evlilik istemiyorum ve sırf bu yüzden kendimi suçlu hissediyorum. benim gibi olan var mı? bunu nasıl aşabilirim?

28 yaşındayım. beni çok seven birinden sırf evlilik istediği için ayrıldım. ailem, arkadaşlarım “ ne zaman evlilik?” “sıra sende” üff sürekli bu şekildeler. kendimi çok suçlu hissediyorum. fark ediyorum ki bu suçluluk sonunda sırf bunu hissetmemek için aşık olmadığım biriyle evlenebilirim. ne yapmam lazım :(

1. direkt evlenmeyi istemiyorum evlilik bana göre değil diyerek kapat konuyu. sen kararlı bi sekilde söyleyince onlar da susuyor. hadi aile akrabalar neyse de arkadaslarının sana ne zaman evlilik sıra sende demesine takıldım. arkadaslarınız evlilik hakkındaki görüslerinizi bilmiyor mu? bende evlenmeyi istemeyen biriyim 30 yasımdayım asla arkadaslarım böyle bisey diyemez. cunku onlarda evlenmeyi istemeyen kadınlar. çevrenizi de kendi fikirlerinize uyan birileriyle değiştirin olmadı.

25 şubat 2023 13:22

2. Ben 4 yıldır biriyle birlikteyim 29 yaşındayım evlilik istemiyorum. Sevgilim çok ısrar ediyor ama gerek duymuyorum. Bunu ilişkiye başlarken de konuştum. Sırf birileri istiyor da gönülleri olacak diye evlenmem. Bu sizin kararınız, kimse birşey diyemez neden suçlu olasınız?

25 şubat 2023 13:26

3. A1 söylüyorum, arkadaşlarım da çok baskı yapmasa da yine de oluyor. Akraba ortamında, hatta bir nikahta direkt "evlilik bana göre değil, istemiyorum." Dedim. Ama ciddiye alınmıyor bilmiyorum gülüp bi sonraki görüşmede yine aynısı. Çok sıkıldım, kendimi kötü hissettiriyolar. İşim var ama şöyle düşünüyorum bazen. " tamam işin var, maddi olarak iyi durumdasın ama sonra?" Galiba hayatımın nasıl ilerlemesi konusunda takılı kalıyorum. Bi iç dökme seansı oldu galiba bu cevap da. Cevabın için teşekkür ederim 🙏🏻

25 şubat 2023 13:28

4. Süslü sorun sende değil çevrende. Sürekli bu konuda yorum yapmamalari lazim, cok gereksiz. İsteyen istediği zaman evlenir veya hiç evlenmez.

Hayatındaki insanları biraz ele bu konuların açılmasına izin verme. Acmaya calisirlarsa kapat.

25 şubat 2023 13:31

5. A2 peki sevgilinle bu noktada birbirinize saygı duymayı nasıl başardınız? Bir yerde tıkanmayacak mı bu konu? Biz başaramadık. Aşık da değildim, bitirdim ilişkiyi.

A3 aslında evliliğe bu kadar negatif bakmıyorum. İkisinin de mutlu olacağı, paylaşacağı çok şeyin olduğu, mutlu evlilikler elbette var. Bizim dönemde bu erkek arkası toplama işi bence biraz da olsa aşıldı ancak ben sanırım yalnızlığı seviyorum.

25 şubat 2023 13:32

6. Süslü keske bende böyle düşünsem, hem senden cok kücüğüm hemde evlenmek istiyorum. Alttaki sorunun sahibiyim. Bana da anlatır mısın neden evlenmek istemiyorsun?

Erkek arkadaşın evlilik sorumluluğu alamayacak biri diye mi? Direkt evlilikten mı korkuyorsun,? Biriyle yaşamak mı saçma? Sence aşık olduğumuz insanla aynı evde olmak korkuncmu yani neden benim göremediğim hangi ayrıntıyı görüyorsun? Keske bende böyle tek basıma durabilen biri olsaydım gerçekten çok üzülüyorum evlilik meraklısı gibi gözüktüğüm icin

25 şubat 2023 13:33

7. Anonim6 neden aynı evde yaşamak için evlilik gereksin ki? Birine aşırı sevgi duymamız gerekmiyor evlenmek için. Bir sürü eksisi de var kadın açısından. Erkek arkadaşın çok anlayışlı da olsa eşin olduğunda bir noktada salabiliyor kendini. Yemek, temizlik veyahut başka şeyler..

Akit olduğu için boşanırken mal paylaşımı olacak, ailesi desen ayrı bir dert zaten. Her ne kadar çok iyi bir ailesi var da desen altından ne çıkacağı belli olmuyor.

25 şubat 2023 13:37

8. bizim toplumumuzda konuşulan konular bunlar genel olarak. okuyorsa, mezuniyet ne zaman? erkekse, askerlik ne zaman? bekarsa, evlilik ne zaman? evliyse, çocuk ne zaman? çocuk varsa, ikinci çocuk ne zaman? vs. vs. bunlardan birine karşı gelindiğinde de aman şöyle güzel böyle iyi diye ikna turları var. sana özgü bir şey değil herkese bunu yapıyorlar çünkü konuşacak başka bir konuları yok. kendini suçlu hissedecek bir şey yok. millet söylüyor diye evleneceksen işin zor çünkü evlenince diğer aşamalara geçip o konularda ikna etmeye çalışacaklar. herkes senin pencerenden hayata bakmıyor ama baktıkları pencerelerin en iyisi olduğuna inanıp sana da onu dayatmaya çalışıyorlar. duymamazlıktan gelmek en iyisi, hayırlısı, kısmet de çok sıkıştırırlarsa neden istemediğini açıklamaya çalışma anlamazlar zaten.

25 şubat 2023 13:47

9. A6,  sorumu açtıktan sonra senin sorunu gördüm ve okudum, yanıtını da beğendim. Evlilik be aile kurmak istemek istememek kadar normal aslında. Benim derdim çevrenin beni kötü hissettirmesi. Ben kişisel olarak yalnızlığı seviyorum. Senin yaşlarında çok aşık olduğum biri vardı. Mezun olur, işe girer evlilik için hazırlanırız sözleri benden çıkıyodu. Sonradan iş ciddiye binince korktum. Ciddiye binmekten kastım şöyle yaparız böyle yaparız diye konuşmaktı çok da bi şey yoktu. Ben böyle bi insanım demek ki, yalnız olmayı seviyorum. Aşık olduğum ilişkiyi bambaşka sebeplerden ötürü bitirince hayatıma başka biri girdi. Mantıken çok uyumluyduk. Senin soruda yazdığın her şey vardı. Maddi, manevi, ailelerin denkliği vs. Ama "bi şey" eksikti. Ben aşık değildim. Bi yerden sonra kavgada yaptığı bi hareket ya da normal bir davranışı bana batmaya başladı. Beni belki hayatta en çok seven kişiydi ama evlilikte sürekli bana batan bi şey olacaktı biliyorum. Erkek arkadaşım evliliği çok isteyen, sorumluluğunu alabilecek ve eminim ki çok güzel bi baba olacak biriydi ama ben istemiyodum...

Evlilik istemek asla kötü bir şey değil. "Evlilik meraklısı" olarak da görmüyorum seni. Yaşın da kime göre neye göre erken? Kafanda şüphe varsa bence o ilişkiyi bitir. Evet konfor alanından çıkmak zor oluyor ama daha çok gençsin, iş hayatında ya da farklı bir yerde karşına kimin çıkacağını bilemezsin. Zaten olacaksa bir daha olur, ama bana özenme çünkü bu şekilde de mutlu olamıyosun :)

25 şubat 2023 13:47

10. A7 cevabın için çok teşekkür ederim. Maalesef çok haklısın. Benim korkum aslında istemediğim bir şeyi insanların bu kadar empoze etmesinden sonra istediğimi sanıp bi adım atmak. İlk defa kendime de bu kadar açık konuşuyorum sanırım...

25 şubat 2023 13:49