dudaktaki beyaz noktalar nedir?

süslüler üst dudağımda bir sürü beyaz pütür var. derinin altında. komedon ya da milia gibi dilimle dokununca da hissedebiliyorum gözle de görülüyor. bu nedir nasıl geçer bilen var mı?

1. Bendede var. Aslında hepimizde var. Pigmentlerimiz ve yağ bezesi olduğunu duydum fakat hangisi olduğunu bilmiyorum takipteyim.

6 mayıs 2018 23:22

2. Gerçekten korkutmak istemiyorum ama lütfen doktora gidin. Babamda vardı ve önemsemedik. Hastanede çalışıyor babam bir doktor fark etmiş. Dudakta beyaz pütürler dudak kanserinin belirtisi olabiliyor. Babam da çıkmadı çok şükür ama lazerle yaktılar. Kansere yol açmasın diye. Dahiliye ye bir görünün

6 mayıs 2018 23:46

3. Nasil bir sey bunlad suslu ben anlamadim fotograf atabilir misiniz? Son anonimin yazdigindan sonra korktum

6 mayıs 2018 23:53

4. (bkz: fordyce spots) diye geçiyor, şöyle görünür: (link: https://www.google.com/search?q=fordyce+spots&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjJgMrW_fHaAhUOOsAKHcRdC3cQ_AUICigB&biw=1440&bih=747#imgrc=y_PDuKjG_NRdWM: görsel). tamamen zararsız diye biliyorum ben de. benim üst dudağımda var ve dudağımın dış kısmına kendi dudak rengimde dudak kalemiyle çizilmiş gibi duruyor. bende yıllardır var, geçmiyor.

7 mayıs 2018 00:04

5. Evet aynen anon5in dediği gibi bunlar. Lazerle yaktırmak gibi ya da krem filan herhangi bir çözümü varsa çok mutlu olucam gerçekten.

7 mayıs 2018 00:07

6. (link: https://www.healthline.com/health/fordyce-spots#outlook Çok güzel anlatmış, treatment kısmına bakabilrisiniz.)

7 mayıs 2018 00:56

7. Dudak kanserinin de ilk belirtisinden biri geçmeyen beyaz noktacıklar. Onu ben de biliyorum. Ama sizin sorununuzu duymadım daha önce. Bence de doktora gidin ama ben biliyorum kesin değil diyorsanız umursamayın

7 mayıs 2018 01:21