düzenli spor yapan veya kilo vermeye çalışan süslüler protein alımınız nasıl?

kilonuzun yüzde kaçı kadar protein alıyorsunuz ya da bunu takip ediyor musunuz? ben şu dönemde kilo vermeye çalışıyorum ve düzenli egzersiz yapıyorum, günlük 100 gram protein hedefim var ama çoğunlukla tamamlayamıyorum. kahvaltıda 2 yumurta ve 3 yemek kaşığı lor peyniri, aralarda activia yoğurt ve badem, akşam da tavuk ya da et yemeye çalışıyorum yine de tamamlanmıyor. tavuk ya da et’in miktarını mı arttırayım, yoksa bildiğiniz karbonhidratı düşük proteini yüksek besin kaynakları var mı? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1. ben hindi füme ve ızgara hindi göğüs ile kolaylıkla protein ihtiyacımı karşılayabiliyorum

8 temmuz 2024 16:42

2. Kaç gram yiyorsunuz? Gün için beslenmeniz nasıl? Detay verebilirseniz çok mutlu olurum

8 temmuz 2024 16:46

3. bu protein meselesi benim de canimi cok sikiyor. hic surdurulebilir bi sey degil her gun 80-100 gr protein almak. ben bi bokluk oldugunu dusunuyorum yani ac karnini zor doyuran insaat iscileri hamallar bile kasli kasli oluyor mesela. gunluk 100 gr protein aliyorlar midir sizce? sanmam. bi tek bizim pembe gotlu kaslar boyle naz yapiyor😠😠😠

8 temmuz 2024 16:49

4. a3 ben de bu protein mevzusuna katiliyorum ya. hergun 100 gr protein almak imkansiz benim icin. biftekte somonda bile 20 gram protein var yani nasil 100'e tamamlayayim onu

8 temmuz 2024 17:08

5. whey yokken ne yapılıyordu peki? bi sabah bi akşam evde annesinin pişirdiği yemekten başka bi şey yemeyen hayvanat gibi adamlar var. evet 100 gr proteini alınca 2 ayda kaslar pıt pıt şişiyor ama sonra sporu diyeti bırakınca da 1 ayda fıs diye balon gibi sönüyorlar survivorda görmüşsünüzdür bahtsız bedeviye dönüyor bütün gymbrolar. bence insan gibi 50-60 gr proteinle de kas yapılabilir ve korunabilir ama çok daha uzun sürer ve yaş faktörü de devreye giriyor mesela genç yaştan itibaren sporla ilgilenenlerin kasları kalıcı oluyor. kendi babamdan biliyorum uzun yıllar kürekçilik yapmış şuan 55 yaşında ve kolları bacakları aşırı kaslı. baba 100 gr protein zart zurt desem kıçıyla güler adam bana.

8 temmuz 2024 17:26

6. ya bi de mesela o kadar kas yapmalı mıyız cidden? kadınlar olarak yapı gereği daha yağlıyız sonuçta. çok kaslı bir vücut hedefleniyorsa o ayrı tabii ki ama bana mantıksız geliyor vücudu böyle zorlamak. sağlıklı bir yağ kas oranı dengesi bence günde 50 gram proteinle de sağlanabilir yani, diğer türlüsü sürdürülebilir de değil ki

8 temmuz 2024 17:37

7. Hepinize çok çok katılıyorum süslüler protein alımı bence de sürdürülebilir değil. Her gün iki yumurta yiyemem mesela, bazı günler sağlıklı bi granola ve dümdüz sütle kahvaltı yapmak istiyorum örneğin. Kendim karşılayamıyorum 100 gram proteini açıkçası, 2 metre adamlar gibi 400 gram tavuk göğsü de yiyemem. O yüzden biraz çaresiz kalıp size sordum. Amacım kas yaparken yağ kaybetmek yağlı bir yapım var. Her şeyden önce tiroidim yavaş çalışıyor ve ilaç kullanmıyorum. Spor da yapsam diyet de yapsam çok yavaş kilo veriyorum. Yine de yorumlarınız için, yargılamadan güzel cevaplar verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

8 temmuz 2024 17:46

8. hiç dikkat etmiyorum, bir de vejetaryenim. yumurtayı arada yerim. protein sütünü genelde her gün içiyorum ama artık bi işe yarıyorsa.

8 temmuz 2024 17:50

9. bu kadar fazla hindi füme sağlıksız ama protein için mecbur yiyorum süslü

sabah 3 yumurta + 60 gr hindi füme

akşam da 180 gr hindi göğüs ve 150 gr haşlanmış nohut yersen banko 100 gram protein cepte

8 temmuz 2024 18:00

10. protein tozu veya protein bar yiyorum. her gün yapmıyorum ama, arada.

8 temmuz 2024 18:32