daha önce thy'nin genel yetenek ve ingilizce sınavına giren var mı?

süslüler staj için gireceğim sınava, sınava giren varsa eğer nasıl olduğu hakkındda bilgilendirebilir mi? bir de eğer yüksek alınmasına rağmen olmuyorsa falan gidip sınava girip hiç vakit kaybetmek istemiyorum. son patlayan olaylar nedeniyle pek bi güvenim yok çünkü kuruma. genel bilgi sahibi süslülerimiz yardımcım olursa çok sevinirim.

1. yıllaaaar önce staj yapmıştım. sadece telefonda türkçe ve ingilizce mülakat olmuştu. telefonda ingilizce konuşmak iğrenç bir şey. bir olay anlatıp onun hakkında yorum yapmam istenmişti. ancak bildiğim kadarıyla 2013 sonu ve 2018 sonu personel seçme sistemleri değişti.

5 mart 2020 20:30

2. a1 süslü nasıl olmuştu eğer vaktiniz varsa biraz bahsedebilir misiniz? aynıdır sanıyorum ingilizce sonuçta.

a2 süslü telefonda olmayacak bayağı istanbul üni'ye girip sınava gireceğiz.

5 mart 2020 21:01

3. o sistem 2013'te geldi. uzman kadrosu için olan sınavın soruları dolaşıyordu yanılmıyorsam. kontrol ettiniz mi? genel yetenekte dikkat ve mantık soruları oluyor bildiğim kadarıyla. mesela 2-4-7-11-? kaç gelir tarzı basit sorularla başlayıp zorlaşıyor. bu tarz soruları zaten bulursunuz. ingilizce sınavı uzamnlar için upper civarında bir testti. kardeşim 2014'te girdi, ondan bildiğim bu.

5 mart 2020 21:04

4. Genel not ortalaması tutan ve mülakatları geçenleri aldılar hep, daha sonra da tam zamanlı işe aldılar hatta beğendikleri kişileri.

Genel yetenek sınavları mantık soruları genelde. İşte bir grafik vermiş beş yıllık bilet satış grafiği diyelim. Atıyorum 2015-2017 yıllarının toplamının %5i kadar kâr sağlanan yıl hangisidir diye soruyo. Basit dört işlemle sınırlı zamanda problem çözmeniz isteniyo.

Türkçe kısmında da bi soru vardı mesela 8 kişi otobüs bileti almış. Biri cam kenarı, ikisi yemekli, biri ekstra bagajlı vs. Anlatıyo isimleriyle sonra da pelin hangisini seçmiştir diye soruyo. Zor sorular değiller ama zaman sorun oluyo.

ingilizce sınavı da yds’ye benziyo genelde. doğru/yanlış/söylenemez soruları, cümle tamamlama, benzer kelime soruları falan var. bir de paragraf soruları onlar da genellikle gündemle ilgili oluyo ingilizce haber sitelerini takip edebilirsiniz. yani 2018-19'da böyleydi :)

6 mart 2020 18:07

5. a4 süslü çook teşekkür ederim, söyledikleriniz kafamda bir şeyler belirlenmesi açısından çok iyi oldu. zaten bu saatten sonra oturup çalışacak halim yok ama neyin beklediğini bilmemek gerici biraz. ciddi anlamda bu geçenleri alıyorlar diyorsunuz o zaman, ben biraz umutsuzdum bu konuda, sevindim :)

6 mart 2020 22:52

6. Hiçbir bağı olmadığına emin olduğum insanlar veya orta seviyede üniversitelerden çok başlayan oldu bu şekilde. Evet çok fazla tanıdık alınıyodur ama bi şekilde bu kurumun gerçekten çalışacak insanlara ihtiyacı var :)

6 mart 2020 23:26