yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    7 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    evlilik ve bekarlıkla ilgili sohbet?

    bu konuyla ilgili burada onlarca başlık açılmıştır eminim. ben de kendi düşüncelerimi yazıp sizinle sohbet etmek istedim. ben 30 yaşında bekarım bu yıla kadar açıkçası evlenme fikrim yoktu hiç önceliğim olmadı hayallerimi süslemedi yani bu konu. artık hayatım monotonlaştı her yılım aynı geçiyor. sevme sevilme ihtiyacı evlenme anne olma isteği geldi bu yıl nedense. başkalarından özenmek değil hormonlar mı artık bilmiyorum kendimi evliliğe hazır hissediyorum ilk defa istiyorum. ama etrafımda gördüğüm çoğu evli de evlilik hayatından memnun değil. bekar günleri mumla aradığını söyleyen çok. tadını çıkar koca kahrı çekilir mi bilmem ne. evlenince çok mutlu olacağını düşünüp evlenince de aradığı mutluluğu bulamayıp boşanan benden yaşça küçük arkadaşım da çok. açıkçası her seçim bir vazgeçiştir tabii ki. bekar rahat günler eminim özlenir. sorumluluklar artıyor her açıdan. ama ne olacak böyle yani yalnız ölmek de çok kötü bence. insan hayatını adayacağı bir şey arayışı içindedir çoğu kişi için bu eş ve evlat sahibi olmak oluyor. tamamlandığın hissi o zaman geliyormuş mesela bunlar çok güzel duygulardır eminim.  bekar ve evli süslüler sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

    1. 1 senelik evliyim cok mutluyum valla cocuk olmadığı sürece sorumluluk kısmının abartıldığını düşünüyorum.zaten iki kisiyiz ki esiniz de ayı degilse her isi bölüsüyorsunuz

    9 kasım 2024 23:04

    2. Evliliğe bu kadar çok anlam atfederseniz mutsuzluk kaçınılmaz olur. Şöyle olacak böyle olacak hayalleriyle evlenmek yanlış tabi ki mutlu olmak herkesin dileği ama olmadığın anlar da olacak hem de pek çok. Bekarlığın tadını çıkar derken mesela tatillerde bayramlarda ben sadece kendi ailemle kalmak istiyorum doğal olarak ama mecbur eşimin ailesine de gidiyoruz o da benimkine geliyor bu gibi hayatı değiştiren şeyler geleneksel şeyler yönünden bekarlık sultanlık bence. Bana ne senin anne babandan sana ne benimkilerden diyemiyorsun. Kendin bi salatalık kemirip geçiştiriyorsun ama evliyken o yemek bir şekilde yapılıyor dışarıdan söyle nereye kadar gibi şeyler ev ve yaşam sorumluluğu artıyor. Bekarken de çok mutluydum ben bir senedir evliyim şimdi de mutluyum ama artılar eksiler var hayatın her alanında olduğu gibi. Hayatı paylaşıyoruz bazı şeyleri ekstra dert etmem gerekirken bazı şeyleri de sallamaz oldum eşim düşünüyor hayatı paylaşıp kolaylaştırmaya çalışıyoruz yanında hep biri var bazen deli gibi ağlarken gelip teselli ediyor falan. Ama sırf evlenmek için yaşım geldi diye yapılacak bir şey değil sakın sakın sakınnnn

    9 kasım 2024 23:05

    3. Marifet ne tahirde ne zührede marifet tahir ile zühre olabilmekte.

    Bence bu şekilde evlenirsen mutsuz olursun. Çünkü evliliğin kendisinden beklentin var. Ben gayet mutlu bir evlilik hayatı yaşıyorum 2 senedir 0 koca kahrı, eşim hayatımın en güzel parçası onunla zorlandığım şeyler benim için maks tuzu biberi olur. Ben uzun ilişkiden sonra evlendim (6sene) bizim zaten güzel giden bi ilişkimiz vardı evlendik o güzel ilişki bir tık biçim değiştirdi. Zorlandığımız şeyler oldu örneğin düğün zamanı hayatımın açık ara en korkunç dönemi düğün fotoğraflarımıza bile bakasım gelmiyor. Evlilik yıldönümünü bile yalandan kutluyoruz. Ama bunlar ailelerin ego savaşıyla ilgiliydi biz de bu yüzden görece çabuk aştık bu süreci. Şimdi gayet tatlı her gün birbirimizi sevdiğimiz baya fiziksel olarak sevdiğimiz bir evliliğimiz var. Zaman zaman cinsellik kötü gidiyo zaman zaman allahım yataktan çıkmayım diyorum zaman zaman bir huyuna uyuz oluyorum ama günün sonunda bin tane ömrüm olsun gene onunla birlikte olurum.

    Biz orta vadede (min 5 sene) çocuk düşünmüyoruz. Birbirimizi büyütüyoruz kendi içimizdeki çocuğu büyütüyoruz, ilerde düşünür müyüz bilmiyorum. Bu arada hayatlarımız bok gibi gidiyor daha da ayrıntı vermicem ama aklınıza gelen dışsal iş aile para falan hepsinden yana bi derdimiz var, öyle güneşli günlerde iyi bi ilişki yaşamıyoruz kısaca.

    Bence evliliğe vs anlam yükleme, yazdıklarından genel olarak yalnız ve biraz hayatının anlamını sorguladığın bi yerde olduğunu hissettim. Evlilik bunu çözmez, ilişki ya da çocuk da bunu çözmez. Bence esas şimdi yalnız kalıp sen kendin olarak ne istiyorsun onu sorgulamalısın.

    9 kasım 2024 23:44


    4. İnsanlar tam olarak kendi ayakları üstünde durmadan, anne baba baskısından kaçmak için evleniyorlar.  Bu kişilerin mutlu bir evlilik yürütmesi mümkün değil. Ben üç buçuk yıldır yalnız yaşıyorum, üç yıldır da ilişkim var, evlenirsem bu kişinin evde ne gibi sorumluluk alacağını az çok tarttım. böyle bir süreçten geçerek evlenmek lazım.

    10 kasım 2024 10:09

    5. Süslü evlilerin şikayet edip durduğuna bakma bir kere 33 yaşındayım, çok uzun süredir aynı iş yerinde çalışıyorum. Ben bunların bekarlıklarını bilirim yani. Gelip ev süpürmekten, yemek yapmaktan şikayet eden kadınları anlamıyorum altı yıldır yalnız yaşıyorum. Bunu ben de yapıyorum. Kocadan şikayet ediliyorsa boşanılır. Evlenmek istiyorsan umarım karşına iyi birileri çıkar da evlenirsin. Millet sana şikayet edip edip sonra evliliğini sürdürür, boş laf hepsi. Herkesin evliliği de aynı olacak diye bir şey yok. Bunlardan etkilenme

    10 kasım 2024 10:23

    6. Süslü bekarlık boktan evlilik mükemmel bir şey olarak hayal kuruyorsan öyle değil. Elbette ikisinin de artıları eksileri var. Biz eşimle 6 senenin sonunda evlendik. Emek verdiğimiz bir ilişkiydi ve bazen düşünüyorum bugünlere gelmek çok zor gibiydi. 4 hafta sonra bebeğimizi kucağımıza alacağız inşallah. Nereden nereye diyorum bazen. Evlilik için de emek olmadan olmuyor. Hadi evleneyim, evliyim demek için evleniliyorsa ohoo tünelin sonu boktan. Millet ne der diye türlü gösterişin içerisine giriyorlar, bir sürü borç yapıyorlar ve çiftler bu borçları ödemekle uğraşıyor. Bu kafada olan çok kişi var biraz da instagram etkisi mi bilmiyorum. Çevremde borçsuz evlenen tek biz vardık.

    Bir yerde görmüştüm. Biz aslında hayatımıza tanıklık edecek birisini/hayat arkadaşını arıyoruz. Günün sonunda anne babamız, kardeşler, çocuklar gidiyor elbette. Ama eşiniz hep sizinle olacak/olmalı. 

    10 kasım 2024 12:20

    7. 2 yıl bitti 3e giriyoruz, evlilik gerçekten çok güzel bir şey çok mutluyum diyebilirim gönül rahatlığıyla. Ama hep mutlulukla geçmiyor tabii ki, hayatın kendisi gibi acısı tatlısı bir arada. Nasıl ki çocuk hem çok güzel anlatılamaz bir duygu, hem de çok büyük sorumluluk diyorlar ya; evlilik de aynı şekilde işte. Bekarlığın da iyi ve kötü yanları yok muydu, bahsettiğiniz şeyler illaki oldu hepimizde.

    Yani hep güneşli günler yok, Çok şiddetli kavgalar da ediyoruz, kavgaların sebebi önemli bence burada. Genelde aileler kaynaklı mesela bizimkisi, evliliğin zaten en yıpratıcı ve yorucu kısmı ailelerin devreye girmesi. Yoksa artık erkekler ayı değilse işleri falan bölüşüyoruz a1'in dediği gibi. Temizliğl de birlikte yapıyoruz, Keyfimizi de, sporumuzu da, yemeği bulaşığı da. Ama bence kesinlikle sevmeden aşık olmadan ve en önemlisi bu adam benim en iyi arkadaşım demeden yapılacak bir iş değil. Aksi delilik ve hayatını karartmak olur. Hiç sohbet etmeden koca gün geçirip, aynı şeyleri izlemekten keyif almayan, hiçbir ortak noktası olmayan, kişisel sınırlara ve alanlara saygı duymayan, senin mutluluğun için ortak noktada buluşmaya gönlü olmayan insanlarla evlenenlerden kötü şeyler duymanız çok normal. evlilik özetle birbirini mutlu etmeye istekli ve hevesli olma meselesi bence. sınırlarınızı koruduğunuz ve kaybetmediğiniz, karşıya da bunu hissettirdiğiniz sürece uzun soluklu olacak güzel bir düşme kalkma yolculuğu. 

    ancak ben sizin olgunluğunuzda insanların yanlış evlilikler yapacağını düşünmüyorum. kendinizi ifade ediş şeklinize bayıldım. ne istediğini ve istemediğini bilen güçlü bir kadın olarak; yanlış evlilikler yapan arkadaşlarınıza kulak asmamanızı önerir, musmutlu ve uzun ömürlü bir evlilik dilerim 💕

    10 kasım 2024 13:22