en faydalandıgınız türkçe kanalı?

merhaba kızlar. sınava hazırlananlara sormak istiyorum, en cok hangi hocayı dinliyor ve anlıyorsunuz? rüştü hoca, kadir gümüş ve türkçenin matematiği kanallarına bakıyorum rüştü hocayı geçersem kadir hoca cok ayrıntılı son kanal ise üstten anlatıyor gibi geldi. yeni kanal arayısındayım...

1. Öznur Saat Yıldırım

15 ağustos 2021 16:47

2. Bu arada Edebiyat öğretmeniyim. Benim favorim yine de kadir gümüş. Rüştü'yü zayıf buluyorum. Öznur hoca ikisinin ortası. Dil bilgisinden çok mutlaka çok paragraf kitabı çözün derim. Paragrafın ritmi, hız ve renk, limit ve çıkmış sorular.

15 ağustos 2021 17:02

3. hocam öyle diyorsanız kadir gümüş'le devam edeyim. şimdi rüştü hocaya geçtim aynı konuda. daha hızlı ve net geldi ama değişiyor fikrim sürekli. ezberden ziyade mantıgı anlayayım istiyorum.

15 ağustos 2021 17:11

4. Açıkçası ders anlatırken öğrencilere daha farklı bilgiler verebilir miyim diye izliyorum ben ama rüştü hocanın hap bilgileri her soruda tutacak şeyler değil. Bir kere öğrencilere öyle anlattım ve peşine soru çözdürmeyi denedim ve soru çözdüremediğini deneyimledim, sorular öyle gelmiyor. Tek olayı o an öğrenciye ulan amma kolay ya yaparım ben bunu hissi vermesi. Dil bilgisinde tavsiye edeceğim test kitabı kesinlikle gramatik. Paragraf için önceki yazdıklarım.

15 ağustos 2021 17:20

5. ya süslü dil bilgisini ne yapacagım bilmiyorum. paragraf cozmeye basladım arttırarak gideceğim ama daha sözcükte yapı konusunda patladım bakalım devamı nasıl gelecek. soru cozumlerine gececegim umarım o sekilde anlarım. ben yıllar sonra yeniden sınava girmeye niyetlendim de her seyi unutmusum...

15 ağustos 2021 18:57

6. Sözcükte yapı Türkçenin en zor konusu, onunla başlama. ses bilgisiyle başla. En çok sözcük türleri üzerinde dur.

15 ağustos 2021 21:44

7. Bu bahsettiğiniz hocaları kpss için mi tyt mi öneriyorsunuz

16 ağustos 2021 01:38

8. Kpss ve tyt dil bilgisi arasında hiçbir fark yok. Kpss için de dinlenebilir.

17 ağustos 2021 01:19