fevri olmaktan nasıl kurtulurum ?

sevdiğim veya hoşlandığım erkeklere karşı anında çok fevri davranabiliyorum. adamlarla bir anda kanlı bıçaklı oluyorum ve hep ben kaybediyorum. bugüne kadar sevgilim olduysa da hepsi çok anlayışlı, sakin ve beni seven birileri olduğu için beni idare ettiler. ama doğal olarak herkes idare etmiyor. fevri davranışlarım yüzünden haklıyken haksız oluyorum. üstelik tepkimi nerde koyacağımi bilememe sorunu yaşıyorum. fevri olmayayım diye hayatın diğer alanlarında dur sakin ol diye diye milleti tepeme çıkardığım oluyor ama sevgililerime.karsi hep kestirip atabiliyorum. bir de eğer beni ikna etmeye uğraşırlarsa bir şekilde kabul ediyorum. ama etmezlerse içim acıya acıya gururumdan geri dönmüyorum. bilmem gözünüzde canlandirabildiniz mi, ben bu sorunumu nasil çözebilirim?

1. Aa ben merhaba. Öfke kontrolü ile ilgili çok güzel videolar var uzmanların. Tepkisel davranış yerine, o öfkeye neden olan asıl duyguyu fark edip, kabullenip onun üzerinden sakince iletişim kurmaya yönelik çalışmalar yapıyorum. Bende 1 yıl içinde çok ilerleme var ama özel olarak çaba harcıyorum bu işe.

4 nisan 2021 13:34

2. Süslü aslında bazı durumlarda da iletişim kurmak değil doğru zamanda doğru yerde bağırıp çağırmak, icimdekini kusmak istiyorum. Etrafıma bakıyorum başkaları sinirlenip patladığında işe yarıyor, ben sinirlendiğimde dışlanıyorum resmen yaa ahshsjw kötü mü sinirleniyorum acaba, cok mu itici oluyorum. İnsan sinirlendiğinde nasil tatlı olur ki off

4 nisan 2021 13:49

3. Tepki tabii ki gösterilir. Herkesle peygamber sabrıyla iletişim kurmaktan bahsetmiyorum ama öfkenin altında başka bir duygu oluyor. Arkaplanlda Değer verilmediğini, sevilmediğini, güven duyulmadigini falan hissedip yersiz bir şekilde alakasız bir şeye bağırıp çağırmak işi bambaşka bir boyuta getiriyor. Psikolog sosyologların öfke kontrolü ile ilgili videolarını izlerseniz kendinizi bu durumlarda gözleme, sorgulama, değerlendirme fırsatınız olur. O zaman da yazdığınız gibi bağırıp çağırıp rahatlama ihtiyacı kaybolur ama zamanla. Hop diye olan bir şey değil. Belki ailenizde sizin gibi tepkisel bir ebeveyn var ve bu doğru diye öğrendiniz çocukluğunuzda.

4 nisan 2021 14:07

4. Ailemde tepkisel çok kisiyle karşılaştım zaten. Mesela hoşlandığım erkeklere olan tepkim genellikle değer vermediklerini, önemsemediklerini hissettiğimde oluyor. Ama bu durumda ne yapabilirim ki, aklimdwki düşünce galiba şu oluyor "bana değer vermiyor, sinirlenirsem kaybetme korkusu yaşar ve değer vermeye başlar" gibi bir şey

4 nisan 2021 14:25

5. Diyelim değer verilmediğinizi hissettiniz ve bağırıp çağırmaya başladınız. Karşı taraf da kendi karakterine göre ya alttan almaya çalışıyor o da içine atıp, sizi kaybetmemek için vs ya da o da bağırmaya başlıyor. Bu da olayı konuşup çözmeye engel oluyor. Oysa ki o an ya da sonrasında ben bunu hissettim şeklinde paylaşırsanız ne hissettiğinizi yine karşınızdakinin karakterine göre o da sakince kendini açıklama fırsatı bulabilir becerebilirse tabii, erkekler bence uyuz bu konuda biraz. Böylece olayın temel sorunu ele alınıp çözülebilir ama öfke patlaması ile bir şey çözülmüyor hatta daha kötü hale getiriyor. Gerginlik olduğuyla kalıyor. Nurdogan Arkışın iletişim bilinci kitabını öneririm çok güzel örneklerle açıklıyor bunları.

4 nisan 2021 15:57