denetim şirketleri arasından kpmg mi deloitte mi?

not:ikisini de kazanmadım ama merak ediyorum

1. hangi brans icin soruyorsunuz? IT icinse eger, deloitte ekipleri daha yetkin ve uzmanlik seviyesi biraz daha yuksek insanlardan olusuyor gozlemlerime dayanarak, maas ise yetkinlikle paralel tabi ki.

14 mart 2018 17:35

2. Yeni başlayan audit pozisyonu,teşekkür ederim cevabınız için

14 mart 2018 17:39

3. açık olayım biri diğerinin laciverti sadece. arada birini diğerine tercih edecek bir farklılık yok. ikisi de deli gibi çalıştırıp paraya gelince bin dereden su getirir. prestij sağlar mı evet. big four içinde yer almanın artısı da var ona da evet ama şartları oldukça ağır. şöyle düşünün deli gibi çalışıyorsunuz zorlu bir mülakat sistemleri var onu geçiyorsunuz ama o kurumsal firma size ileride cv'nizde bir isim olmanın ötesinde bir şey vaat etmiyor. ne teknik bilgi ne de bunun karşılığı olan maaş anlamında. küçük bir örnek vereyim

denetim işi sadece birbirini destekleyen muhasebe kayıtlarını incelemek demek değil ki. hani bunun mali tablo ayağı dediğinizde excel'den önünüze rastgele bir tablo açabilir. daha da ilginci bilanço ve gelir tablosunu ayırt edemeyen insanları bile görebilirsiniz. kazanamadım diye üzülmeyin çok büyük bir kaybınız yok emin olun. hakkınızda hayırlısı olsun.

14 mart 2018 18:03

4. ille ikisinden birini sececekseniz kpmg audit icin.

14 mart 2018 18:05

5. ben 1. anonim, rica ederim :) sektorde deneyimi olan biri olarak nacizane tavsiyem, eger calismak istediginiz bransta (finans, it vb) hic deneyimizi yoksa, denetimle baslamak zor olabilir. cunku deneyim eksikligi sebebiyle, herkesten fazla 2-3 kat calisip once konunun kendisini bastan ogrenmeniz gerekecek. hani ornek veriyorum yazilim gelistirme yaptiysaniz mesela daha once, sdlc surecini bilirsiniz boylelikle riskleri ve threatleri daha rahat gorebilirsiniz. ama deneyiminiz yoksa, once sdlc nedir, hangi asamalardan olusur vb gibi toz ve gaz bulutu seviyesinden baslayacaksiniz. sonra best practiceleri, standart ve regulasyonlari (eger varsa) ogrenmeniz ve denetime gidilen kurumun surecleri ile birlikte tum bu ogrenilenleri analiz ederek bulgu yazmak biktirici ve cok yorucu olabilir. fakat istekli ve azimliyseniz bu konuda tabi ki ustesinden gelinmeyecek birsey degil.

14 mart 2018 18:22

6. Herkese cevapları için çok teşekkür ediyorum:)

15 mart 2018 21:24