evde özel ders vermek bu kadar kazandırıyor mu?

süslüler yeni bir öğretmenle tanıştım bugün. kendisi sınıf öğretmeni ve evde özel ders veriyormuş. biraz sohbet sohbeti açtı ve yeni ev aldığından, kazandığı paradan falan muhabbet ettik. aylık 20.000e yakın para kazandığını, çok fazla öğrencisi olduğunu anlattı. biraz da mesleki anlamda yönlendirmeye çalıştı beni. ben de son sınıfım seneye kpssye hazırlanacağım. 2 sene sonra kendimi sobalı bir köy okulunda öğretmen olarak hayal ederdim ama bir evini etüt merkezine çevirip öğrencilere ödev yaptırarak 3-4 kat daha fazla para kazandıran bir hayat görünce enayi gibi hissettim biraz. hem de sanki böyle para odaklı düşünmek olmak istediğim kimliğe ters düşecek gibi, ama bir taraftan da yaşadığım yerin olanaklarını kullanmalı mıyım diye düşünüyorum. idealist olmak ve kendimi düşünmek arasında gidip geliyorum açıkcası. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? özellikle öğretmenlik yapan süslüler yorumlarını ve tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

1. damlaya damlaya göl olur mantığı, bi de müşterisini bulacaksın tabi. yorucu ama değiyordur herhalde. öğretmenlerin çoğu ek işlerde çalışıyorlar diye biliyorum

14 haziran 2020 01:39

2. sınıf öğretmeni o kadar kazanır mı bilmiyorum ama tanıdığım çok yüksek meblağlar kazanan öğretmenler var lise seviyesine ders veren. çoğu zamanında dershanelerde çalışarak adlarını duyurup çevre yapmış. bir tane hocadan ders alıyordu bir arkadaşım, şans eseri dershanede o hoca gelmişti dersime. adamın ders başı ücreti çok yüksekti (2016 senesi için 1-1 buçukluk saatlik bir derse 400-500tl alıyordu) ama aynı zamanda dershanede de ders vermeye devam ediyordu çünkü bir şekilde adını duyurmaya devam etmesi lazım.

yani özel ders işinde gerçekten doğru çevreyi yakalarsanız çok para var.

14 haziran 2020 01:45

3. Benim ders icin tanistigim sonra arkadasim olan matematik ogretmenim de baya iyi kazaniyor. Yalniz yasiyor ve iki evi, bi arabasi var. Hafta ici devlette, hafta sonu ozelde, kalan zamanlarinda ozel ders veriyor, cok fazla calisiyor ama hic bos zaman birakmiyor neredeyse kendine. Yasamak denmez ona :/

14 haziran 2020 01:53

4. biz lisedeyken bir dershane öğretmeni vardı, türkçe öğretmeniydi kendisi. iki daire almış karşılıklı, aynı anda iki farklı dairede 4er kişilik gruplardan 8 kişiye ders veriyordu. "evet çocuklar siz şimdi verdiğim testi çözün, ben birazdan geliyorum" deyip karşı daireye geçerek oradaki öğrencilere de konu anlatıp dönerdi. test-konu anlatımı döndüre döndüre akşam 6dan sabah 4e kadar ders veriyordu. neyse bir gece 02:00-04:00 grubundaki 4 kız öğrenciyi arabasıyla evlerine bırakacakken yolda polis çevirmiş şüphelenip. kadın pazarlasa bu kadar para kazanamazdı cidden. bakın fizik, matematik, ingilizce öğretmeni değil türkçe öğretmeni bir de.

14 haziran 2020 02:00

5. Süslüler yanlış anlaşılmak istemiyorum ama bu durum bana biraz ters geldi mesleki etik açısından.  Özel derse karşı değilim, kimseye de laf etmek istemem. anormal bir durum olmayadabilir açıkcası belki de ben yanlış düşünüyorumdur, ya da belki de mesleğe başlayınca bu düşüncelerimden eser kalmaz ve ben de daha ticari gözle bakarım mesleğime. O yüzden kimseyi eleştirmek haddime değil, ki şimdiden acaba bende mi böyle ilerlesem diye düşündüm ve bu düşüncem rahatsız etti beni. O yüzden sormak istedim neler düşündüğünüzü. Etik görmeme sebebim de kardeşiyle birlikte yapıyor olması ve kardeşinin eğitim fakultesi mezunu bile olmaması, evin etüt merkezi gibi kullanılması, öğrencilerin yaş gruplarının öğretmenin eğitimimin dışına çıkması vs. Olay öğretmeni eleştirmek değil, mesleki açıdan bazı etikleri önemsemeli miyim önemsememeli miyim? Çok para kazanıp böyle bir yol da izleyebilirim, devlet memuru olup belli bir çizgide de yaşayabilirim. Bundan sonrası için nasıl bakmalıyım olaya?

14 haziran 2020 02:08

6. Vergisi yok dergisi yok. Kazandırabilir neden olmasın..

14 haziran 2020 02:20

7. yani ben öğretmen olsam gidip de bir çocuğa saatlik özel ders ücretim 500 tl diyemem yani yuh ama bunu yapan çok var. hatta o öğretmenlerin kapısında kuyruk olanlar var boş vakti olsa da bana da ders verse diye. o nedenle bu işe girişecekseniz de girişebilirsiniz bence, sonuçta belli bir piyasası olan bir iş. işinizin hakkını vererek yapacaksanız neden olmasın, bu paraları ödemeye hazır insanlar var neticede. içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın.

14 haziran 2020 02:22

8. Ben 10 yıl kadar önce ayda 10 bin lira civarı kazanan bir öğretmenle tanışmıştım. Gencecik birkaç yıllık öğretmendi hem de. Okulda falan da çalışmıyordu sadece özel dersten. Olabiliyor yani ama zor o çevreyi yapmak herkes beceremez.

14 haziran 2020 02:52

9. bir arkadasimin matematik hocasi ozel dersinin parasini dolar olarak aliyodu ve cok fazla ogrencisi vardi.

14 haziran 2020 10:34

10. İyice vazgeçtim kpss çalışmaktan anskdlls