en iyi makyaj bazı ve en iyi makyaj sabitleyici sprey?

bütçeden bağımsız olarak soruyorum, türkiye'de bulabileceğim en iyi makyaj bazı ve en iyi sabitleyici nedir? ve sizce makyajımın kalıcı olması için bu ikisinden hangisi diğerine göre daha elzemdir?

1. En iyi makyaj bazı bence smashbox photo finish primer. Resmen bebek cildi gibi yapıyor insanın cildini. Makyaj o kadar güzel oturuyor ki anlatamam görmen lazım. Bi kere alabilmek nasip oldu bir daha da alamadım maalesef.

En iyi makyaj sabitleyici bence mac fix plus. Ama şeffaf şişede olan değil, diğer beyaz şişeli olanı. Şeffaf olan daha bütünleştirici bir görev görüyor. Linkini bulursam atayım süslü.

14 haziran 2023 23:08

2. Ben her ikisini de kullanıyorum ama oraya iyi bir pudra da eklemek gerekli bence, sonuç daha iyi oluyor en azından benim için.

Tr'de bulunabilecek en iyisi bence Mac fix plus. Bundan önce Urban decay all nighter (adını yanlış hatırlıyor olabilirim) kullanırdım ama çekildi. Ardından pek çok denedim ve mac oldukça başarılı çıktı.

Makyaj bazı olarak benefit diyorum. Çeşitleri de var cilt tipine göre.

14 haziran 2023 23:10

3. (link: https://m.maccosmetics.com.tr/product/13825/106956/urunler/cilt-bakm/baz-urunleri/fix-stay-over Bu süslü ben aşırı memnunum )

14 haziran 2023 23:13

4. anonim 1 süslüm göz kapağı için diyorsan ben wet n wild photo focus primerı aldım ve efsane çıktı bayıldım resmen. kötü uçan farlarım bile gram oynamıyor. ama benim makyaj öncesi ve sonrası hem baza hem sabitleyici spreye ihtiyacım var.

süslülerim ben mac fix+ yorumlarına da baktım sözlükte çoğunluk makyajdan önce nemlendirici olarak kullanıyormuş benim aradığım böyle bir şey değil. yoksa bu dediğinizin iki çeşidi,bir şeffaf olanı bir de beyaz olanı farklı görev mi görüyor? mac resmen kafa karıştırmış bu üründe anlayamadım :d

urban decay'i de duydum malesef türkiye'de yokmuş. nyx dewy finish setting spray kullanıyorum ama fazla mı sıkıyorum bilmiyorum sanki bir süre sonra yüzümü yağlı ve aşırı parlak gösteriyor, bu yüzden değiştireceğim spreyimi.

14 haziran 2023 23:20

5. Ss fix sprey hem makyaj öncesi hem sonrası kullanılabiliyor. Çeşitlerdeki farka hakim olduğum söylenemez ama benim bahsettiğim en standart şeffaf olan. Makyajı çok güzel oturtuyor yüze ve kalıcılığı baya artıyor. Ben fondöteni yüzüme nokta nokta koyup üstüne fix sıkıyorum, sonra süngerle dağıtıyorum. Makyaj bittiğinde de bi tur geçiyorum baya iyi oluyor.

Bu arada smashbox nereden alıyorsunuz? Ben baktım şimdi merak ettim de göremedim hiç bi yerde.

14 haziran 2023 23:53

6. Smashbox'ı ben de soracaktım internette göremedim hiç bi sitede sephora da dahil.

15 haziran 2023 02:01

7. Çekildiler Türkiye'den ss biraz oldu hatta, ama nereden bulunuyor acaba? Belki yazanlar yurtdışında yaşıyordur

15 haziran 2023 03:04

8. aa bu ne ya amma marka çekilmiş bizden. urban decay'i de smashbox'ı da yeni öğreniyorum geç kalmışım :( amazon.de veya amazon.uk'da var mıdır acaba oralara da bakacağım. tr'de satışı olmayan bir makineyi amazon almanyadan almışlığım var

15 haziran 2023 03:29

9. ss, kozmetik olduğu için gümrükte kalır boşu boşuna denemeyin.

15 haziran 2023 09:15

10. Kendi kullandıklarımdan en iyi baz bobbi brown vitamin enriched face base. Sprey mac fix plus ya da nyx dewy finish.

15 haziran 2023 17:10