eczacı/doktor süslüler yardımcı olabilir misiniz?

iyi geceler süslüler. iki gündür boğaz ağrım var ateşim çıkmıyor. bugün baktığımda biraz daha yayılmıştı. başladığı günden beridir toplam 3 tablet augmentin 1000mg aldım. fakat elimde az miktarda kaldı. ek olarak evde ultracef 500mg var. biliyorum reçetesiz kullanmak doğru değil fakat pandemi sebebiyle hastaneye gitmek istemiyorum doktorum da bulunduğum şehirde değil. size sorum ultracef ile devam edebilir miyim? teşekkürlerini şimdiden bu arada sık sık boğaz enfeksiyonu geçiriyorum genelde penisilin sınıfı antibiyotik veriyor doktorum.

1. Viral enfeksiyonlara antibiyotik etkisizdir böyle yaparak sadece dirençli enfeksiyonlarin artışına sebep olursunuz. Kaldı ki corono da olabilirsiniz hastaneye gidip test yaptırmanız gerekiyor. Eğer pozitif çıkarsanız farklı bir tedavi uygulanıyor. Evde vardı antibiyotik attım önceden de atıyordum yanlış bir yaklaşım

13 mayıs 2020 23:42

2. Evde nasıl fazladan antibiyotik kalabilir ya? Tam doz satılıyor bunlar. Daha önce de mi yarım bıraktınız?

13 mayıs 2020 23:55

3. Ya siz bu soruları azar yemek için mi soruyorsunuz? Her bulduğunuzu ağzınıza götürmeyi emekleme döneminde bırakmanız gerekiyordu.

14 mayıs 2020 00:20

4. antibiyotik tam kutu kullanılır, boğaz ağrıyınca şeker niyetine alınmaz, ağrı geçmiyorsa doktora gidilir reçete dahilinde doktor yazarsa kullanılır.

14 mayıs 2020 02:03

5. Haklısınız süslüler sadece iki buçuk aydır dışarı adım atmıyorum o yüzden korkuyorum hastaneye gitmeye biraz da çaresizlik sorusuydu tahmin edersiniz ki. Umarım daha güzel üsluplarla açıklama yapmayı öğrenip kimsenin kalbini kırmayız teşekkürler cevaplar için

14 mayıs 2020 17:26