dua kaderi değiştirir mi ?

yoksa boşuna mı dua ediyoruz?

1. dua da bir gayret mi yani?

27 ocak 2023 16:13

2. Dua ettiğim şeyler oldu. Olmayanlar da var tabii ki. en büyük isteklerimden biri de olma yolunda ilerliyor. Ama sadece dua edip, oturup kenarda beklemedim. O şey için ne yapılması gereken ne varsa elimden geleni yaptım ve olmayan şeyler için de yapmaya devam ediyorum. Bu inancınız ile alakalı bence, ben inanıyorum ve zamanı geldiğinde olacağını düşünüyorum. Bu düşüncemi de hem uğraştığım hem de dua ettiğim şeylerin olduğunu gördüğüm için doğru buluyorum.

Kader gayrete aşıktır diyecektim ama anonim 1 demiş.

27 ocak 2023 16:21

3. ben her şeyi mahvettim doğrusu, hiçbir dua bunu değiştiremez değil mi?

27 ocak 2023 16:30

4. Dualar hicbir ise yaramiyor bosuna kendinizi kandirmayin. Sen de uzulme suslu, elinden gelenin fazlasini yap olmazsa da canini sikma.

27 ocak 2023 16:39

5. İki soyut kavram üzerinden ispat mı arıyorsunuz gerçekten?

27 ocak 2023 16:49

6. Manifest yapıp 777 saçmalığına inananlar duaya inanmıyor pes. Dua tabiki de etkili fakat dua edip kenara çekilmek bir çözüm getirmez. Siz elinizden geçeni yapıp duanızı edil allahtan hayırlısını isteyin yeter. Duyan belli duam belli. Olmuyorsa da sebebi vardır mutlaka deyip geçin. Benim kabul olan dualarım da oldu olmayanlar da oldu. Dua etmek sizi rahatlatıyorsa iyi geliyorsa ne zararı olabilir ki?

27 ocak 2023 17:08

7. soruyu yanlış sordum sanırım, her şeyi mahvettiysem dua bunu değiştiremez değil mi?

27 ocak 2023 17:21

8. olanlarda oldu olmayanlarda ama en çok istedigim sey olmadı inancı çok yüksek bir insanım inancımın zayıflamasından korkmaya başladım artık. şuan olmayacagını kabullenme gücü için dua ediyorum. bu arada olanda bir olmayanda bin hayır vardır ama insanda nefis sahibi. konudan saptım çok dolmuşum.tam emin olmamakla birlikte ölüm doğum evlilik gibi olan seyler degişmez ama diğer seyler değişir diye biliyorum.

27 ocak 2023 17:25

9. her şeyi mahvetmiş olmanı, olumlu eylemle birlikte dua değiştirebilir süslü. eğer her şeyi mahvetmiş olmak kaderinde iseydi, dua sonucu değiştirmezdi. inan her türlü mahvolacaktı, o veya başka şekilde.

dua etmek sadece kötü kaderin tecellisini hafifletir.

yani mahvolsa da o kadar çok koymaz sana...

şu halde: herhalükarda evet dua etmelisin ve yerine göre de eyleme geçmelisin.

27 ocak 2023 19:09

10. Benim şu sitede anlamadığım şey dua etmek neden bu kadar ayiplaniyor. Somut değil dua etmek saçmalık diye gezenler var. Ama ne hikmetse 777, eski sevgilini geri döndürme ritueli, manifest saçmalıkları çok ilginizi çekiyor nedense.

28 ocak 2023 11:55