entelektuel gosteren kelimeler???????

arkadaslar kullanildiginda sizin kulaginiza hos gelen, kullanan insani entelektuel gosteren veya sizin cok kullaniginiz farkli kelimeler nelerdir? kelime haznemi genisletmek istiyorum bunun icin cok kitap okuyorum fakat konustugum kelime sayisi hala ayni gibi..guzel konusan,cumlelerini farkli kelimelerle susleyen insanlara hayranim gercekten

1. Nuri Bilge Ceylan, zeki Demirkubuz, Tarkovsky

1 şubat 2019 08:46

2. Daha entellektuel görünmek için bol bol yabancı kelime ve değişik kelimeler kullanıyorum ki her kesime hitap etmiyim sadece elit insanlar benimle konuşabilsin.

Her gün meeting set edip daily planlarimizi konuşuyoruz falan  mesela.

1 şubat 2019 09:07

3. anonim üç ironi yapıyor arkadaşlar :/

1 şubat 2019 09:44

4. Anonim 3 entellektuel degil entelektuel..meslegimden dolayi surekli konusmak zorundayim ve kelime dagarcigimin cok genis olmadigini farkettim..biraz kendimi asmak ve cok daha guzel konusmak istedigim icin gunluk konustugumuz kelimelere degil de daha fazla entelektuel kelimelere ihtiyacim var..zaten gun icinde her kesime hitap ediyorum.sizin entelektuel kelime anlayisiniz kelime haznesini genisletmek anlayisiniz sadece araya serpistirilen ingilizce kelimelerse zaten bana bir fikir veremezsiniz..

1 şubat 2019 09:55

5. Entelektuel “gorunmek” icin cabalarsaniz ancak ozenti olabilirsiniz. Bir insanin entelektuel olmasi kullandigi kimsenin anlamini bilmedigi kelimelerle olculmez. Bol bol okudukca, izledikce, dinledikce zaten kullandiginiz kelimeler, kendinizi ifade edis biciminiz dogal akisi icinde degisecektir.

1 şubat 2019 09:58

6. Kesinlikle araya yabancı kelime sıkıştırarak olmayandır. Sığ duruyor bana kalırsa

1 şubat 2019 10:11

7. Anonim 7 aslinda benim demek istediklerimi güzelce özetlemiş. Özellikle entelektüel görüneyim derseniz ancak entel dantel saçma görünürsünüz diye kelimeyi yanlış yazdım. U değil ü ile bu arada doğrusu.

Bazı arkadaşlar ironiyi bile anlamamışlar. Günümüzde ne kadar çok yabancı kelime o kadar havalı olmak olarak görünüyor.

Kasmadan net ve düzgün konuşmaktır önemli olan. Diğer insanların pek de bilmediği kelimelerle konuşmak insanı iyileştirmez. Anlatım, uslup en önemlisidir.

Türkçede sözlüğe baksak bir sürü kelime var ama bunların kaçı günlük ya da iş hayatında kullanılıyor? Başarılı bir kişi için o çok muvaffak insandır demiyoruz.

Sen böyle konuşursan kimse seni vaaayy ne kadar muhteşem bir insan diye görmez. Aslında anlatmaya çalıştığım buydu. İşin özü Çok kasmamak gerekiyor.

Kitap okuyorum ama olmuyor demişsin. Kitap var kitap var. Gerçek yazarların yazdığı kitaplar ile yazdım oldu kitaplarını bir tutmamak lazım.

1 şubat 2019 10:15

8. altını dolduramadıktan sonra 2 kelime öğrenmiş olmanız hiçbir şeyi değiştirmez. kendinizi geliştirmeniz lazım, gerisi gelir zaten. çok yönlü olmakta fayda var.

1 şubat 2019 12:40

9. sürekli yabancı kelimeler kullanan kişinin salak olduğunu düşünüyorum. -mış gibi yapmak yerine gerçekten donanım sahibi olmak entellektüel gösterir. bunun da tek yolu okumak, izlemek.. tabi çerez ve çabuk tüketilen şeyleri değil.

1 şubat 2019 15:40

10. Öncelikle entellektüel değil entelektüel cevap veren süslüler. Bu konuda bir anlaşalım. Sizlere de önerim tdk sözlüğünden "tekrar" başlamanız.

2 şubat 2019 00:34