düşük ortalamayla mezun olup iş hayatına hemen atılmak mı bir sene uzatıp ort yükseltmek mi?

dd dc notları aldığım 4-5 dersim var. ve bunlardan dolayı ortalamam 3'ün altında. son hali 2,60-2,70 arası bir şey olacak muhtemelen. okulu bir dönem uzatıp bu dersleri tekrar alıp yükseltmek mi yoksa böyle mezun olup işe girmek mi? ileride önüme düşük ortalama engel çıkarır mı diye düşünüyorum. bu konuda pişmanım o derslere çalışmadığım için. kendime yediremiyorum sanırım başarısız bir şekilde mezun olmayı. kararsızım kısacası. okulun uzaması kötü bir izlenim mi ilerisi için?

1. bu arada okulum türkiye'nin en iyi 6 okulundan biri (devlet ünisi).

4 haziran 2023 02:12

2. akademisyen olamayacaksan ortalamanın hiç bir anlamı yok. Ben İstanbul Üniversitesi'nden derece ile mezun oldum. İşe alımlarda hiç etkisi olmadı. Bitir kurtul.

4 haziran 2023 02:29

3. Ortalamanın bi haltı yok. Akademi düşünmüyorsan bosuna tamamen süslü. Uzatmak yerine O zaman diliminde deneyim kazansan daha cok isine yarar.

4 haziran 2023 02:45

4. Net olarak erken atil derim suslu. Hem okulu bosu bosuna uzatmis , bir de ustune is hayatina gec atilmis biri olarak soyluyorum. Hic kimde ortalamayi sormaz akademik kariyer dusunmuyorsan ama okulu neden vaktinde bitirmedigini bile sorguluyorlar. Ortalama yukseltmek icin cevabini begeneceklerini de sanmiyorum. Buna karsin erkenden hayata atilan, ortalamasi da dusuk arkadaslarim gayet iyi yerlere geldiler. Sonuc Zamaninda okul bitirmek cv de bile avantaj saglar , deneyimi zaten soyledim. Ortalama isinize yaramayacak.

4 haziran 2023 03:00

5. 2.6 ortalamayla odtüde master yaptım. Sadece akademik hayatınızı etkiler ortalamanın başvuru kriterlerine. Sivil sektörde kimse ortalama sormuyor.

4 haziran 2023 16:35