ehliyet manuel mi otomatik mi sizce ?

selam süslüler ehliyete yazılmıştım daha önce hiç araba kullanmadım bilmiyordum yani. manuel yazıldım tüm dersleri tamamladım ama kadın hocayla çalıştım onunla pek anlaşamadık çok fazla müdahale ettiği için debriyaj kontrolünü iyi yapamıyordum o yüzden 3 sınavdan kaldım. daha sonra kursta ki erkek hocadan 1 ders aldım ve diğer hocadan daha iyiydi hatalarımı farkettim ve hepsini düzelttim bugün son sınavıma girdim hersey çok iyi gitti hiç hatam yoktu en son parkları da tamamladım l parkı da bitirip tam çıkacakken fazla öne gittiğim için sağa dönerken dubaya biraz çarptım ve kaldım sınavdan. su an tekrar dilekçe verip 4 hak kazanabiliyorum istersem otomatiğe geçebileceğim söylendi sizce manuel devam mı etmeliyim yoksa otomatiğe geçmeli miyim ?

1. Kullanmakta problem yaşamıyorum süslü hep son dakika bir hatam oluyo bitirmeye yakın ilk 3  sınavımda beraber calıstığım hoca birçok şeyi yanlış gösterdi ve çok müdahale ettiği için hata yaptım ama son sınavımda gayet iyiydim. Kullanabileceğim manuel araba yok çevremde hiç

3 haziran 2023 14:23

2. manuel alma. orada burada herkes manuel lazım olur bir gün diye düşünüyor(gizlinot: bir ton alternatif var yıl olmuş 2023) ama düzenli olarak manuel kullanmıyorsan kullanman gerektiğinde dıpdızlak kalırsın. otomatik al rahatla, gaz fren ayarına daha rahat alışırsın ve dubalara vurmazsın.

3 haziran 2023 14:48

3. Herkes manuel al diyor ama yine olmazsa o kadar param boşa gitsin istemiyorum açıkçası bilemiyorum

3 haziran 2023 14:53

4. Ben de manueli 3. Girişimde aldım. Sen dosya yakmışsın yani kendine güveniyorsan sakin girebileceğine inanıyorsan yine manuel dene ama otomatik kullanacaksan bence daha fazla eziyet etme kendine hem artık baya pahalı diye duydum

3 haziran 2023 14:56

5. a1'e kesinlikle katılmıyorum öncelikle. ben de çok kötü hoca gelmesinden 2 sınavda kaldım çünkü adam resmen mental olarak beni çökertti sınava nasıl gittiğimi bile bilmiyorum pislik herif. sonra iyi hocaya geçtim ama tam bitişlerde yok birazcık fazla yanaştın yok şu oldu diye saçma sapan bıraktılar, hocam bile geçtin sınavı aslında demişti ama bıraktılar yani. şu an gayet iyi kullanabiliyorum, tekte ya da ikincide geçen arkadaşlarım direksiyona oturmaya bile korkuyor, otursalar kullanmayı bilmiyorlar doğru düzgün. yani o sınav öyle sürüyosan geçersin süremiyorsan geçemezsin olayı değil kesinlikle.

ss ben de elimde bulunsun diye manuele yazılmıştım ama aracın otomatik olacaksa hiç gerek yok, direkt otomatik al uğraşmaya değmez diye düşünüyorum. yine de manuel de alabilirsin aşırı zor bir şey değil manuel kullanmak

3 haziran 2023 14:57

6. Açıkçası artık herkes otomatik araç kullanıyor sen de öyle yapacaksın büyük ihtimalle zaten kalmışsın da ben senin yerinde olsam otomatik alırdım

3 haziran 2023 14:59

7. Otomatik alın belli ki manuel sizi zorluyor. Genelde benim gördüğüm, Her süremeyen hocaya bağlıyor ama asıl sebebi eksik pratik yapmışsınız. Kurs dışında pratik yapma imkanı bulamadınız sanırım. Manuel arabayı kullandıkça öğrenirsiniz. Tamamen mekanik. Yavaş öğreniyorsanız ki olabilir normaldir, daha çok pratik yapmanız gerekir. Ben kursta tamamen parkuru ezberleyerek ehliyet sınavını geçtim, devamında özel ders alarak sürmeyi öğrendim.

Kendinize otomatik araba alacak bütçeniz varsa bence manuel öğrenmenize gerek yok. Benim otomatik araba alacak bütçem olmadığı için manuel öğrenmiştim çok doğru bir tercih yapmışım çünkü 7 yıl oldu hala otomatik araba alamadım 😊

3 haziran 2023 15:01

8. Evet süslü zam gelmiş galiba  Erkek hocadan ders alıp manuel alıcam sanırım

3 haziran 2023 15:04

9. Sürmekte bir problemim yok zaten parkura giden yol trafiğin yoğun olduğu bir bölge de bunda hiç sıkıntı yaşamıyorum parkur da evime yakın bir alan iyi bildiğim bir yer parkuru ezbere biliyorum ama son şeylerde sanırım bitiriyorum diye rahatlamaya geçince hata yapıyorum

3 haziran 2023 15:08

10. 2015 te aldım ehliyetimi manuel olarak, bir daha da hiç kullanmadım şu an kullanabilir miyim bilmiyorum. Otomatik alın gitsin.

3 haziran 2023 17:34