endüstri mühendisliği vs mimarlık?

endüstri müh okuyorum mimarlığa geçmeyi düşünüyorum. mimarlıkla durumlar nasıl, ailem işsiz kalırım orada diye desteklemiyor. endüstriden çok farklı olduğunu düşünmüyorum kafam çok karışık mimarlar yardımcı olabilir mi acaba. hiç bulaşmasam mı?

1. Mimarlık okuyup aynı zamanda da iç mimar olan biriyle ortak olup ev dekorasyonu ofisi açmak hayalimdi benim. Hem iç hem dış

26 aralık 2018 00:50

2. Ablam mimar şöyle söyleyeyim kendi ofisini kuran veya daha farklı iş alternatiflerine sahip ılanları saymazsak pek çoğu ya ofislerde düşük ücretlere çalışıyor ya da çalışma ortamın şantiyeler oluyor. İşsizlik olayı da şöyle normalde ablamıb iş konusunda çok zorlandığını hatırlamıyorum (çok yıllık deneyimi var normalde de mi öyle bilyorum) ama krizden direkt inşaat sektörü etkilendiği için şu sıra sıkıntılı. Gerçi tüm bu yazdıklarıma rağmen erkek kardeşim de mimarlık yazdı okuyor bu iş biraz sevmek meselesi ablam da sever işini ama bana sorarsan şantiyeler çok zor iş ortamları ablamın üstü başı hep toz çamur oluyor şık kıyafetler değil güvenlikli ve rahat şeyler önceliğin oluyor maaşı da deneyimine orantılı iyi sayılabilecek bir maaş.

26 aralık 2018 00:58

3.  okul hakkında çok detay vermek istemiyorum ama istanbulda bir devlet okulundan istanbulda başka bir devlet okuluna geçişi düşünüyorum.

26 aralık 2018 01:00

4. Endüstri mühendisi daha rahat iş ortamına sahip olur. Bir de çalışabileceği sektörler çok fazla. İş bulma konusunda denk değiller bu sebeple.

Öte yandan mimarlık yaratıcılığınızı da ortaya koyabileceğiniz hafif sanatsal bir meslek. Çok farklı meslekler. Yetenekliyseniz mimarlık size uygun olabilir.

26 aralık 2018 01:03

5. eğer sayılı, adı duyulmuş mimarlardan biri değilsen, mimarlık o kadar da sanatını konuşturacağın bir meslek değil, türkiye için konuşursak. piyasa çok kötü, işsizlik kriz en çok inşaat sektörünü etkiledi. büyük kurumsal firmalar bile çok sayıda insanı işten çıkardı. ben iyi bir okuldan mezun 4 senelik tecrübeli mimarım büyük şehirde bir derece daha kolaydı iş bulmak, mecburiyetten küçük bir şehre geldim; bu bir senede sıfırdan yeni mezun gibi saçma süreçlerden geçtim ve mecburiyetten düşük maaşa sırf evde oturmamak için çalışıyorum yoksa işsiz kalacağım. mühendislik için konuşamam ama mimarlık okuduğun okulun zorluğuna, sürekli sabahlamalara ve kendini yıpratmana değmiyor demeye geldim, ben başka meslek seçerdim eğer bu durumları bilseydim.

yine de tercih senin ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istedim süslüm :)

26 aralık 2018 10:25

6. Mimarlik okuma okuma okuma