dumduz sacin sonradan kivircik olmasi?

selam susluler 22 yasindayim, saclarim bu zamana kadar duzdu. hacimsiz, pirasa sac bildiginiz. sunu fark etmeye basladim ki saclarimin arasinda kivircik sac telleri var. bayagi kivir kivir. ozellikle tepe kisminda yogunlasiyor. soyle fark ettim bunu: saclarimin ustu tiftik tiftik oluyordu. megerse onlar kisa kivircik sac tellerimmis. basina boyle bir sey gelen var mi? sacim su an uzun. acaba kisa kestirsem tamamen kivircik olur mu?

1. Evet benim de basima boyle bir sey geldi. Eskiden saclarimin dipleri duz cikar, sonra uclari iri dalgali olurdu. İki yil once diplerden kivirciklasmaya basladi. Uzakdikca uclari duz dipleri kivircik oldugu icin cok zorlandim ve kestirdim. Hala diplerinde duzlukler var ama uzun ve yorucu bir surec bu. Su an merinos gibiyim. Resmen 30 yasimda saclarim kokunden degisti :(

19 ağustos 2020 11:06

2. Bir yerde saçın sonradan kıvırcıklaşmasının c vitamini eksikliğine bağlı olduğunu okumuştum. Acaba bundan kaynaklı olabilir mi ?

19 ağustos 2020 11:23

3. Benim de saçlarım dümdüzdü. Sonradan hafif dalgalı hale geldiğini fark ettim. Saçlarımı neredeyse 25 cm kestirdim. Şimdi omuzlarımın üstünde. Hâlâ dalgalı.

Bu değişim bende 22-24 yaşlarında oldu.

19 ağustos 2020 11:24

4. anon 1 ay benim de böyle olcak galiba. tesekkur ederim

19 ağustos 2020 14:04

5. anon 2 tahlillerde falan boyle bir sey cikmadi aslinda ama dikkat edecegim sagol

19 ağustos 2020 14:05

6. anon 3 tam da ayni yastayim su an :d

ben de kestirsem sacim o agirligindan kurtulsa daha kivrilir gibi hissediyorum. tesekkurler.

19 ağustos 2020 14:05