evlilikte cinsellik ve ilişki sıklığı?

sevgili süslüler, konuyu hassaslığından dolayı reelde tanıdığım kimseye açamadığım için sizlerden fikir bekliyorum. biz yaklaşık 3 aydır evliyiz, öncesinde de aktif bir cinsel hayatımız vardı. eşimle aramızda yaklaşık 10 yaş var, o 38 yaşında. sorun şu ki evlendiğimizden beri cinsellik sürekli benim başlatmam ile yaşanıyor, aslında öncesinde de durum benzerdi sadece evlendikten sonra daha çok gözüme batmaya başladı. arada sırada reddedildiğim de oluyor hatta ve çok gururum kırılıyor bu duruma. ben her zaman libidosu yüksek biri oldum. kendisine konuyu açtığımda aldığım yanıt ben senin başlatmandan hoşlanıyorum oluyor ama ben de karşı tarafın başlatmasından hoşlanıyorum herkes bunu daha tahrik edici bulmaz mı zaten? 4-5 gün cinsellik olmadığında yine benim başlatmamla bir şeyler yaşanıyor. kendisine bunun bu şekilde gitmeyeceğini, benim de isteklerim olduğunu, gıda takviyesi-spor ne yaparsa artık çözüm bulmasını istedim ama kendisini iletişime kapattı, başına böyle bir şey gelen var mı? fikirlerinizi ve yaklaşım önerilerinizi bekliyorum.

1. @gozdeliii yanıtın için çok teşekkür ederim. Şöyle ki biz de konuşuyoruz paylaşım yapıyoruz ama özellikle düşündüğü, onu huzursuz edecek bir derdi yok. Doğasının böyle olduğunu, benim daha girişken olduğumu söylüyor. Ben ona yaklaşırım bu tamam, ama onun da bana yaklaşmak için bir şeyler yapması gerekmez mi? 4-5 gün uzun bir süre değil evet ama ben bir girişimde bulunmadıkça bu ne kadar sürer bilemiyorum. Siz seks yapmak istemediği zaman üstüne gitmiyorum demişsiniz ama bende şöyle bir şey oluyor, adam zaten hem kendisi başlatmıyor asla hem de ben başlattığımda arada reddediyor, kendimi arzulanabilir bir kadın olarak bile görmüyorum artık ki spor yapan beslenmesine dikkat eden biriyim.

@anonim, bencil olan neden sadece ben oluyorum, neden sadece benim emek harcamam gerekiyor ben bunu anlayamıyorum. Karşı tarafın da bana yaklaşmak için bir şeyler yapması gerekmez mi?

27 ekim 2017 11:21

2. Burada anlattığınız gibi bu tavrının size ne hissettirdiğini eşinize anlatın. Kendinizi arzulanmıyor gibi hissettiğinizden bahsedin. siz anlattığınızı zannetseniz bile hislerinizden bahsetmediyseniz sizin için ne kadar önemli olduğunu anlayamamış olabilir. bu durumun size hissettirdiklerinden bahsedin. arzulanır ve değerli hissetmek herkesin hakkı. eşinizin libidosu çok yüksek olmasa bile size bunları hissettirmesi gerekiyor. bu konuşmayı normal bir zamanda yapın. sizi reddettikten ya da seviştikten hemen sonra değil. bir gün oturup normal konuşurken, çay içerken mesela.

ben de başlatmıyorum o zaman diyerek savaşa girmeyin. bu karşılıklı iletişimi kapatıp bunu bir kavga ve kırgınlığa dönüştürmekten başka bir şey olmaz.

Konuşmanıza rağmen sizi anlamamaya devam ederse çift psikoloğuna görünmenizi öneririm. Bunlar ilişkinin temelinde yer alan, çözülmezse başka problemler doğurabilecek sorunlar çünkü.

27 ekim 2017 11:55

3. aslında haklısınız, başta böyle değil miydi diyorsunuz genel itibariyle ama sanırım nikahtan sonra daha çok dikkatimi çeker oldu bu konu ve açıkçası sanırım ondan sonra hiç ilişki için girişimde bulunmamaya başladı. Herkes çok güzel yorumlar yapmış çok teşekkür ederim. Bakmadığım açılardan da bakmamı sağladınız. Sakince konuşuyorum bakalım ne olacak ama adamın "ben buyum ve bunu değiştiremem, aktif olan taraf sendin" tavrı varken uzlaşmak nasıl mümkün olabilir bilmiyorum.

27 ekim 2017 13:43

4. hem sürekli sizin başlatmanız hem de arada reddedilmeniz normal değil. eğer cinsellik esnasında da yaşanan performans sorunları varsa, bunu eşinizin yaşına ve psikolojik durumuna verebiliriz. şöyle söyleyeyim, bu her ne kadar kişinin kendine iyi bakması, sağlık durumuyla vs. ilgili olsa dahi, 25 yaşındaki erkeğin performansıyla 35 yaş üstü erkeğin performansı aynı olmayacaktır denilebilir. eğer siz yaşanan cinsellik esnasında da tatmin olamıyorsanız sorun var demektir.

kendini iletişime kapattığına göre (ki bu sağlıklı bir tutum değil), eşinizin herhalükarda yaşadığı sorunlar var demektir. bunu sizinle, yani eşiyle dahi paylaşmayacak kadar ketum bir adamsa, ilişki terapistiymiş psikologmuş kesinlikle bunlara da sıcak bakmayacaktır bence.

size önerebileceğim tek şey, aranızdaki bu durumu çözene kadar yalvarırım çocuk yapmayın. çünkü sizin yaşınız halen çok genç. ilişkinizde o veya bu şekilde tatmin olmadığınız müddetçe, o şekilde geri dönüşü olmayan bir yola girmenizi asla önermem.

28 ekim 2017 03:02

5. Babası 40 yaşında dede olan anonim, eğer ailenizde 18 yaşına geleni evlendiriyorlarsa bu sizin ailenizin sorunu, baya ibretlikmişsiniz.

@queen igraine çok fazla yurtdışı seyahati yapıyor çok kısa süreli ve uzun süren yolculuklar-kısa kalış şeklinde. Belki gerçekten çok yoruluyor olabilir , ben de bu konuyu biraz fazla dile getirmiş olabilirim o da belki soğuttu konudan bilmiyorum bekleyeceğim biraz ama çocuk yapmayı zaten hayatım boyunca düşünmüyorum bu olaydan bağımsız olarak ama haklısınız, bu şekilde devam ederse ben iyi görmüyorum bu işin sonunu zaten gerekli aksiyonları alacağım. Bu arada performans olarak herhangi bir sıkıntı yok.

28 ekim 2017 08:02

6. eşinizin yaşında falan bir problem yok böyle bir şey mümkün değil ve ondan kaynaklanmaz. bu gibi şeyler yazanlar olmuş da kusura bakmayın epey saçma olmuş. tamamen karakter meselesi yahut başka içsel sorunlar var. kafanıza yaşı takmayın. bunun kırkları gelecek çünkü eşiniz için ve siz o dönemde yaşınız itibariyle daha arzulu olacaksınız.

28 ekim 2017 21:58

7. keşke benimki de sizinki gibi olsaymış sabah akşam banyoya girmekten bıktım artık ramboyla mı evlendim nedir

30 ekim 2017 14:08

8. son anonim ahahahahah iyi güldüm. Yeni mi başladınız cinsellik yaşamaya? Bizim de başlarda çok sık oluyordu, sonradan bu şekilde oldu ama yanıtlardan ve kendisi ile son konuşmalarımdan anladığım kadarı ile bir düzene girdiğinde sıklığı azalıyormuş.

Yanıt veren herkese teşekkür ederim, aramızda konuştuk, adamı sürekli bu konuyu açarak bezdirmişim sanırım, arzulanmamak vs öyle bir şey mümkün değil sadece yoruluyorum bazen sen de üstüme gelince benim de isteğim kaçıyor, konuştukça bu konu doğallığından çıkıyor dedi. sanırım haklı. bu konuyu kafamda bir takıntı haline getirmekten vazgeçmem gerekiyor.

30 ekim 2017 15:00