en iyi replika parfüm yapan marka hangisi?

bargello gibi birçok mağaza var görüyorum. eskiden açık parfüm deniliyordu sanırım ve alerji yaptığını duyuyordum. son zamanlarda bu sektör iyice gelişti galiba ama hangisi iyidir?

1. Ya ben bununla alakalı girdi yazmistim ama bence boyle bi sey yok. Hicbiri orijinali gibi olmuyor, olamiyor ve eger benzerini ariyorsan da bu her kokuda marka marka degisiyor. Bi koku mesela bargelloda iyiyken digeri mad parfumde iyi gibi... aradigin bi parfum var mi? Denediklerim arasinda kiyas yapabilirim belki...

22 nisan 2024 22:07

2. En alerji yapmayanı yine de bargello. Dp tavsiye etmem, acayip bir yağ var içinde. Bargelloda sorun yaşamadım hiç, inanılmaz alerjik bir bünyem var, buna rağmen sorun yaşamadım. Hiç biri tabiiki orijinali gibi değil çünkü 3 nota varsa 2' si falan kullanılıyor açık parfümlerde. Bu da aynısı olmasına engel oluyor işte. Ama bazı kokular basittir ve kolay taklit edilir, açık parfümler bu noktada başarılı olabilir ama içerik komplikeleştikçe başarı oranı düşüyor. Ama artık bayağı iyi yapıyorlar, eskisine göre çok iyi.

22 nisan 2024 22:14

3. Sahi anlamına gelen he, teşekkür ederim. aklımda belli bir parfüm yok. Bugün bir arkadaşım üretimden kalkmış bazı kokuların buralarda bulunduğunu söyledi. Dior addict ilk versiyon ve jpg ma dame bulsam çok mutlu olurdum ama sanmıyorum. Şu an Türkiye'de bulunmayan özel üretim niş bir parfüm kullanıyorum ve tekrar alamayacağım için günlük kullanıma buralardan başka bir koku alabilirim diye düşünmüştüm.

A1 çok teşekkür ederim.

A2 ayy çok fena :( serum kokusunu bilmiyorum ama galiba anladım o kokuyu.

22 nisan 2024 22:34

4. çok değişiyor parfümden parfüme denemen lazim

22 nisan 2024 22:44

5. Bunlar benim hep genzimi yakıyor ya. Bence normal bir markadan alınan parfüm bunlardan daha iyidir. Koton, defacto vs

22 nisan 2024 22:50

6. Ben maddan bir iki alışveriş yaptım. Güzel ve benzer kokuyor bence. Günlük kullanım ve farklı kokular olsun diye aldım buralardan. Onun dışında orijinal parfümleri kullanıyorum. Kalıcılık ve koku açısından aman aman bir fark yok bence mad ve orijinaller arasında. Bargello falan çok kötüydü ordan da almıştım 1 kez

23 nisan 2024 11:49