evlilikte ilişki sıklığı? bazı problemler?

süslüler merhaba 6 aylık evliyim. eşimle evlilik öncesi birliktelik yaşıyorduk fakat ev durumlarından dolayı çok nadir oluyordu. şu an ise evliyiz ama haftada 1-2 kez birlikte oluyoruz. sizce gerçekten az mı yoksa ben kafamda daha sık olması gerektiğini idealize ettiğim için mi garipsiyorum? eşimin beni arzuladığını biliyorum, sürekli olarak tahrik edici ve tahrik olduğu yaklaşımlarda bulunuyor fakat yakınlaşmaların ilişkiye varma oranı %50 filan. bir de kendisi bazen ilişki esnasında sonlara doğru kısa süreli ereksiyon kaybı yaşıyor. bu durumun da onu biraz demotive ettiğini düşünüyorum. eşimle ilişki sıklığımızı az bulduğuma dair konuştum ve biraz üzüldü, sanırım kafasında bir de bana yetemediğine dair bir düşünce oluştu. açıkçası ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, düşüncelerinizi kırıcı olmayacak şekilde bekliyorum.

1. Haftada 1 az bence ama 2-3 ideal diye düsünüyorum. 3 yıllık evliyim evlenmeden öncede eşimle birliktelik yaşıyorduk ama tabi otele falan gittigimiz için 2 haftada bir falan oluyordu.(ama tek günde 2 kez birlikte oluyorduk mesela. Evlendikten sonra da haftada 2-3 kez oluyor süslü.  Eşinin belki yorucu bi işi falan vardir bilemiyorum süslüm ama en azından 2 olması için çabala bence

20 aralık 2021 02:31

2. Cinsel hayat bazen inişli çıkışlı olabiliyor. Makale yazmam gerekiyorsa stresli olurum ve bazen bu yüzden sevişmek istemem. Ama bazen stresli olurum ve bu yüzden sevişmek isterim. Bu hem size hem eşinize bağlı olarak değişebilir. Önemli olan bu iniş çıkışların sürekli hale gelmemesi. Mesela ereksiyon olmakta sorun yaşayabilir ama bu ne kadar sürecek, olay burada. Bunu çözmeye çalışacak mı ya da.

Birliltelik sıklığınıza iyi, kötü diyemem. Ama kendimden örnek vereyim 6 senelik birliktelikte regl dönemleri ve çok istisna durumlar dışında hergün birliktelik yaşadık. Kendi evliliğimden yola çıkarsam evet, birliktslik sıklığınız az. Ama bu isin bir normali, oluru yok ki. Siz nasıl isterseniz öyle olur, ideal olanı kendiniz belirlemelisiz.

Cinsellik bir birlikteliğin en önemli unsurlarından biri bence. Birbirinizi keşfediyorsunuz. kimsenin bilmediği isteklerinizi paylaşıp güven bağı kuruyorsunuz. Say say bitmez. Önemli yani :))

O yüzden umarım hemencik çözülür sorunlarınız...

20 aralık 2021 02:40

3. 1,5 yıldır birlikte yaşıyoruz ayda bire filan düştü süslü. Her gün yapıyoruz diyenler var haftada bir diyen var aylardır sevişmedik diyen evli arkadaşlarım var. Hangi biriyle kıyaslayacaksın ki? Herkesin sıklığı kendine. Sana yetmiyorsa eşinle konuş, daha da olmuyorsa ayrıl ne diyelim.

20 aralık 2021 02:47

4. Arkadaslar gencecik insanlarız ayda 1 falan ne ya..yani 50 60 yaşlarında değilseniz ayda 1 falan çok az bence

20 aralık 2021 02:51

5. Herkesin zihinsel ve fiziksel durumu farklı oluyor anonim 1. Bu sebeple bizimki süper seninki az demek doğru değil bence.

20 aralık 2021 02:54

6. Haklı olabilirsiniz belki,dönem dönem tabiki olabilir ama normal rutinde ayda 1eğer  yaşlarda genç ise az geliyor açıkcası. Motivasyonu olan sağlıklı kişilere ayda 1 az bence

20 aralık 2021 03:06

7. Anonim 4 elini öpeyim ne güzel yazmışsın! Çok doğru.

20 aralık 2021 09:02

8. biz 2,5 yıldır evliyiz ama 2,5 yıldır da beraberiz yani toplamda 5 yıldır birbirimizin hayatındayız ve nerden baksan 4,5 yıldır cinsel hayatımız var. Bundan dolayı haftada 2 oluyor. Ne haftada 1 kadar az, ne de haftada 3 kadar tavşanız. Eşime göre haftada 3 olmalı daha iyiymi. Ama tabi ısrarı bişeyi yok, gülüp ediyoruz. Memnunuz. Bence 7-8 yılı geçmiş ilişkilerde haftada 1olması da normal bu arada, çok wooow bu ne!!! lik bir durum yok.

20 aralık 2021 10:22

9. İdelai şu kadar diye bir durum yok , sizin psikolojik ya da fiziksel durumunuza göre değişkenlik gösterir, evlisiniz diye hergün sevişmeliyiz, diğer çiftler kesin böyledir gibi bir yaklaşıma girip ne kendinizi zorlayın ne de ilişkinizi kıyaslayın. Her zaman aynı istekte ve enerjide olamazsınız. Biz 3 yıldır evliyiz bazen haftada 5 oluyorsa bazen ayda 3 olabiliyor. Evlikik=seks değildir her zaman. Bazen çiftlerden biri daha istekli olur bir süre bazen diğeri

20 aralık 2021 11:00

10. 3 yıllık evliyiz. öncesinde de eşimin evine gittikçe oluyordu haftada bir. evlendikten sonra hafta 3tü. bebekten duraksamadaydı tabii şuan haftada 2ye çıktı. bence bizim normalimiz haftada 2.

20 aralık 2021 11:04