en yakın arkadaşım evleniyor. damat da arkadaşım. lüks bir düğün olacak. sadece arkadaşıma gram altın taksam ayıp mı olur?

durumları iyi, benim durumum şuan çok iyi değil. 10000 tl maaşım var. gelinin en yakın arkadaşıyım, damat da samimi arkadaşım ama kız tarafıyım. ne takmam uygun olur sizce? gram takmaya çekiniyorum:( düğün işlerinden de hiç anlamıyorum

1. Ayıp olmaz. Gram altın gayet iyi. Lüks olsun olmasın. Ben düğününde ona yarım taktığım arkadaşımın maddi durumu çok iyi olmasına rağmen hiçbir şey takmadığını biliyorum. Siz utanmayayım diye tam taksanız İleride size hiçbir şey de takmayabilir onlar :)

17 nisan 2023 11:49

2. süslüm saçmalama tabii ki gram takacaksın, en yakın arkadaşınsa gelin üstelik damat da yakınınsa zaten az çok biliyorlardır durumunu, maaşını vs. senden beşi bir yerde beklediklerini sanmıyorum. eminim zaten hazırlıklara da elinden geldiğince yardım ediyorsundur sana ihtiyaç olduğunda. gram altınını alıp git bence.

17 nisan 2023 11:50

3. gelinin en yakın arkadaşı isen durumunu biliyordur zaten. bu takı işleri zorlama olmaz. elimden ne geliyorsa o. sana ne takılırsa da geri o gelir. bu da kabulunse hiiiç canını sıkma. bu konuda mahcup olman bıle senın daha ıyılerini takmak istediğin anlamına geliyor süslü. gramsa gram, yarımsa yarım. ne alabiliyorsan. kimse takı beklentisi ile arkadaş olmasın. için rahat olsun, tak gramını geç.

17 nisan 2023 12:16

4. Altın takmak zorunda bile değilsin

17 nisan 2023 12:20

5. Lüks derken ne kadar lüks? Minimum 100 gr külçe altın takılan düğünlerden mi?

Herkesin kendi bütçesi tabi ki, kendini zorlaman gereksiz fakat "daha ne olsun yeter de artar" diyen net cimridir.

17 nisan 2023 12:43

6. Cevaplar öyle gidiyor ki bir sonraki 100 tl üstüne iliştirirsin daha ne olacak diyecek herhalde. Süslü işsiz bile değilsin bir çeyrek altın almak için para biriktirmek hadi 4-5 ayını alsın Yani. Sonuçta bu insanlar dün birden evleneceğiz bir 1 ay sonra demedilerse en yakın arkadaşına çeyrek altın almak için vaktin vardı aslında.

17 nisan 2023 12:48

7. gram altın artı ev hediyesi diyorum. gayet yeterli bence.

17 nisan 2023 13:24

8. Düğünün lüks olup olmaması önemli değil bence ama en yakın arkadaşa gram altın az bence

17 nisan 2023 13:54

9. en yakın arkadaşa gram altın az. en az çeyrek altın takılır. çalışıyorsun, maaşın var, işsiz değilsin.

17 nisan 2023 13:57

10. gerekirse kredi çekerim, 3 ay soğan ekmek yerim de bffime en az çeyrek takarım,,, itibardan tasarruf olmaz

17 nisan 2023 15:09