eczacılık hala okunur mu sizce ?

istemediğim bir sıralama geldi ve çok arada yani aşırı kafam karıştı. çok fazla eczacılık tutuyor, mühendislikler de eh işte üniversitelerde tutuyor. eczane açmanın imkansıza yakın olduğunu biliyorum yasa yüzünden. eczacılığı mühendisliklerden daha çok keyif alarak okuyacağımı biliyorum ama işsiz kalma korkum var. küçük bir ilçede yaşıyoruz, ailem böyle ilçelerde eczane devralmak en fazla ne kadar olabilir ki devralırız falan diyor da bilemiyorum. sizce eczane açma ihtimali %100 değilse eczacılık okumak mantıklı mı?

1. asllaaaa değilll. eczacıyım kamudayım, şanslıysan atanırsın. her gün burdaki eczacılarla neden mühendis olmadık diyoruz. en azından yükselme şansın var, imza yetkin var vs daha prestijli. ha diyorsan ki kesin devir alabiliriz yaz ama ben bu ekonomide eczanelerin geleceğinden de endişeliyim. herkes kozmetikleri internetten alıyor. şimdiki aklım olsa yabancı dilimi kullanabileceğim, yurtdışı ayağı olan, geçerli bir meslek seçerdim. firmaların başlangıç koşulları zaten hak getire.

20 temmuz 2022 14:26

2. Devir ücretleri her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor beni. Aileniz orta halliyse hiç bulaşmayın.

20 temmuz 2022 14:33

3. Kamuya giren eczacı sayısı belli özelde sürünen de. Devir işleri hiç de öyle yüksekten atıldığı gibi kolay değil. küçük bir ilçede ailenin parası varsa eğer ancak öyle yürürsün yoksa evde diplomanı koynuna alır iş bulmak için sürünürsün. geleceği olmayan piyasanın doyduğu mesleklere çocukları heves ettirip boş yere ümit veren cevaplar görüyorum bazen buradaki sorularda lütfen yapmayın vebali çok büyük bunun.

20 temmuz 2022 15:54

4. Zamanında puanım yettiği halde eczacılık yazmadığım için kafamı hergün taşlara vuruyourm. Şu anda endüstri mühendisiyim çok büyük bi şirkette çalışıyorım şartlarım iyi ama çok stresli mesaili ve beyaz yakasın sonuçta.

20 temmuz 2022 21:48

5. çok teşekkür ederim cevaplarınız için. zaten duyduğum şeylerdi bunlar demek ki durum bu maalesef eczacılık bölümünde. a4 hangi üniversiteden mezunsunuz acaba? endüstri mühendisliği de ilgimi çeken bir bölüm ama itü, ytü falan tutmuyor diye korkuyla bakıyorum açıkçası mezun olduktan sonra iş sıkıntısı yaşar mıyım diye.

20 temmuz 2022 22:11

6. Sorunuzu şimdi gördüm. Yıldız teknik mezunuyum bana da zamanında eczacılık için gelecekte biticek yazma denmişti bi anlık korkuyla yazmamıştım. Eninde sonunda eczane açarsın diyelim ki açamadın özel sektörde çalılırsın sadece laboratuvar olarak düşünme bunun marketingi var ürün yönetimi var lojistiği var

25 temmuz 2022 20:29