deprem korkusundan üniversite tercihlerimde istanbul'u yazmayacağım. hata mı yapıyorum?

parlak bir öğrenciyim. boğaziçi, koç, sabancı gibi istanbul'daki üniversiteler yerine odtü ve bilkent'i ankara'da oldukları için tercih edeceğim. maddi durumum iyi değil, istanbul'da depreme dayanıklı ev kiralayacak gelirimin olması mümkün değil ve ben, çoğu konuda olduğu gibi, beklenen büyük istanbul depremi soonucunda hayatta kalabilmenin de "sınıfsal" olacağını düşünüyorum. bu yüzden istanbul'da okumak intihar etmekmiş gibi geliyor. istanbul ddepremi oldukça yıkıcı olacak ve sağ kalanlar da yağmacıların saldırıları yüzünden ya ölecek ya da ölmekten beter olacak. istanbul'da okumasam (mesela boğaziçi'nde okumayıp odtü'de okusam) geleceğim açısından çok şey kaybeder miyim, imkanlarım çok kısıtlanır mı? siz ne düşünüyorsunuz?

1. süslü tamam da mezun olduktan sonra nerede yaşamak istiyorsun? bütün büyük şirketler istanbulda.

27 ocak 2022 16:43

2. Odtü'ye girebilecek kapasiten varsa orayı seç yani bence boğaziçinden daha iyi.

27 ocak 2022 16:43

3. Süslüm şimdi aman boşver gel deriz istanbul depremi olur cidden ölür mölürsün. Kimse vebalini almak istemez bence. Senin kararın. Kaldı kiyi bir evde de otursak okulun sağlamlığı garanti değil. Ya da gittiğimiz yerlerin. Belki evimiz çok kötü deprem anında sağlam bir evde misafirlikte olacağız. Bunlar bilinemez şeyler. Ama bir gün depremin olacağı kesin. 1 yıl da, 10 yıl da, 100 yıl da olsa. Kendi kararınızı verin.

27 ocak 2022 16:45

4. Aileniz bu ikisinden birinde değil mi, diğer acilardan aynı şartlarda mi iki şehir de sizin için? Mezun olunca nerede çalışmayı, yaşamayı düşünüyorsunuz?

Ben de depremden korkuyorum, o yüzden İstanbuldan tasindim. Üniversite tercihlerinde, köklü bir okul olsun diye yazmıştım ama, okurken bile keşke egede Akdenizde bir yerler secseydim, tatilci kafası takılırdım diye düşündürdü İstanbul. Ankarayı da ayrı hiç sevmem ama yerinizde olsam tercih ederdim 4 yıl tahammül etmeyi, deprem korkusuna.

27 ocak 2022 16:49

5. Süslücüm maddi durum istanbulda yaşamayı zorlaştıracak durumdaysa, sırf okulların ismi var diye sürünmeye değmez.

27 ocak 2022 16:51

6. Odtü boğaziçinden daha mı iyi :D bir kere kulvarları farklı, teknik üniversitede mühendislik okuyun, eşit ağırlık bölümü okuyacaksanız işletme, vs. gibi tabiki boğaziçi. Ne okuyacağınıza bağlı olarak iyi kavramı değişir

27 ocak 2022 17:00

7. Önce bi sınava girin puanınızı alın, tercih dönemi gelsin o zaman düşünürsünüz enine boyuna. Maddi durumunuz iyi değilse İstanbul’a gelmeyin depremden bağımsız söylüyorum, çok çok sıkıntı çekersiniz. Depreme gelince o işin bi garantisi yok. İzmir depreminde çöken apartmanda göçük altından çıkartılan bir kızcağız vardı dişçideyken depreme yakalanmış mesela. Siz depreme dayanıklı binada oturursunuz ama depreme o an evde yakalanacağınızın garantisi yok.

27 ocak 2022 17:05

8. Çok anksiyetik bir düşünce bence. Depremin seni nerede bulacağı belli olmaz.

27 ocak 2022 17:15

9. A3 ölür mölürsün hakhamhsjahans

27 ocak 2022 17:29

10. Ayrica hic anksiyetik bi dusunce degil gayet realistik ve temeli olan bi dusunce. Deprem her yerde bulur bulmasina da istanbul da bulmasiyla ankara da bulmasi bir olmaz

27 ocak 2022 17:30