erzincan merkez 5 yıl yaşamak için nasıl bir yer?

1. Sessiz, sakin küçük bir şehir. Akşamları da çok sakin oluyor hayat erken bitiyor. Ama civar illere göre daha rahat bir yapısı var. Tabii bu benim gözlemim. Arabanız varsa ilçelere ya da yakın yerlere gezmeye gidilebilir. Yamaç paraşütü, rafting vs. tarzı doğa sporları yapılıyor.

Tek tavsiyem yaşı büyük komsu, iş arkadaşı tarzı insanlara pek yüz vermezseniz çok rahat edersiniz. Genel bir sınır bilmeme problemi var ama o problem birçok yerde var .

Ev kiraları biraz yüksek. Çünkü evler genel olarak yeni. Geçmişte deprem yasayan bir yer olduğundan en fazla 4 katlı evler var.

Sinema olarak sadece sehirdeki tek avmde sinema var ama ona da her film vaktinde gelmiyor. Kuru otlar üstüne bayagi gec geldi mesela. Vizyondaki bazı filmler gelmiyor bile bazen. Tiyatro salonu da yok. Hatta mekan sıkıntısı olduğu için oyunlar gelmiyor falan deniliyordu.

Bunun dışında aklıma çok fazla bir şey gelmiyor ss. Merak ettiginiz baska bir şey varsa yazabilirsiniz cevaplarım.

5 kasım 2023 21:45

2. Çok teşekkür ederim süslü. Asistan doktor olarak gideceğim eğer yazarsam ve nispeten nöbeti az olan bir bölüm olduğundan etkinlik olayı hele ki sinema önemli benim için. Uçak ucuz belli ki. Kiralar da beni zorlamaz. Ama yalnız olacağım ya işte o sıkıntı. Soğuğu çok mu soğuk ;,,) insanı nasıl etek giyilir mi örneğin? Bunu sormak bile canımı çok sıkıyor ama nevşehirden öteye ilk defa geçeceğim. Handikapım istanbulda yoğun bir bölüm mü, bu kadar periferde daha sakin bir bölüm mü? 5 senede de çok şey değişir tabi gelişime açık bir şehirse belki batıdan daha mutlu eder.

5 kasım 2023 21:59

3. Hayırlı olsun öncelikle süslü. Her şey gönlünüze göre olur umarım. Ben ankara'dan geldiğim için soğuğa alışkınım ama evet gerçekten soğuk oluyor. Yani kışın bayağı kalın giyiyorum.

Etek ben arada giyiyorum şimdiye kadar kimse rahatsız etmedi beni ama otobus kullandığım için yaşlı dayılardan rahatsız oluyordum. O da tamamen benimle ilgili bakiyorlar gibi geliyordu. Ama yazın gayet giyiliyor etek, şort, atlet vs. Rahatsız edilen de duymadım çevremde. En fazla bakarlar yani o kadar.

Ben iki yıldır buradayım biraz sıkılıyorum ama para biriktirmek için güzel bir yer mesela. Dışarı gezmelerim çok azaldı çünkü burada. Arada farklı sehirlere gidiyorum sadece.

5 kasım 2023 22:09

4. Anladım süslü.

Evet para biriktirilir ama hayat da geçiyor. 5 yıl az değil. Çok düşünmem lazım. Sağ ol tekrardan <3

5 kasım 2023 22:40

5. Rica ederim süslü. Umarım mutlu olacağın yerde olursun :). Hayırlı olsun tekrar:)

5 kasım 2023 22:55

6. Umarımm güzel dileklerin seni de bulsun ;,,,)

5 kasım 2023 22:57

7. Çok küçük bir yer,özellikle beş sene yaşayacaksanızve boş vaktiniz varsa çok sıkılırsınız.Hayat o kadar erken bitiyor ki zaten sosyalleşilebilecek çok yer yok.Açık giyinmekle blr alakası yok ana açık giyinmediğim halde bakışlardan çok rahatsız oluyorum

6 kasım 2023 18:23

8. Asistan doktoru kesinlikle tatmin etmeyecek bir yer yaşamış biri olarak söylüyorum. Cerrahi desen neyse derim zaten hastaneden fazla çıkmayacaksın ama derma ftr psikiyatri falansa kesinlikle tatmin etmez şehir.

6 kasım 2023 18:47

9. erzincanlı olarak şehir hakkında bildiklerimi yazayım. Sosyal imkanlar kısıtlı, bir sinema,ortalama seviyede iki üç kafesi var. İki avm var ama orta segment mağazalar yok. Lcw koton gibi markaları bulursunuz. Merkez şehrin tam ortasında ovada kurulmuş o yüzden ilçeler kadar olmasa bile kışın ciddi soğuktur. İlçelerde yazın bile akşam soba yakılır öyle söyleyeyim. Fiyatlar nispeten uygundur yeme içme açısından. Ev kiraları son iki yıldır inanılmaz uçtu, 15 binden aşağı kiralık ev zor bulunuyormuş.

İnsanına gelirsek meraklıdır, yani sen açık giyinmesen de yabancı olduğunu anladıkları zaman bakarlar ama bu genellikle taciz amaçlı bir bakma değildir. Dediğim gibi kadını da erkeği de meraklı. İyisi çok çok iyidir ama azdır, lokallerle çok samimiyet kurmanı önermem çünkü inanılmaz bir dedikodu eğilimi var. Yüzüne gülerler aklına gelmeyecek şeyler konuşurlar, bir dedikodu çıkar bir sene ararsın kimden çıktı diye bir bakmışsın en son aklına gelecek insan çıkarmış. Bu da sosyal hayatın olmayışı, can sıkıntısı gibi sebeplerden aslında, hayatsızlıktan bütün küçük yerlerdeki gibi birbirine sarıyor insanlar. Ama askeri polisi öğretmeni doktoru çok severler, hürmet ederler. Bu açıdan rahat edersin. Esnafı da vampir değildir, güleryüzlü sakin insanlar hep. Suç oranları çok düşüktür, polis arkadaşlar sıkıntıdan patlıyoruz diyor. Şahsen memur olsam doğu görevi için bayıla bayıla giderdim çünkü kıyaslayabileceğimiz diğer bir çok yerden iyidir erzincan.

6 kasım 2023 19:35

10. Can erzincannnnnnnnn... süper bi yerdir herhalde ben hiç gitmedim ama sarigülden dolayı cok sempatim var

6 kasım 2023 19:38