diş teli takıp sonrasında dişleri bozulan var mı?

2,5 yıl önce diş tellerimi çıkarttım ama hala diş plağı kullanıyorum ve dişlerim bozulmaya başladı moralim çok bozuluyor. hala plağı yemek harici full zaman kullanıyorum da üstelik.

1. Telli olarak ne kadar durmuştu peki

10 aralık 2018 19:51

2. Ben 4.5 yıl önce çıkardım. Koruması var dişlerimin arkasında önler bozulmadı ama yan dişlerim bozuldu hafiften. Bir de çenem tedavi bittiği gün kadar muazzam değil şu an. Yavaştan dönüyor eskiye benimki

10 aralık 2018 19:52

3. Ne yaparsan yap tellerin çıktığı gün gibi kalmıyor süslü benim de alt dişlerin çok hafif yamuldu tekrar plağa rağmen ama telsiz hali kadar yamuk değil merak etme

10 aralık 2018 20:04

4. 1-1,5 yıl arasında kalmıştı diş telleri dişlerimde. Benim de çenem dardı ama şu son aylarda eskisi gibi kapanmamaya başladı arka taraf. Ön dişlerde bozulmaya başladı zaten. İşin tuhafı doktorum benim dişerimin arkasına o telden de koymadı “ben tedaviyi bu plaklar ile koruma taraftarıyım zamanla plakları da bırakacağız” dedi ama bunca zaman hala kullanıyorum üstelik bozuluyor :(

10 aralık 2018 20:12

5. Mesela duygu özaslan’ın dişleri hala bozulmamamış arda bektaş irem çalhan da kullanmışlar ama hala muntazam görünüyor. Benim doktorumun hatası mı acaba yoksa dişten dişe değiliyormu ki?

10 aralık 2018 20:15

6. Yapıdan yapıya değişir :) tedavi de önemli tabii ama kemik yapısıyla ve genetik faktörlerle de alakalı. Mesela benim ailemde herkesin çene problemi var doktorum “olabildiği kadar olacak” demişti. 4.5 yıl önce tedavim bittiğinde gayet muntazam olmuştu ama dediğim gibi bozulmaya başladı hafiften artık

10 aralık 2018 20:18

7. Bozulma dediğimde tedaviden önceki kadar çirkin değil ama bittiği gün gibi de muntazam değil

10 aralık 2018 20:18

8. retainer taktirmanizi oneririm plaga gore daha etkili diye dusunuyorum en yuksek koruyuculugu saglar

10 aralık 2018 20:29

9. Ben ilk anonim. Dişler tabiki sürekli hareket halinde oluyorlar haliyle ufak oynamalar olabiliyor. Özellikle o plaklar uyurken mutlaka takılmalı çünkü dille ittirme falan yapıyoruz farkında olmadan. Dis teliyle kaç yıl kaldınız diye sormamın nedeni belki de dişler tam yer etmeden teli çıkardığınız için oynama devam ediyordur diye. Çünkü benim dis hekimim en az 2 yıl teller durmalı demişti bir kere tel takılınca o oynama imkanını verince dişlere o oynaklik 5 yıl devam ediyormuş. Benim ağzımda tam 2.5 yıl kaldı teller sadece üst çenemde. 2 aydır da plakla devam ediyorum ama görüntülerinden hoşlanmadığım için sadece evde takıyorum uyumak dışında en fazla günde 10 12 saat takıyorumdur diye düşünüyorum ama şuana kadar hiç bir değişme olmadı. Uzun yazdım ama su an değişme olmasının nedeni telleri çok uzun takmamış olmanız olabilir. Artı olarak tel çıktıktan sonra da özellikle ısırma ısırıp koparma işleminden kacinmamiz gerekiyormus :)))

10 aralık 2018 20:32

10. Daha önce 2 kez tel takmama rağmen benim de bozuldu 20liklerden sonra, eskisi kadar kötü değil tabii ama olacak diye korkuyorum, yavaş yavaş sağa kaymaya başladı yine.

10 aralık 2018 20:57