diyetteyim bir dilim pasta yedim kendimi çok kötü hissediyorum lütfen bakın?

spor yapıyorum ve yediklerime aylardır dikkat ediyorum ama bu aralar canım cok fazla tatlı cekiyordu önce sabah çokonat yedim şimdi de pasta yedim ve aslında canım hala cekiyor ve kendimi çok kötü hissediyorum o kadar sporu emeği hiç etmişim gibi. böyle de yaşanmaz ama hayatımın sonuna kadar biliyorum sizce bunu nasıl aşarım? yeme bozukluğu baslangıcı olabilir mi:(

1. Yeme bozuklugunu yenmeye calisan dolayisiyla bu konulari yillarca arastirmis biri olarak yaziyorum umarim ikna olursun. Cogu diyette sak diye cikarmak zorunda degilsin ki zaten kendini asiri kisitlayarak devam edebilmen cok zor. Pasta yemen dunyanin sonu degil sadece yedigin gun ya da ertesi dikkat ederek dengelemen gerekiyor emegin bosa falan gitmedi normal duzeninde pasta yemenle diyet + spor yapip pasta yemen arasinda cok fark var. Ayrıca tavsiyem diyetine tarçın gibi kan seviyesi duzenleyici gidalar eklemen ve de internette alternatif diyet tatlilar var onları arastirman gerçekten tatli istegini azaltiyor. Harici olarak ara sira abartmadan kendini odullendirebilirsin.

12 kasım 2020 22:58

2. a1 ne güzel yazmış. ben de afiyet olsun diyeyim süslücüm olur öyle arada. bunun için suçluluk da hissetme mis gibi pastayı zehir de etme kendine.

12 kasım 2020 23:00

3. Süslü seni çokkkkk iyi anlıyorum. Yiyip ağladığımı ağlayacağımı bildiğim halde yediğimi bilirim. Hemen yeme bozukluğu gözüyle bakma. Bir günlük kaçamak yapmısşın yarın yeni bir gün mümkünse yarın biraz daha dengeli ye yürüyüş yap telafi olacaktır. Olan oldu sonrasını bozmamalıyım diye düşün. Vücudunun buna ihtiyacı vardı belki. Bir günlük tatildi bitti. O bir günü kendine zehir etme. En önemlisi kendine kızma. Kendine şefkatli davran. Her şey senin için. Bir günlük kaçamakla 10kilo alacak halin yok ya yarın dikkat edersin olur biter daha mutlu ve sağlıklı olmak için diyet yapıyorsun sonuçta kendine kızarsan ne mutluluk kalır ne sağlık böyle düşün lütfen. İstediğin kiloya inince zaten her şeyden dengeli yiyeceksin her zaman bu kadar sıkı olmayacak. Bunları telkin et kendine lütfen.

12 kasım 2020 23:02

4. Ay valla bu karaktere göre değişiyor bence. Ben hayatımdan yavaş yavaş çıkarmaktansa bir anda çıkarmayı tercih ediyorum çünkü kontrol edemiyorum onu az mı yedim cok mu yedim diye ve gün içinde bunu düşünmektense tamamen yok ediyorum gidiyor. Yaklaşık 10 aydır şekeri hayatımdan çıkardım mesela, su an canım tatlı hiçbir sey çekmiyor görünce tadı aklıma gelemiyor bile ve geldiğinde ise midem bulanıyor çok iğrençti diye.

Ben de zamaninda 80 kiloya ulaşmış biriyim. Binlerce diyet yaptım ama işin sırrı psikolojide bunu net söyleyebilirim. şu an 55 kiloyum ve size diyebileceğim şey şu. Tatlıyı hayatından çıkar. Ihtiyacın yok senin o çikolatalı pastaya, vücudun için hicbir şeye yaramıyor aksine kilo aldırıyor onun yerine kilo kilo meyve ye en azından şeker ihtiyacın gider ve vitamin de alırsın.

Şimdi sen bence bozmuşsun diyeti emekleri falan. Kafanı toparla bu hafta mental olarak bir düşün bence bir plan program yap. Yediğin bir şeyleri hayatından çıkarma üzerine psikolojini ayarla ve tekrar diyete başla ama hiç bozmadan devam et. Iradeli ol.

12 kasım 2020 23:05

5. Çok teşekkür ederim süslülerim <3 karantina başından beri çok düzenli ve istikrarlıyım, şu ana kadar kendime eziyet gibi gormuyordum hiç çünkü ev yemeklerini, omletli ya da yulaflı kahvaltıları çok severek yiyorum kendimi cok kasıyormuşum gibi gelmiyordu ama tatlıyı da çok severim, böyle abartarak yiyince kendimi çok suçladım sebebi de artık aynada gordugum vucudu cidden begeniyorum ve kaybetmek istemiyorum ve bi yandan da bu cok yanlış geliyor hayatım boyunca kendimi begenmek icin baskı kuramam ki. bunu nasıl dengeleyebilirim bilmiyorum en ufak bir kaçmakta göbeğim geri büyüyecekmiş bacaklarım geri kalınlaşacakmış gibi hissediyorum

12 kasım 2020 23:10

6. Anonim 4 vücudumun ihtiyacı yok biliyorum meyveyi de cok severim canım ne zaman tatlı cekse ya meyve ya bitter cikolata ya da hurma yerim ama tatlının tadı ve hazzı cok guzel değil mi? Benim buna ihtiyacım yok iradesi bir yere kadar gidiyor ayda birkaç kere yemek isterim abartmadan ama her seferinde kendimi böyle hissetmek istemiyorum, vicdanım rahat olsun istiyorum.

12 kasım 2020 23:13

7. Süslüm eve almayacaksın çünkü eve alındığında buzdolabı yokluyordum ben de sürekli. Sağlıklı tatlı alternatifler dene. Benim tatlı ihtiyacımı tarçınlı süt bastırıyor mesela. Fit tatlılar dene. Ayrıca diyet yapmak bu kadar cehennem azabı çektirmemeli sıkma kendini lütfen ille de tatlı yemeceksin diye.

13 kasım 2020 03:10