en yakın arkadaşlarınızla genelde arkadaşlığınız nasıl bitti?

büyük kazık ve ihanetlerden bahsetmiyorum da mesela eskisi kadar sık arayıp sormaması vs sizin için bitirme sebebi midir eskisi kadar çok görüşmek için can atmaması falan?

1. Üniversiteden çok yakın arkadaşımla bu sebepten bitirdim. Sürekli ben arıyordum kendisi doğru düzgün aramadık benim o süreçte sıkıntılı bi hayatım vardı. uzun süre sonra iletişimi kopardım adım gibi eminim kendini haklı görüyordu. Bencil insanlara vakit ayırmak gerçekten çok gereksiz

Hep ben hep ben nereye kadar.

8 ocak 2019 14:33

2. Lisede iyi bir üniversiteye girince ve ortam yapınca bitti

Üniversitede iyi bir işe girip sevgili yapınca bitti

Bazılarıyla da evlenince bitti :)  iletişim halinde olmamak bitirme sebebidir kesinlikle.

8 ocak 2019 14:57

3. sevgilisi vardı. Kıyafetleri çok açık diye bir gün yolun ortasında bırakmak suretiyle terk etmişti. İkisininde ayrıldıkta sonra 3 yıl boyunca sevgilisi olmadı. Arkadaşım çok ağladı çok içti türlü saçmaladı ben hep yanındaydım. Haftasonu saatlerce oturur ondan konuşurduk istiyorsa sayar söver, istiyosa güzel anlarını anlatırdı. Hiç gocunmadım. Hep destek tam destek oldum. 3 yıl sonunda çocuk geri döndü. Kabul etti. Tam o ay beni sevgilim terk etti. Acayip depresyondayım ilk sevgilim ilk terk edilişim yaşım 22'di bu arada. Bir defa aramadı beni. Nasılsın demedi gerekçe olarak "ben istemimişim gel dememişim ilişkim çok eski değilmiş ne varmış üzülecek" dedi. Mesafe koydum. Sevgilisiyle biraz daha gezip tozup evleneme kararı aldılar deli gibi korkuyordu terk edilmekten. Kaybetmemek için önce kapandı. o dönem işsizdi. devamlı dua okuyup kuran okumaya başladı. Bir yıl önce bardan çıkmıyordu şimdi camiden çıkmamaya başladı. 7 yıllık arkadşımdı. Olabilir dedim saygı gösterdim. Ufak ufak beni beğenmemeye her buluştuğumuzda namaza başlasan keşke kapanmak istemez misin demeye başladı. Mütakbel kaynanası ve görümcüleri gün ve dedikodularına bunu da katmaya başladılar. bizimki koşa koşa gidiyordu. Sokağa makyajsız çıkıp kendi aralarında evde makyaj yapıyorlardı arkadaşım eskiden aşırı makyaj bağımlısıydı ve şimdi sadece onların yanında yapıyordu. Hiç aramadı sormadı beni. 1 yıl hiç görüşmedik arada mesaj o kadar. 1yıl sonra düğün davetiyesini getireceğini söyledi. Gelme dedim. Daha ne o aradı ne ben. Hala içimde bir yerler acır durur ama herkesin kendi hayatı kendi seçimleri sonuçta.

8 ocak 2019 14:57

4. Bazen pire için yorgan mı yakıyorum abartıyor muyum alıngan bir yapım mı var diyorum ama yok yani tek tek olayları incelediğimde hayal kırıklığına uğradığım birden fazla spesifik olay örgüsü var. Ama işte bunlar normal mi herkes mi böyle yoksa haklı mıyım kararsız kalıyorum olayı unutuyorum sonra yine başka bir vaka aynı hissiyat. Arkadaşım aradığında ben bir kez bile ikiletmedim her seferinde buluştum ama ben ararsam onun keyfine göre ilerliyor ve bariz anlık bahaneler üretebiliyor. Başka olayları da kıyasladığımda benim ona verdiğim değeri ve düşüncenin karşılığını almadığımı hissediyorum.

8 ocak 2019 16:08

5. Üniversite bitti herkes uzağa atandı ve evlendi. Konuşacak bir şey kalmadı gorusemedik haliyle de bitti.

8 ocak 2019 16:18

6. İş sebebiyle 3 yıldır bütün arkadaşlıklarım uzak mesafe. Telefonla konuşmayı çok seven bir insan değilim ama uzun uzun yazışma olmasa da iletişim içinde kalmaya özen gösteririm. Bir arkadaşım mesela İstanbul a geldim görüşelim dediğimde 'taşınıyorum canım ya ben seni arayacağım' dedi ve aramadı. Ben de bir daha aramadım ve aylar sonra aradığında da açmadım. Taşınmasına bir hafta vardı ve kendisine isterse yanına gelebileceğimi de söylemiştim. Tamamen bitti benim için.

Bir başkası mesela sivas'ta çalışıyor. Çok arayıp sormuyorum diye alındığını biliyorum ama 10 yıldır böyleyim. Her neyse en son o beni aramış, ben de araya istemsiz aylar sokmuşum. Çalıştığım yerle sivas arasının 5 saat olduğun öğrenince heyecanla mesaj attım. Cevap 'kışın gelme bence çok soğuk oluyor.' Oldu. O da kafamda bitti.

Belli bir yaştan sonra arkadaşlıklar mekan temelli oluyor bence.

8 ocak 2019 17:14

7. onun beni kıskandığını düşündüğüm için onunla görüşmeyi kestiğimi düşündüğü için bitmiş. işin komik kısmı bu olan bitenden hiçbir haberim yoktu, sadece kendime vakit ayırmak istemiştim bir süre.

8 ocak 2019 17:48

8. Üniversiteye geçilince değişen ortamlar etkisiyle arkadaşlıklarda bitebiliyor. Lisede ki arkadaşlığım bundan dolayı bitti.

Üniversiteye geçince daha çok olgunlaşıyorsun. Arkadaşımı çok severdim tüm ergenliğim onunlaydı ama üniversiteye geçince farkettim ki aslında bana bir şey katmayan biriymiş. Sadece onunlayken eğleniyormuşum o kadar aslında kafa yapılarımız aynı değilmiş.

Böyle olunca da yavaş yavaş bağlar bir yerden kopmaya başlıyor.

Bilmem belki bir gün tekrar birleşiriz.

8 ocak 2019 23:09

9. lisede başlayan arkadaşlığımıza üniversite ile birlikte mesafeler girdi. aramalar azaldı. yazdan beri konuşmuyoruz. son iki senedir doğum günlerimi hatırlamıyor. en son yaşadığım şehre geldiğinde haber de vermedi ve bitti. kısacası mesafeler ve iletişimsizlik.

9 ocak 2019 00:02

10. Hep sonradan arkadaşlığı devam ettirmeye çalışan ben oluyordum. Arıyordum mesaj atıyordum falan. Bir kişi olsa tamam da Arkadaşlıklarımın çoğu öyle oldu. Hep bunu yaşayınca ve defalarca ben arayıp sorunca yeter be istiyolarsa onlar arasın dedim. Aramadılar. Demek ki gerçek arkadaş değillermiş hiç üzülmedim.

9 ocak 2019 01:49