evliliğin 2. ayında çok ciddi kavga edenleriniz var mı süslüler bu normal mi?

sevgilimle 2020den beri beraberdik. 2021de nişanlandik ve ekim 2022'de de evlendik. gayet mantikli ve sevgi, saygı, güven üzerine kurulu bir ilişkimiz var normalde. fakat evlendikten sonra ne oldu bilmiyorum en ufak konularda bile tartişmaya başladik. bir de kendisi şu anda işinden dolayi yurtdişinda. gerçi ilişkimiz boyunca bu şekildeydik. sadece ilk 6 ayi dip dibeydik sonra kendisi iş için yurtdişina çikti. ardindan zaten her gelmeye evlilik yolunda bir adım attık. neticede evlendik. evlendikten 10 gun sonra kendisi yine gitti. ben de vize bekliyorum ocak ayi gibi yanina gidecem. yan yana olursak geçer mi bu durumlar bilmiyorum. evlilik cidden sevgiyi öldürüyor mu acaba, deneyimleriniz nelerdir susluler?

1. Sırf yurtdışında yaşayabilmek için Ne diye doğru düzgün tanımadığınız adamlarla evleniyorsunuz?

Sence düzelir mi?

8 aralık 2022 00:26

2. Geçer. Uzaktan olunca sorun çok.

8 aralık 2022 00:46

3. eşimle 1 yıl sevgililik, sonra 1 yıl aynı evde birlikte yaşadıktan sonra evlendim. 1 yıldır da evliyiz. üç yılda ettiğimiz ciddi kavga sayısı 7-8'i geçmez. hatta evlendiğimizden beri kavgalar iyice azaldı çünkü düğün hazırlığı bilmemne gibi stres unsurlark kalmadı. kaymak gibi oldu ilişki. yani evlilikle alakası yok süslü.

ama uzaktan ilişki yürütmeye çalışmakla alakası olabilir. güvensizlik falan mı var? yani evliliğin ilk zamanlarında  insanlar genelde ev düzenine ilişkin konulardan falan tartışıyor. insan binlerce km uzaktaki kocasıyla kavga edecek ne konu bulur ki?

8 aralık 2022 00:47

4. Ya normalde uzak ilişki yaşarken pek kavga etmezdik. Özet geçmek gerekirse, eşimin çok yakın çocukluk arkadaşi olan bir kız var. O da evli. Vizyon olarak aslinda hem eşimden hem benden daha alt seviyelerde bir insan fakat eşimle çocukluktan arkadaş olduklari için tolere edebiliyor. Benim de pek muhabbetim yoktu pek sevmem kızı ama eşim uzulmesin diye de sorun çikarmiyordum. Geçenlerde bu kiz bsna yazdi, kendisiyle alakali biseyden konuşurken ben de eşimin eski sevgilisiyle ilgili bir şeye gönderme yaptim esprili şekilde (eşim kıvırcık saça bayilir, eski sevgilisi de kivircikti. Ben de buna atifta bulunan bir cumle kurdum kıza hay agzim kopsaydi) bu kiz da gitmiş eşimle sohbet esnasinda bu söyledigimi eşime anlatmiş. Eşim de delirdi sen nasil eskiye yönelik cümle kurarsin biz artik evliyiz bu çok kalitesiz bir söylem falan diye kiyamet kopardi. Sana yakiştiramadim dedi bilmem ne. Olay bayagi buyudu. Ben kizin iyi niyetinden suphe ettim bu seder o da arkadaşini savundu derken 2 gündür küsüz... Saçma sapan bir olay için huzurumuz kalmdi yemin ederim

8 aralık 2022 01:35

5. 2 kere büyük kavga ettik. Boşanmanın eşiğinden döndük. 4 aylık evliyiz şu an. Kavgalar azaldı. Ama bu biraz da benim alttan almamla alakalı. Baktım böyle olmayacak kendimi üzmek yerine tamam diyip geçiştiriyorum. Eşim sadece her zaman ve hep benim dediğim olacak,ben en iyisini en doğrusunu bilirim diyen bir tip

8 aralık 2022 08:18

6. alt seviye diye beğenmediğin kızla  eşinin eski sevgilisini konuşman :D kendini tekrar bir tart bence

2. ayında çok ciddi kavga tabii ki normal değil. cicim ayları bile böyleyse ohoooo

8 aralık 2022 11:41

7. Evliliğimin ilk 10 ayı kavga kıyametle geçti diyebilirim. Sonradan alıştık ve düzeldi. 3,5 yıllık ilişki sonrasında evlenmiştik üstelik

8 aralık 2022 21:16

8. 8 yıllık ilişki sonrası 2 yıllık evlilikten bildiriyorum, görümce mevzuları yüzünden ilk 1 sene neredeyse her ay çok büyük kavga ediyorduk, arada 1 ay askerlik bekledim bi o kısım sakindi. Sonra sorun kavgalarla çözülmeyince ve bir tek bu sebeple kavga ettiğimizi görünce görümce kişisi ile benim bir daha görüşmeyeceğim kendisinin de istedigi zaman görüşebileceği üzerine karar vererek konuyu kapattık, ki benim istediğim de buydu. Ama o lanet kavgalar en güzel zamanlarımızın içine sıçtı, asla unutamayacağım şeyler yaşadım, duymayacağımı düşündüğüm şeyler duydum. Hala ara ara aklima gelir üzülürüm. Neredeyse verdiğim karara pişman olacak kıvama gelmiştim epey yıprattı ve değiştirdi beni. Bu konu dışında ara ara tartışırız iletisimsizlik sebebiyle ama aynı gün içinde hatta birkaç saat içinde konuşur çözeriz

8 aralık 2022 21:31

9. Sağlıklı değil. İlk aylar iki taraf da yeni bir düzene alıştığı için arada mutlaka anlaşmazlıklar sürtüşmeler olur fakat bunlar konuşarak kısa sürede alışıp uzlaşılmıyorsa o evlilikte sorun vardır. Ses yükseltme, kırıcı sözler söyleme, küsme normal davranışlar değil, ha bunlar gerçi beşinci onuncu yılda da normal değil.

uzun yıllardır evliyim, evlilikle ilgili emin olduğum tek şey şu; tek başına harika ya da tü kaka bir kurum değil. Evlilik büyüteç gibidir, aranızda ne varsa onu büyütür; iletşimsizlik ve uyumsuzluk varsa o büyür, sevgi saygı empati yüklü bir ilişki varsa da o büyür. Evlendim başta böyle kavga ediyorduk sonradan düzeldi diyenler muhtemelen ya kendileri alttan almaya alıştı ya da eşleri.

8 aralık 2022 22:38