e-yds, normal yds ile aynı mı yoksa daha mı zor. yüksek lisans için e-yds puanları da kullanılabiliyor mu ?

süslülerim sorularım başlıkta. e-yds deneyimi olan süslülerim bunu benimle paylaşabilir mi ? haziran ve temmuz aylarında varmış. yüksek lisans için şansımı denemek istiyorum çünkü hazirana kadar çalışıcak çok sürem oluyor. 50 üzeri puan için nisandaki normal ydye kesinlikle hazır değilim

1. E yds ve yds zorluk düzeyi bakımından aynı. Sadece fiyat farkı var.

22 şubat 2020 21:38

2. Evet geçerli ama hayır aynı falan değil çok daha zorlayıcı ilginç şekilde fiyat farkı da ayrı bir saçmalık zaten hem zor hem pahalı. O kadar çok para döktüm ki şu sınavlara süslü ales yds yokdil derken fazla doluyum swh.

22 şubat 2020 21:45

3. Geçerlilik olarak aynı. Zorluk olarak ben de hep daha zor olduğunu okumuştum. ama girmeden önce 6-7 deneme çözdüm ve çıkmış sorular. E-yds'den aldığım puan hemen hemen aynıydı bir fark olmadı. Kağıt kalemle çözmeye alışkın olduğumuz için alışmak zaman alabiliyor.

Bu anlamda naçizane birkaç şey tavsiye edebilirim size. Öncelikle bol bol deneme çözmeyi öneririm zaman anlamında ve soru tiplerine alışmak için çok faydasını gördüm, üstelik çok kısa bir zamanda hazırlanmıştım ben. Bir de ösym'nin sitesinde e-yds denemeleri var. Sınava girmeden mutlaka en az bir kere o denemelerden çözmenizi tavsiye ederim. Sisteme adapte olmuş olmak sınav esnasında daha rahat hissettiriyor. Başarılar :)

22 şubat 2020 22:13

4. Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum süslülerim :)

Ben yökdili mayısta olur diye tahmin ederken başvuru sürelerini kaçırdım ancak yds martta, yökdil nisanda olunca bu kadar kısa sürede bu sınavlara hazırlanabilmem imkansız diye düşünerek çareyi e-yds‘de buldum. Ben de ales, kpss, kurum sınavlarıdır derken çok para döktüm süslüler. işsiz insanların iş sahibi olabilmesi için bile belli bi miktar (çok bi miktar ahahhshs) parayı gözden çıkarmak zorunda bıraktırıyolar insanlara. inanın bıktım. Keşke sınav paralarını biriktirip yurtdışına kaçsaydım :d

Süslülerim peki kamera vs açık tutma zorunluluğu oluyor mu e-yds’de. Birkaç online banka sınavına girdim ve hepsinde kamera açma zorunluluğu vardı. Olası kopya çekmeyi engellemek amacıyla. O nedenle soruyorum

23 şubat 2020 00:53

5. e-yds'ye sınav merkezinde giriyorsunuz aynı yökdil ve yds gibi ama bilgisayarda çözülüyor.kurumların sınavları gibi size gönderilmiyor.

23 şubat 2020 10:34

6. Aa şimdi anladım süslücüm. Evime çok yakın bi ösym sınav merkezi var. Herhalde bana orası çıkacaktır. Çok çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Oldukça aydınlatıcı bilgiler edindim :)

23 şubat 2020 10:45

7. Süslücüm ben zaten izmirdeyim ve başvuru süresi daha yaklaşmadı bile. iyi ki burada soru açıp erkenden sormuşum. Ben hemen açıldığı gün başvurumu yapayım misler gibi ya. Hepinize çokçok teşekkür ediyorum gerçekten. Çünkü çok yabancı olduğum bi konuydu elektronik sınav sistemi

23 şubat 2020 10:52

8. kontenjan konusu sıkıntı evet. başvuruların olacağı gün erkenden bilgisayar başında olun ve bekleyin. İstanbul biz saatlerce bekleyip anında girmemize rağmen açılır açılmaz dolmuştu. Bu yüzden sınav için ankara'ya gittim ben. Umarım siz şehrinizde girebilirsiniz

23 şubat 2020 11:21

9. Ay inanamıyorum yaaa :( inşallah süslücüm :( sabahın köründe geçerim bilgisayarın başına vallahi

23 şubat 2020 13:24

10. Kız saftirik misin gece 12de gec bilgisayarin başına