diş hekimi süslüler apse hakkında yardımcı olur musunuz?

selam süslüler. ilk defa dişimde bir apse oluştu. o yüzden tedirginim ve sürecin seyri hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. dün sabah diş ağrısı ile uyandım. kendi diş hekimim izinde olduğu için devlet hastanesine gittim. oradaki görevli "burada sadece dişi çekebiliriz, dişi kurtarmak isterseniz kanal tedavisinde uzmanlaşmış bir doktora gidebilirsiniz" dedi ve 1000 mg klamoks antibiyotik ve majezik yazdı. şimdi ikinci günümdeyim. yanağım çok şişti ve dişimde ağrı devam ediyor. benim korkum dişimi kaybetme ihtimali. 12 yıl önce kanal tedavisi oldu ve amalgam dolgu yapıldı. 5 yıl önce amalgamdan rahatsız olup kompozit dolguya geçtim. süslüler daha önce işlem gördüğü için tek çözüm dişimin çekimi midir? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1. Hayır süslü tek çözüm dişin çekimi değil. Kanalla diş kurtulabilir. Bilgilendiren kişi doğru söylemiş

20 kasım 2021 19:49

2. çok teşekkür ederim süslü. peki ağrının devam etmesi normal mi? yanak şiştiğinde ağrının kesilmiş olması gerektiğini söylüyorlar.

20 kasım 2021 20:05

3. Hayır süslü, ağrı oradaki enfeksiyon fistül dediğimiz bir yol oluşturup boşalırsa yani apse kronik hale dönerse kesilir. Kanalda da oradaki iltihap boşalacağından rahat edersiniz. Yüzünüz şişken ağrınız olması en doğal şey.

20 kasım 2021 20:14

4. Teşekkür ederim süslü. Çok sağolun.

20 kasım 2021 21:02

5. suslu dişin kurtulabilir ama önemli olan radyograftaki kayıp ama buyuk ihtimal yenilemeyle düzelir. iyi bir dolum yapilmadigi için sizdirmis diye düşünüyorum. uzmana gitmeni tavsiye ederim en kısa zamanda ilerledikçe cekilme ihtimali artar. dişine müdahale ettirmedigin sürece antibiyotik bir ise yaramaz disin acısından. Bir de kanal tedavili dis ustune amalgam tercih etme. Amalgam kanallı dişe göre fazla sert kalır,dişinde kırık oluşur uzun dönemde

geçmiş olsun

21 kasım 2021 13:02

6. çok teşekkür ederim süslü. bugün şişliğim biraz indi, ağrım devam ediyor. tavsiyelerinizi dikkate alıcam.

22 kasım 2021 17:48