eczacılar neyden para kazanıyor?

gerçekten çok cahilim bu konuda sattıkları dermokozmetikten mi kazanıyorlar sadece? çünkü eczaneye ödediğimiz paralar aslında devlete ödediğimiz paralar özel ilaç olmadığı sürece. burda bi süslü eczaciyim ayda 15k gelirim oluyor diyince şaşırdım sadece vitaminden bu kadar para nasıl oluyor

1. Bakkallar da cips satiyor mesela ya da fiyati uzerinde olan sabit ucretli urunler. Onlar da elmayi, armutu farkli fiyattan satip kâr ediyotlar ya belki vitaminlerin uzerine kâr payi ekleyerek satiyorlardir. Kremler falan eczanelerde daha pahali oluyor. Alan var demek. Ilaclar icin de belki bir oran belirliyordur devlet. Tamamen tahmini :D

10 aralık 2020 15:11

2. İlaçlardan da kazanıyorlar bazı ilaçlar özellikle ekstra karlı. Bunlar dışında reçetesiz pek çok ilaç var. Dermokozmetik vitamin sağlık eşyaları derken iyi kazanıyorlar baya

10 aralık 2020 15:12

3. süslü fiyatları ve fiyat farkını falan tamamen sallıyorum ama sizin reçetenizdeki ilaçlar 250 lira tutuyorken 4-5 lira ödeyip çıkıyorsunuz ya eczaneden onun üstünü devlet eczaneye ödüyor, eczane de ilaçları aldığı depoya geliş fiyatını ödüyor o da 200 lira olsun, 45 lira eczacıya kalıyor. annesi eczacı bi arkadaşım lisedeyken böyle anlatmıştı bana

10 aralık 2020 15:13

4. bazen yazılan ilaçların hepsini almıyoruz peki eczacı onuda satmış gibi yapabilir mi ?

10 aralık 2020 15:14

5. süslü tabi zaten kremler falan daha pahalı ama 2 katı da değil yani 10-20 tl fark etsin. şimdi de herkes online alışveriş yapıyor indirim kovalıyor. birde her eczanenin en az 2 çırak kalfa falan var bunların maaşları 10 lira fazla sattığı kremle mi ödeniyor? bizim burdaki eczane yan dükkanı kiraya tutmuş aylık 7 bin tlye sırf yeni eczane açılmasın da zarar etmesin diye çüş dedim :d

10 aralık 2020 15:14

6. Süslü takmışsın kreme. Dedik ya normal ilaçlardan da kar payları var diye. Ayrıca arkadaşımın eczanesine yarım saat otururum 100 kişi gelip gider. Reçetesiz ağrı kesiciler ağrı kremleri mide ilaçları falan çok satılır. Yani sadece dermokozmetik gibi düşünme ayrıca ilaçlardan kar az bile olsa o kadar çok satıyorlar ki sürümden kazanıyorlar

10 aralık 2020 15:17

7. a3 teşekkür ederim evet mantıklı açıklaman.

a4 evet hatta böyle dolandırıcı çetesi yakalanmıştı yaşadığım şehirde. aile hekimleriyle anlaşıp pahalı ilaç kullanması gereken kişilere o kişilerin haberi olmadan aylık 4-5 kutu yazılıyormuş 1 kutu hastaya veriliyor kalan ilaçlar da a3 süslünün anlattığı gibi parası devletten alınıyormuş .. o zaman anllamamıştım bu üçkağıtı ama şimdi taşlar yerine oturdu :Dd

10 aralık 2020 15:17

8. (yazar: anonim 2) sizin yazdığınızı görmeden önce a1e yazdığım cevaptı ama ben yazarken birsürü cevap geldiği için aşağıda kalmış. taktığım falan yok aklım var anlayabiliyorum çook şükür.

10 aralık 2020 15:19

9. Sattıkları her şeyden kozmetik ve takviyelerde kar marjı ilaca göre daha yüksek sadece

10 aralık 2020 15:56

10. tıbbi bakkak olmalarından lol