kurban vahşettir falan demiyorum ama bu olay zaten annem içerde et doğradığı için ürpertici geliyor? leğende paramparça olmuş hayvanı, kesilmiş kafasını falan görünce ulan biz ne yapıyoruz demiyor musunuz cidden. eti tabağımda yemek olarak görmekle hayvanın kesilmesi parçalanması gibi aşamalara şahit olmak aynı şey mi. başka zamanlarda o et tabağıma gökten inmiyor tabii ki ama kurban bayramında olaya bu kadar yakından şahit olmak vicdanımı dürtüyor
Ben et yemeyip diyorum bunu. Zaten o hayvanlar duzenli olarak katlediliyor, bir de hayvanlari oradan oraya surukleyip kesiyorlar. Hayvan pazarinin onunden geciyorum mesela, nasil kotu durumdalar... icim aciyor. Resmen iskence. Bu dediginiz celiski bir noktaya kadar hakli bence. Ama evet, et yiyen insan buna da ok oluyor bi yerde. Kedi kopek seven, kuzu videosu gorunce cok tatli yhaa diyen insanlar sonra bu hayvanlari oldurup yiyor gibi bir celiski. Hepsi ayni.
Kasabın et kesmesiyle amcanın, babanın, dayının hayvanı öldürüp kesmesini bir tutanları gayet salak buluyorum. Kurban vahsettir. Et yense de yenmese de vahşet vahsettir.
A4, anlaşılır bir durum ama marketteki etlerin kurbana göre daha çok daha kötü şartlarda elde edildiği gerçeği var. Bu yüzden et yiyen birinin sırf etin nasıl elde edildiğini gördüğü için kurbanı hedef göstermesi komik oluyor.
A7, kasaptaki etlerin daha insani bir şekilde elde edildiğini mi zannediyorsun cidden?
a7 ikisinde de hayvan ölüyor ne alaka? yok kasap kesmeyi bilir dayı amca bilmez diyorsanız eğer yine ne alaka diyorum? hayvan ölüyor amk sonuç olarak
Tesislerde kesilip satılmasıyla en ufak bir alakası yok kurban kesmenin ne alaka. Belki yakın bir geçmişte eline aldığı kör bıçakla kurban kesmeye çalışan ortalığı kan gölüne çeviren, kurban artıklarını yol kenarına atan, kurbanını kaçırıp caddelerde kovalayan geri zekalılara bol bol maruz kalmış da olabilir. derileri atmayın bağışlayın diye reklam yaparlardı tvde bu mallar için o derece berbattı ortam.
Zaten o yüzden vahşettir diyorlar A10 cinayettir demiyorlar Türkçe de yok herhalde.
Hot chicken wings katliamdır !