ezik psikolojisinden nasıl kurtulunur?

şuan henüz çalışmadığım için maddi imkanlarım yetmiyor ve bir psikoloğa gidemiyorum. ama bende anksiyete ve eziklik psikolojisi olduguna adım gibi eminim. çok iyi bir okuldan mezun oldum, becerikli bir insan olduğumu düşünüyorum ama sadece yalnız kaldığımda. yani şöyle ki, bir mağazaya girdiğimde kıyafet satın almadan çıkarsam bana kötü kötü bakıp beni ezikliyolarmış gibi hissediyorum. ya da bir akrabam diyelim. diyelim ki teyzem, teyzemle bir konuda tartışsam ve ben haklı olsam dahi sırf küs kalmayalım diye ben özür diliyorum. benden daha az özelliklere sahip olan insanların bile benden üstün olduğunu düşünüyorum. sürekli ya şöyle olursa ya kimse beni sevmezse diye düşünmekten başıma ağrılar giriyor. birisini üzücek birşey söylediğim zaman o kişi 5 dk sonra unutsa bile ben günlerce ben niye böyle dedim diye kendimi üzgün hissediyorum. çok eziğim, bunu söylemek istemiyorum ama cidden karakter olarak çok eziğim. nasıl düzeltebilirim bilmiyorum. çok yoruldum, başım ağrıyo artık. ne yapabilirim süslüler?

1. ''benden daha az özelliklere sahip olan insanların bile benden üstün olduğunu düşünüyorum''

bu eziklik psikologisi degil baya baya kendinizi ustun goruuyrosunuz zaten

20 temmuz 2019 17:45

2. Açıkçası,ben de böyle biriyim. Öncelikle en işe yarayan yöntem bence kendinizde ezik gördüğünüz şeyleri değiştirmek yanı ben giyimimi ezik buluyordum, değiştirdim artık daha iyi hissediyorum.Bir diğer yöntem işe fake it till you make it.Yanı ezik değilim ben havasına sokun kendinizi. inanın insan beynini aldatmak çok kolay. Bir süre sonra gerçekten ezik olmadığınızı düşünmeye başlarsınız.

21 temmuz 2019 02:59