eski sevgilime beddua etmek istemiyorum ama kendimi tutamıyorum?

çok acı çektirerek benden ayrılan bir sevgilim oldu. beraberken ettiğimiz kavgalarda da ayrılırken de hakkımda çok kötü şeyler söyledi. etrafına beni çok kötü biri gibi lanse etti. umutlar verdi, güzel planlar yaptı sonra ufak sebeplerle bıraktı. kendisi daha ağır şeyler yapmasına rağmen bahane bulup bıraktı. ve bunları yaparken de çok aşık olduğunu falan iddia ediyordu.  neyse yani durumumu özetlemek istedim. gerçekten çok üzüldüm ve yıprandım bu süreçte. yine de kendimi sorguluyorum hala. bu kişi ben olmazsam ölüp biteceğini iddia ederken çok kısa sürede hayatına birini aldı. canım o kadar çok yanıyor ki. haksızlığa uğradığımı düşünüyorum ve istemsizce onun yüzünün gülmesini mutlu olmasını istemiyorum. allaha havale ediyorum diyemiyorum çoğu zaman. hep her koşulda ve şartta hayata dair tüm isteklerine ulaşan o oldu. hayattan ne istediyse aldı. inançlı biriyim ve hep bunu sorguluyorum. iyi olan oydu ben kötü biri miyim de bunu yaşıyorum diye sorguluyorum ve kendimi tutamıyorum, onun yüzü gülmesin derken buluyorum kendimi. böyle yaparak da iyice batıyorum ve hayatımda bir tıkanıklığa sebep oluyorum belki. buna nasıl engel olabilirim? nasıl o rahatlama ve boşverme evresine geçebilirim? benzer şeyler yaşamış birileri varsa tavsiylerini almayı çok isterim. yoksa bunları düşüne düşüne kafayı yiyeceğim sanırım

1. Ben de benzer bir durum yaşadım ve hem kendisine hem de ailesinden 2 kişiye beddua ediyorum. Çünkü ayrılmamızda etkileri büyük. 1 tanesi de belasını bulmuş galiba. Allaha havale edemiyorum, öbür tarafa da bırakmak istemiyorum. Ne çekeceklerse ben de dünya gözüyle göreyim inşallah.

25 mart 2022 23:38

2. Ben de görmek istiyorum. Burada belki ego giriyor devreye ama kendime engel olamıyorum. O da bana çok beddua etti, demediğini bırakmadı ben hiçbir zaman yapmadım ona bunu ama şu an onun mutlu olduğu her an hani nerede adalet diye bağırasım geliyor

25 mart 2022 23:42

3. Ayrılalı ne kadar oldu bu önemli. Altı aydan fazla geçtiyse ve hala buna devam ediyorsanız belki sıkıntılı olabilir ama özellikle ilk aylarda herkese oluyor bu.

Yaşadığınızın normal bir şey olduğunu düşünün, acınızı nasıl hafifletiyorsaniz onu yapın. Canınız yanmış, benim canım yandı ama onunki yanmasın demek zaten salaklık.

Ben böyle ayrıldığım birinden nefret ediyodum, o kadar kötüydüm ki. Hayatımda fal baktirmak ne hiç bilmiyoken fala düştüm.... Günde üç defa falan batırıyordum. İnançlı biriyim oruçlu halde bile batırıyordum düşünün. Çok pişmanım, çok tövbe ettim ama şöyle düşünüyorum, muhtemelen bu olmasa belki de atlatamazdim. Fal asla ise yaramıyor bu arada, bunu da belirteyim aklınızda bir şey kalır diye. O parayla kendime yatırım yapardım şimdiki aklim olsa. İlk ayrılma döneminde herkes dönecek pişman ailevi sorunları var diyor, sonrasında yok dönmez sana başka biri görünüyor diyor. Geçmiş hayatımı önüme serene de denk geldim, hiçbir şey bilmeyene de. Gelecek asla bilinmiyor. Şansa birkaç bir şey bilince oleeey oluyoruz. Neyse. Dediğim gibi çok nefret ediyodum, üstünden zaman geçtikçe kendi hatalarımı da gördüm. İlk başta bana sorsanız aslaa hatam yoktu. Sonradan o kadar fazla hatamı gördüm ki. Muhtemelen sizin ilişkiniz de toksik haldeydi. Biraz daha toparlayınca siz de belki bittiğine şükredeceksiniz. Benim böyle oldu çünkü.

Ayrıldıktan iki yıl sonra hayatıma biri girdi. Dedim ki ulan sevilmek böyle bi sey miydi?

Hala da söylerim ben eximi kimseyi sevemeyecegim kadar sevdim. Aşıktım ona. Ama bu tekrar sevemeyecegim anlamına gelmiyormuş, yeni öğrendim. Onun canı yandi benden sonra, gördüm bunu gözlerimle. Baya depresyona girdi, ilaç kullanmaya başladı. Hiçbir zaman oh iyi olmuş demedim. Başlarda sorsanız derdim ama şimdi sadece acıyorum ona. Kendisiyle bir ömür yaşamak zorunda çünkü. Ben kurtuldum.

25 mart 2022 23:55

4. Aslında ilk ayrıldığımız dönemde onu hala seviyor olsam da bir rahatlama hissettim. Çünkü dediğiniz gibi toksik bir ilişkiydi kendimi çok sıkışmış hissediyordum bazı anlarda, ondan kurtuldum gibi oldu. Bu bir süre böyle devam etti.

Hayatında biri olduğunu öğrendiğimde de çok üzülmedim. Çünkü çok ciddiye almadım sanırım. Daha önce de ayrılmıştık ve o zaman olsa daha çok yıkılırdım şimdi bak iyiyim çok kötü değilim diyerek kendimi avutuyordum. Bu arada hayatındaki kişiyi de biliyorum hakkında az buçuk bilgi sahibiyim. Ama onunla ciddi olabilme ihtimalini düşündükçe ve bir şeyler gördükçe ikisi hakkında çok üzülüyorum.

Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında. O kendine ömür boyu maruz kalmak zorunda. Ve nasıl biri olduğunu biliyorum. Pratikte çok masum gibi görünüp kötü niyetli olan biri. Böyle düşününce de biraz inancı olan biri bile bilir ki herkes hakettiğini er ya da geç görür. Ama neden olmuyor neden ben gözü yaşlı olanım da o istediği hayatı yaşıyor hiçbir şey olmamış gibi.. bu noktada içimdeki o siniri atamıyorum işte. Kendimi onun yüzü gülmesin derken buluyorum. Ben de çok dua ediyorum unutup gideyim ve eğer sevileceksem ben de bir an önce olsun diye. Hayatıma birini alsam bile onunla karşılaştırmaktan korkuyorum. Silinsin istiyorum ona dair her şey.

Hayatımda kimseye kin tutmadım. Sevmediğim insanlar için bile yeri geldiğinde iyi düşünen, kötülük istemeyen biriydim. Ama bu konuda yapamıyorum unutup ne hali varsa görsün diyemiyorum

26 mart 2022 00:16

5. Bende öyle acılar çektim ve o acılarla öyle beddualar ahlar ettim ki yaşattığının bin beterini yaşasın , inşallah bi gün anlar benim ne çektiğimi tarzı bi ton şey ama sonra o beddua geldi yine beni buldu tam her şeyi hallettim dedim hayatımdan çıktı gitti bende kendime geldim dedim ve şak bu sefer onun bana aşkından ölüp biteceği tuttu peşimden ayrılmadı bi yılı da öyle zehir etti bana ben ettim sen etme dedi ayyy yazarken bile baygınlık geçiriyorum süslüm çok şükür atlattım hepsini ama sana demek istediğim tek bir şey var zaman gerçekten bu konular için tek çare için zaman alsa da soğutacak bir gün illa ki ama sen o zamana kadar onu düşünerek ona beddualar ederek bile onun o iğrenç kötü enerjisini üstünden atamazsın o yüzden bence kafanı dağıtacak aktiviteler ve ya farklı şeyler yaparak düşünmeni engellemeye çalış derim ... umarım her şey gönlünce olur

26 mart 2022 00:18

6. Bir tümör gibi yerleşti kaldı bu hisleri atamıyorum içimden, malesef çok çok uzun süredir boğuşuyorum bu duygularla. Onu hiç tanımamayı o kadar çok isterdim ki. Bu acıyı çekmemeyi o kadar isterdim ki...

Çok teşekkür ederim umarım sizin de her şey gönlünüzce olur.

26 mart 2022 01:05