“dürmek” kelimesi köylülük mü ya da garip bir kelime mi?

(link: https://www.suslusozluk.com/soru/kayinvalidemin-ic-camasirimi-durmesi-sizce-normal-mi?tab=answers&p=1&options={%22sort_by%22:%22created_at%22,%22sort_direction%22:%22asc%22} bu soruda) dürmek kelimesiyle çok dalga geçilmiş? köylülük falan denmiş. soru sahibi değilim ama merak ettim, çamaşırları “katladım” demekle “dürdüm” demek arasında gerçekten öyle dalga geçilecek, köylü denilecek kadar fark var mı?

1. soruyu görmemiştim, iç çamaşırlarımı dürüp mü fnjksdfns kusura bakmayın ama haklılarmış :d

2 ocak 2021 10:30

2. ben ilk kez üniversitedeyken bir arkadaşımdan duymuştum ve komik gelmişti ilk kez duyduğum için. bence ilginç bir kelime sadece, bir kelimeden nasıl köylülük çıkarabiliyorlar ya...

2 ocak 2021 10:37

3. Belirli bir bölgede mi kullanılıyor acaba? Ben hayatım boyunca büyük şehirde yaşadım, çevremde ve ailemde herkes en az üni mezunu ama "dürmek" kelimesini gayet herkes kullanır yani. O yüzden öyle hakaret olarak köylü denmesi, bilinmemesi falan çok garibime gitti :)

2 ocak 2021 10:37

4. Daha önce duydum ama çevremde kimse kullanmaz, ben de kullanmam. Ama abartılması da hiç hoş değil bence neyi linçleyeceğinizi şaşırdınız artık

2 ocak 2021 10:38

5. Durmek kelimesini hic duymayanlar kendi kisitli cevrelerinden hic cikmayan, gazete, kitap vs okumayan yasi kucuk insanlar herhalde. Defterini durdu falan derler yani duymusuzdur. Kelimeyi kullanmamak veya baska anlamda kullanmak tamam da o ne ya demek cok sacma.

2 ocak 2021 10:54

6. Dürmek eylemini duydum tabii ki ama çamaşır dürmek gibi bi kalıbı ilk defa duydum. Benim de direkt aklıma çamaşırları dürüm gibi sardığı geldi kadının djdkckskdk

2 ocak 2021 11:00

7. (link: https://www.suslusozluk.com/soru/sizce-yeni-yapt%C4%B1rd%C4%B1%C4%9F%C4%B1m-banyo-dolab%C4%B1n%C4%B1n-ta%C5%9F%C4%B1-b%C3%BCy%C3%BCk-m%C3%BC-ve-ho%C5%9F-duruyor-mu Bunu hatırlattı)

2 ocak 2021 11:14

8. Bence dürmek demesinde bi sıkıntı yok ya genel olarak insanlar yazdıklarının tamamıyla aşağıladı o kişiyi. Yoksa üstteki bi yazarın dediği gibi annem çamaşırları dürerken çok yoruluyor ne yapabilirim falan gibi bi cümlede kullanılsa kimse puhahaha dürmek mi cahil misin diye tepki vermezdi

2 ocak 2021 11:14

9. bir kelime eksik bilmekle övünmek moda çünkü. süslü sözlük asilzadeleri o kelimeyi bilse kontes ünvanları elinden alınıyor bilmiyor muydunuz?

2 ocak 2021 11:24

10. Off o leş karakterli soru sahibini de savunmayın yani. Kendini hemen belli etti cevaplarıyla. Ayrıca dürmek derken ne dediğini anladım ama katlamak demek yerine onu kullanması bana varoş geldi. Elit değilim sadece soru sahibi gibi seviyesiz değilim.

2 ocak 2021 11:42