evlilik teklifi edilecek yüzük sizce ne kadar olmalı?

herkesin tabiki bütçesine göre ama bi oranı var mıdır?kişinin maaşının şu kadar katı vs gibi ya da sizin ortalama beklentiniz nedir?

1. Fiyatını bilmem de tektaş baget vs. ne olacaksa bence sahte olmamalı. Erkek arkadaşım hiç anlamiyor maalesef bana saçma bir yüzük almış yarın gidip degiştiricem ben de. Ayıp mı olacak bilmiyorum ama hiç kullanacağım bir şey değil. Benim beklentim 4-5 bin civarı da olsa gerçek pırlanta bir yüzüktü.

9 mayıs 2022 23:45

2. Böyle şeyler düşünen insanları gördükçe çok şaşırıyorum ya. Neyse yine de cevap vereyim, beraber gidilen bir tatilin fiyatı kadar olabilir

9 mayıs 2022 23:46

3. Hiiç öyle bir beklentim olmadı. Pırlanta da sevmem zaten. Bir tane gümüş swarovskim var. Onu da sırf almak çok istediğinden almıştık. Milletin ağzı kapansın diye. Kimse de gümüş olduğunu bilmez. Zaten yüzüksüz ettiği ilk teklif benim için harikaydı. Yüzükle edilen o kadar da aklımda kalmadı bile. Benim düşüncem bu.

9 mayıs 2022 23:50

4. Tek beklentim parmağıma yakışacak zarif bir yüzük olması onun dışındaki kriterlerle ilgilenmiyor, pırlanta olsun şu kadar karat olsun x bin liradan aşağı olmasın gibi bana garip gelen düşüncelere girmiyorum.

10 mayıs 2022 00:02

5. Malesef reklamlarında etkisiyle kadınlar pırlanta beklentisine giriyor. Halbuki pırlanta zorluklarla çıkarılan(ölümlere sebep olan) , bunu çıkaran insanların çok zorluklar çektiği, satarkende değeri çok düşen bir materyal. Bildiğin yakut, zümrüt, safir gibi daha mantıklı fiyatlara sahip, güzel taşları olan yüzüklerde var.

10 mayıs 2022 00:05

6. Benim tek beklentim kendi takacağım yüzüğü kendim seçmek, daha doğrusu beraber seçmek. Kendisine uygun fiyat aralığına göre zevkime uygun bir yüzük seçmek istiyorum.

10 mayıs 2022 00:17

7. Minimum aylık gelirin 2 katı, maximum 3 katı olmalıdır bence. Aylık gelir değiştikçe aradaki makas açılıp kapanabilir. Kusura bakmayın da benim gözlemime göre ne kadar tırt yüzük alan erkek varsa o kadar değer vermiyorlar hayatlarındaki kadınlara. Ve hep en küçük yüzüğü takan kadınlar ilişki içinde mutsuz olurken nispeten kadının yüzüğüne daha çok para harcamış erkekler daha dikkatli davranıyor.

10 mayıs 2022 00:20

8. Pırlanta, altın, gümüş hiç farketmez, yüzük sevmiyorum ve takamaktan hoşlanmıyorum. 6 ay önce tek taş aldı. 5-6 kez taktım ve çok rahatsız etti. Bu süreçte bir kez de kaybettim. 3-4 gün sonra pantolonun cebinden çıktı. Meğer yüzüğü çıkarıp cebime koymuşum ama hatirlamiyorum bile. Geçen hafta alyanslar seçildi. Onda da çok rahatsız oldum. O da çekmecede bekleyecek büyük ihtimalle. O yüzden benim için ne kadar az para verilmişse o kadar iyi.

10 mayıs 2022 00:31

9. Anonim 6 bana kalırsa da yanılıyorsunuz. Ya da istisnayım.

İki yıl evvel de alyanslarımız benden kaynaklı kayboldu. O günden beri gümüş bir çift alyans takıyoruz. Evde unuttuğumuz da oluyor. Bunlar çok önemli konular gelmiyor bize, bilemiyorum.

10 mayıs 2022 01:09

10. Alınan yüzüğün maddi değerine göre kendi değerimizi belirliyoruz ancak bu doğru bir kıstas değil. Maddi geliri yüksek birinin pahalı bir yüxük alması onun için çok bir değer ifade etmiyor çünkü para onda çok, imkanları kısıtlı biri için zar zor birijtirip aldığı herhangi bir altın yüzük ise belki aylarca biriktirilmiş bir para ile alınıyor. Ben bana verilen değeri yapılan fedakarlık ile belirleyebileceğimi düşünüyorum ama bu alınan yüzük ile değilde, onu konfor alanından çıkaracak şeylerle olacağını düşünüyorum.

10 mayıs 2022 01:23