davul zurnasiz gelin alma, ne dusunuyorsunuz?

yakinda evleniyorum ve gelin almada davul zurna istemiyorum. sizce sart mi davul zurna? bana gereksiz geliyor. insanlari neden rahatsiz edelim, herkes benim evlendigimi bilmek zorunda degil. o ses cok rahatsiz edici bence

1. evlenmek icin nikah haric hangi islem sart ki hayatim bu niye sart olsun? bunu yapanlar hakkinda bir gram olumlu dusuncem yok maalesef. siz de istemiyormussunuz, lutfen yapmayin milletin zoruyla

25 ekim 2022 13:02

2. Ailem akrabalarim tuhaf dusunecek kesin laf edecekler ama istemiyorum. Yapmicam sanirim

25 ekim 2022 13:08

3. google?

25 ekim 2022 13:09

4. Ben hoca duası ile çıktım süslü. Aslında ony da yapmazdım ama annem çok ısrar etti kıramadım. İnanın gürültüden başka bir şey değil. Ben duyduğum an rahatsız oluyorum. Bunun hastası var,bebeği olanı var. Kimseyi rahatsız etmemek gerek. Yapmak istemiyorsanız yapmayın. Hem düğün arifesi gereksiz masraf hem de boşa gürültü.

25 ekim 2022 13:13

5. ben gelin alma da yapmadım iğrenç adetler ya saçma sapan şeyler. yapacaksanız bari davul zurna yapmayın gürültü kirliliği sadece. insanları rahatsız etmekten başka bir şeye yaramıyor, çevreden bol bol küfür yersiniz.

25 ekim 2022 13:22

6. asıl davul zurna saçma ve tuhaf bir şey. köyde mi yaşıyorsun ss?

25 ekim 2022 13:27

7. Sizi ilk olarak evliliğiniz için sonra da bu güzel düşünceniz için tebrik ediyorum. Aklı başında olan nadir insanlardan birisiniz.

Zaten evlilik, düğün olaylarına baktığımız zaman Türkler kadar bunu dünya aleme duyuran başka millet yoktur. Sessiz, sakin olanı, en yakınlarının olduğu doğal bir nikah, düğün en güzeli.

25 ekim 2022 13:31

8. Davul zurnali gelin alma mi kaldi ya sehir hayatinda yeri olmayan sacmasapan hareketler.

25 ekim 2022 13:45

9. ne lafi ediyorlarsa etsinler suslu. Siz evleniyorsunuz. mutlu gununuzu ailenizin lafiyla mahvetmeyin. ben sadece nikah yaptim ki ailem akrabalarim da gayet gelenekci, duguncu insanlardi. Onlar icin sadece nikah yapmak daha once evlenip bosanmis iki insan evleniyorsa veya kiz evden kaciyorsa yapilan bir seydi sadece, oyle dusunun. nikah oncesi de hicbir adeti uygulamadim, isteme vs bile olmadi yani. O zaman bu durumdan memnun olmadilar, kafami cok utulediler ama hepsi kabul etmek zorunda kaldi tavrim net oldugu icin. Siz de net olun. kimler kimler yola geliyor inanin :d

zaten sonradan birkac kisi anneme senin kizin en iyisini yapti, bu devirde bunlar mi kaldi, bosa masraf falan demis ve zamaninda bana hayati zindan eden annem baskalari odakli yasadigi icin yine baskalarindan bir iki soz duyunca kafasinda sorgulamaya baslamis. su an hepsi iyi ki girmemisiz o islere diyor valla. Cok da seviyorlar beni ve damatlarini her zamanki gibi.

siz alti ustu davuldan zurnadan bahsediyorsunuz. diger her seyi yapmissiniz/yapacaksiniz anladigim kadariyla. sadece bunu yapmamayi kabul ettirebilirsiniz inanin hicbir sey degil bu

25 ekim 2022 13:46

10. Gelin alma ne la? Çıkın şu gelin alma kız verme kafalarından. Altı üstü bir gelinlik giyip nikah salonuna gideceksin sanki aşrı aşrı tepelere gelin olmuş gidiyorsun gibi dram yüklü şu cümleler bile fazlasıyla rahatsız edici.

25 ekim 2022 14:25