evlendikten sonra kapanmak?neden?

susluler gelin evinde goruyorum evlenmeden once dugununde bile acik olan kadinlar sonra kapaniyor. neden oluyor bu biri beni aydinlatabilir mi? tamamen koca baskisi mi yoksa baska bir sebebi var mi?

1. Evlenebilmek için her şeye he he diyenler evlenince de kapanıyor koca isteğiyle. Etek giyme, askılı giyme, şort giymeler oluyor uzun giy kafanı kapat.

1 ağustos 2018 07:05

2. 1. “koca bulana kadar acik kalayim sonra basimi kapatir otururum hem ailelerin de gozune girerim”

2. “artik evlendim kocam ve ailesi ne derse onu yapmam gerek onlar cok istiyor kapanayim”

1 ağustos 2018 07:10

3. 20 gunluk evliyim diyor ama dugunde acik mesela, 20 gunde ne oldu da ikna oldu, vahiy mi indi diye merak ediyor insan.

1 ağustos 2018 07:56

4. 20 gün sonra kapanıyorsa zaten kapanma şartıyla evlenmiştir. Sonuçta artık birisinin namusu! Olmuş oluyor.

Sen istiyor evlilik, takacak türban.

1 ağustos 2018 08:07

5. Düğün t anında gerçekleşiyor dersek t ve t+1’in arasındaki tek fark resmi nikah. Sen artık benim karımsın benim karım açık olamaz diyor nokta. Şimdi bu bir gecede olan ani değişikliğin sebebini düğüne gelen çalgıcıda mı arayalım kimde arayalım?

1 ağustos 2018 08:11

6. Sizin verdiğiniz örnek evlendikten sonra kapananan her insanı kapsamıyor yalnız. Belki gelinliğini saçları açık giymek istemiştir sonrasında kapanmıştır. Normalde ise bence insanlar artık başkalarının beğenmesini o kadar önemsemediklerinden evlendikten sonra kapanıyor

1 ağustos 2018 09:02

7. Yani başkalarının beğenmesini önemsemedikleri için kapınıyorlar artık diyen süslü o zaman aslında bir ilişkiye başladıktan sonra en azından ilişki ciddiye bindikten sonra kapanmak gerekmez mi bu mantıkla. çünkü yine başkalarının seni beğenip beğenmediğini önemsemiyor olman lazım hayatında biri var.

Ben de gelin evinde gördüm evlendikten çok kısa süreler sonra kapanan insanlar. Bir de açıkken yapılan kınalarını/düğünlerini de ulusal bir kanalda yayınlatmaktan çekinmiyorlar. Bu nedenle kapanma sebeblerinin çok dinle bağlantısını kuramıyorum. Kapananlar da kuramamış ki hala aksi gibi davranıyorlar diye düşünüyorum

1 ağustos 2018 09:14

8. Ben 12. anonim şu an anladım tam olarak ne demek istediğinizi ama evlendikten sonra başkalarının beğenmesini önemsememek diyince tabi ki evlenmeden önce sevgilisi dışındaki insanların da beğenisi toplamak gibi bir sonuç çıkıyor.

1 ağustos 2018 09:40

9. bazı ailelerde bu gelenek gibi bir şey. kapanmak onlar için zaten olacak bir şey (aksi düşünülemez) fakat zamanı gelince. kimine göre lise bitince, kimine göre üniversite bitince, kimine göre de evlenince. ne kadar ertelenebiliyorsa genelde o kadar erteliyorlar. neyi neden yaptığını bilmeden yapan insanların hareketlerinde de bir mantık aramıyorum. koca baskısı olduğunu düşünmüyorum, ha var mıdır vardır ama genelde bu tip insanların kafasında bu düşünceler olduğu için koca veya başka biri baskı yapmasa dahi zamanı olduğuna inandıkları zaman sorgusuzca başlarını örtüyorlar. (yanlış anlaşılma olmasın kapalılarla kapalılıkla hiçbir derdim yok sadece olayı anlatmaya çalıştım)

1 ağustos 2018 09:42

10. Bir arkadaşımın kuzeni evlenmeden önce açıktı, kına gecesi bayanlar arasında olacaktı ve kız kına gecesi için bayağı dekolteli bir elbise tercih etmiş, kına gecesi için eşiyle dış çekim yaptırmışlardı. Arkadaşım bana fotoğrafları gönderdi. Düğün günü giydiği gelinlik ise tesettür gelinlik. Eşi çok zengin olduğu için kızın istediği tüm uçuk harcamalara tamam demiş, daha sonra da - gelinlik seçimi zamanında- kıza "benim aileme tesettürlü gelin yakışır, ben senin istediğin her şeyi yaptım şimdi sen de benim istediğimi yapıp kapanacaksın." demiş. Bana çok saçma geldi, böyle bir durumla karşı karşıya kalsaydım ben evlilikten vazgeçerdim. Ya da kız bu durumu kabul ediyorsa düğünden sonra kapanabilirdi. Çok ilginç durumlar, aklım almıyor.

1 ağustos 2018 10:32