evlendikten sonra kimlikte soyadı değişikliği yapmamak?

merhaba süslüler. ben 6 ay önce evlendim ve kendi soyadımı tutarak eşimin soyadını da aldım. ancak kimliğimi hala yeniletmedim o yüzden kimliğimde sadece eski soyadım yazıyor. sormak istediğim soru şu: bunu yeniletmek için bir süre sınırı var mı, bir cezası var mıdır, bilginiz var mı? internetten araştırdığımda herhangi bir süre sınırı ve ceza olmadığı gibi şeyler okudum ancak çevremdeki insanlardan yok en geç bir yıl içinde değiştirmen lazım gibi şeyler duyuyorum, o yüzden emin olamadım. bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? teşekkür ederim şimdiden

1. Ben 1 sene ne kimliğimi değiştirmedim, 1 seneden sonra yeni kimliğimi kullandım. Yurt dışında yaşamaya başladım ve pasaportumu değiştirmedim çünkü 3 senesi vardı süresinin dolmasına. İki soyisim kullandım ve kimliğim çift soyadı pasaportum da kendi soyadımdı giriş çıkışta falan da hiç sorun yaşamadım. Cezası falan var mı bilmiyorum ama olsaydı bana konsoloslukta değiştirirken söylerlerdi.

3 mart 2023 11:13

2. Ben de düğünden 1 gün sonra eşimle yurt dışına yerleştim, hiç sorun olmadı katara yerleştik katar id kartımda hala kendi soyadım yazıyor. Çünkü pasaportum değişmeden oturuma başvurmuştuk, her sene yenilenir id kart ve hala eski soyadım giriş çıkışta hiç sorun olmadı. Bu yaz tr de bankaya gittim soyadınız değişmiş yenileyelim dediler dedim tamam. Benim için de fırsat olmamıştı değiştirmeye hemen yurt dılına çıkacağımız için

3 mart 2023 11:15

3. anonim 4, çok teşekkür ederim süslücüğüm içim rahatladı. bazı insanlar gözümü korkutmuştu, ben de illegal bir şey yapıyorum gibi hissettim biraz. herhalde eskiden falan cezası vardı, hep yaşı büyük insanlardan duydum bunu çünkü. ya da salladılar :)

3 mart 2023 11:19

4. Çift soyadı olduğu için sorun olacağını sanmıyorum. Ben giriş çıkış yaparken evlilik cüzdanımı taşıyordum yanımda belki sorun olur sorarlar diye ama hiç sormadılar.

3 mart 2023 11:20

5. Artık taşımıyorum bile

3 mart 2023 11:21

6. Süslücüm ben de evlendikten sonra bir süre değiştirmedim ama hızlı tren biletinde bile problem oldu, edevletten kimlik kartı göstermemi istediler. Araba alırken de aynı şekilde problem oldu noter işlemleri için edevletten kimlik kartını da kabul etmediler. Daha sonra değiştirdim ben de. Bence ihmal etme nerde sorun çıkaracağı belli olmuyor

3 mart 2023 17:01