erkeklere karşı konuşma dili nasıl olmalı?

ben herkese karşı güler yüzlü olan sessiz sakin ılımlı bir insanım. ancak erkeklerin bunu yanlış anladığını düşünüyorum. mesela dışarı çıktığım erkekler hemen ilk buluşmanın sonunda kendilerini zorla benim evime davet ettirmeye çalışıyorlar "e kahve yapmayacak misin bana" diyip. nazikçe reddediyorum bu sefer ısrar ediyorlar ve bu durumdan çok sıkıldım. annem küçüklüğümden beri beni insanlara nazik olmam gerektiğini söyleyerek büyüttü ve insanlara surat asamiyorum istesem de. böyle olunca da güleryüzlü olmayı hoş sohbet olmayı da sanki kendilerine yakılan bir yeşil ışıkmış gibi algılıyorlar sanırım çünkü aramızda bir şey yokken bir kahve içmeye bile çıksak sonrasında sanki flört ediyormuşuz gibi triplere giriyorlar halbuki tek amacim o insani tanımak flört etmeye başlayıp başlamayacağımı anlamak. ben mi sürekli yavşak erkeklere denk geliyorum yoksa hepsi mi böyle? bir de böyle ısrarlara yavşaklıklara mahal vermemek için sürekli kezban gibi terslememiz mi gerekiyor? bu dilden mi anlıyorlar acaba?

1. ss seni tanımıyoruz, Güleryüz diye aşırı cilve yapıyorsan öyle algılanıyor olabilir. karakterini değiştiremezsin bunun için ama flört amacında değilsen daha mesafeli davranabilirsin. ben soğuk nevaleyimdir mesela bana çok yavşak yaklaşamıyorlar.

16 ekim 2023 16:56

2. Suslucum ben de nazik biriyim ama çok ılımlı bir insan değilim. Yani insanlar yeni tanıştığımda bile cok net çizgilerin oldugumu anlıyorlar bu nedenle bu tarz bir aorun yaşamadım. Ama benim gibi oldugunuzda da insanlar sizinle tanımaktan çekiniyor yani olumsuz da tarafi var. Ben Kezban gibi terslemiyorum bu arada ama düşündüklerini cat cat söyleyen biriyim

16 ekim 2023 17:22

3. Kızlar bence bu "kezban" kelimesi de toplumun, kadınların davranışlarını ataerkilin zevklerine ve amaçlarına hizmet etmesini sağlamak için uydurduğu bir aşağılama söylemi. Ben bazen sırf "kezban" görünmemek için ikili ilişkilerimde sinirlendiğim bir durum varsa bile ses çıkaramıyorum. Bunu yıkmaya çalışmamız lazım sanırım.

16 ekim 2023 17:31

4. of cidden derdin bu mu? hicbir erkek oturup senle nasıl konusacagını düsünmez. kasmaktan öleceksiniz ya, bırak tersle seven böyle sevsin. ilk bulusma sonrası kahveye sana geleyim diyen birine anana git bence derim

16 ekim 2023 18:33

5. A4 doğru düzgün okumamışsın heralde küçüklüğümden beri böyle yetiştirildiğim için kimseyi tersleyemiyorum demiştim, Tersle gitsin ne kastın diyip kolayca kurtulabilecek bir sorun değil bu. kadın erkek çoluk çocuk farketmiyor herkese karşı nazik hoşgörülü davranıyorum sınırlarını aşana da nazikce cevabını veriyorum ama erkekler bu dili anlamıyor diyorum. Hatta bir tanesi naz yapıyorum sanıyor daha da ısrarla ediyor sırf kabalaşıp terslemediğim için.

16 ekim 2023 21:21

6. Genel olarak Nazik olabilirsin ama senin için rahatsız edici bir teklife de güler yüzlü olmak zorunda değilsin süslü. Böyle bi durumda gülmeden, ciddi bir yüz ifadesiyle kısa ve net cevaplar vererek istemediğini gösterebilirsin. Böyle yapmadığın zaman bizim toplumda "istemiyor değil, aslında gönlü var ama biraz ısrar bekliyor" şeklinde algılanıyor ne yazık ki.

18 ekim 2023 20:00