dün protez tırnak yaptırdım ama ilk defa parmaklarım çok acıyor?

merhaba. ben uzun zamandır protez tırnak yaptırıyorum ama ilk defa bu kadar çok acı çekiyorum. düzenli gittiğim tırnakçıya gittim ama farklı biri yaptı törpülerken falan canım o kadar acıdı ki bunu dile getirince de “amma hassassın” cevabını aldım. uv cihazında da parmaklarım deli gibi yandı acıdı dayanamadım. şimdi parmak kenarlarındaki etlere bakıyorum(bütün tırnaklarım aynı) törpüden dolayı hep kanamışlar ve suya girince canım çok yanıyor. bu nasıl geçer bilginiz var mı en azından biraz hafiflesin :(

1. Bakım yağı sür elini bolca nemlendir. Bir de öncesinde bence limonla ov evet acıtacak ama en azından o bölge iltihap kapacaksa bile önleyecektir. Yani benim etlerim çok serttir  iyice deş derim ama tırnak etlerim bu sebeple hiç zarar görmemiştir sadece törpü yaparken baş parmağımın kenarını dümdüz bir çizgi yapmıştı. Bir de sürekli gidiyorsan bilgilendir gittiğin yeri biraz suçluluk hissi yaşasınlar. Ben de tırnak yapıyorum ama böyle durumlarda sessiz kalmayın en azından özür dilesinler sizden. Bir de lütfen canınız acıyınca uyarın böyle insanları.

2 haziran 2023 14:04

2. Cevabın için çok teşekkür ederim süslüm. Evet uyardım ama dediğim gibi kadın çok hassassın dedi haha. Sahibine de söyledim kusura bakmayın dedi. Birkaç senedir yaptırıyorum ilk defa bu kadar acıdı enfeksiyondan da korktum açıkçası. Önlem amaçlı Antibiyotikli krem sürsem mi?

2 haziran 2023 14:08

3. Şaka gibi... Bu arada eğer base coat sürülürken canın acıdıysa dereceyi düşürmesi gerekiyordu. Bir daha gittiğinizde kim olursa olsun onlar yapmazsa siz yapın çoğu kişi bu özelliğe bilmediğine yemin bile ederim. Ayrıca tırnaklarınız yanıyorsa doğru ürün kullanmadığı içindir. Asitli/asitsiz diye base coatlar var. Size asitsiz base sürmesi gerekiyordu.

2 haziran 2023 14:29

4. 7 kişi var ben hep aynı kıza yaptırıyordum ama maalesef onun randevusu dolu olduğu için alamadı :( yeni törpü kullandığı için etlerini aşındırması normal canın o yüzden acıyor dedi geçti. Gerçekten şu an yan taraftaki etlerim kesik kesik duruyor su değdikçe ölüyorum acısından haha. Gülüyorum ama halime...

söylediklerini aklımda tutuyorum süslü bir daha kendisine asla yaptırmam gerçi ama yine başıma gelirse bunları söylerim çok teşekkür ederim ❤️

2 haziran 2023 14:33

5. geçmiş olsun süslücüm. büyük ihtimalle tırnaklarını çok inceltmiş. en kısa zamanda protezleri çıkartıp, tırnaklarına bakım yapmanı öneririm. benim arkadaşımın başına geldi 6 aydır falan tam toparlanmadı.

benim tırnakçım biraz toparladıktan sonra kalıcı yaptır demişti, tırnak çok hassaslaştığından

2 haziran 2023 14:55

6. Haftaya çıkarttırıp uzun süre yaptırmayacağım süslüm

2 haziran 2023 14:57

7. Of evet bu kadın da manikürü tırnağı çoook güzel yaptı ama işte etlerim acıyor. Sırada bekleyenler var diye dikkat etmeden yapıyorlar herhalde ne bileyim

2 haziran 2023 17:38

8. limon değil de enfeksiyon için baticon daha iyi geliyor. bepantenli hametanlı bir karışım yapıp gece bolca sürüp eldiven giyersen 1 haftaya bir şey kalmaz. ben olsam mekanı da şikayet ederim bu kadar zamandır yaptırıyorum ilk defa böylesini görüyorum etlerimi oydu resmen diye. terbiyesiz bi de hassassın massassınlı cevaplar vermiş bu hizmet sektöründeki bazı tipler o kadar terbiyesiz ve hadsiz ki anca kalaylanmaktan anlıyorlar.

2 haziran 2023 17:43

9. Kadın Azeri olduğu için yapmışam etmişem şöyle böyle falan dediklerinden de pek bir şey anlamadım.. mekana mesaj atıp durumu belirttim bir sonraki randevumda ücretsiz nail art yapalım dedi ya ahahahha şaka gibi

2 haziran 2023 17:48

10. Bu dünyada güzel olan her şey zararlı ya vallahi bıktım. Uzun tırnak seviyorum ama her şeyim normal olmasına rağmen asla uzamıyor uzasa hemen soyuluyor kırılıyor :( işlemden önce bolca güneş kremi sürüyorum o Faydalı olmuyor mu ki

2 haziran 2023 21:03