ve geleneksel. Siz de böyle yaparak onların ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz. Hiçbir erkek düğünde kadına altın takilmasin yia dediğinde başka bir erkeği dışlamaz, saldırmaz. Ama kadınlar ben bana para harcanmasıni istiyorum diyene anında saldırıp değersizleştirir. Bunu tüm sosyal medya yorumlarının altında görebilirsiniz. Bu bir tercih ve yapana saygım var, para harcanmamasini ilişkileri için gerekli gördü ve yaptıysa helal olsun, beni hiç ilgilendirmez. Ama para altın vs gibi şeyler isteyen kadınlara aç gözlü, değersiz meta yakistirmasini yapan kendi yaptığı "fedakarlığı" içinden geldiği için değil onay görmek için yapmıştır, çünkü kendi ilişkisi içinde içi rahat etseydi başkasının ilişkisine karışmazdi, başkasına para harcanması onu rahatsız ediyor ki altın isteyeni dışlama çabasına giriyor. Ama hiçbir erkekte bunu göremezsiniz.
Ben kadınların ömür boyu zarı, gençliği, güzelliği ile değerlendirmemesini çok isterim. Sizin anlattığıniz ilişki durumlarını yaşamayı çok isterim. Ama burası ortadoğunun ta kendisi, ne kadar görmek istemeseniz de ezici çoğunluk beni değersiz görürken bir de ben kendimi değersiz göremem. Degerliyim, güçlü olan, kendine güvenen erkek istediğimi yapmalı ve ben karşılığında istemediğim hiçbir şeyi yapmak zorunda değilim. Bu kafada büyüyüp benden bu talepleri olan erkek ve ailesi, biricik evlatlarına para biriktirmeli, düğün yapmalı, altın takmalı ve beklediği ve umduğu gibi kendinden beklenen şeyleri de yerine getirmeli.